Pavlásek i Šafránek na challengeru v Číně skončili v osmifinále

25. 4. 2019, 08:44
Aktuality 0
ATP CHALLENGER NANCHANG - Adam Pavlásek se prvního letošního čtvrtfinále nedočkal ani na challengeru v čínském Nanchangu. Nasazený Čech ve třech setech nestačil na Andrewa Harrise. V osmifinále dohrál také Václav Šafránek, který schytal debakl od turnajové jedničky Jordana Thompsona.
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek na předchozích osmi letošních turnajích posbíral pouhých pět výher a nejdále se dostal do osmifinále na halových challengerech v Lille a Koblenzu a ještě před týdnem na antuce v Anningu. Vylepšení svého letošního maxima se nedočkal ani v Nanchangu.

Na čínské antuce měl nasazený Čech v prvním kole volný los a na úvod si poradil s Korejcem Yunseong Chungem, jenže v osmifinálovém souboji už roli favorita nepotvrdil a s 291. hráčem světa Andrewem Harrisem z Austrálie prohrál 3-6 6-4 3-6.

V úvodním dějství se 24letý Pavlásek na returnu nedostal k jediné šanci na brejk a sám dvakrát o servis přišel, skóre utkání srovnal díky brejku v deváté hře druhé sady. Nechal si však utéct začátek rozhodujícího setu, prohrával 0-3 a manko brejku se jen marně snažil smazat.

Václav Šafránek letos sice vyhrál jeden turnaj ITF, nicméně na challengerech prohrál všech šest zápasů. Černou sérii přerušil až v Nanchangu, když porazil domácího kvalifikanta Hao Wua.

Na první vítězství na challengerech od loňského září, první v hlavní soutěži od loňského července, navázal postupem přes nasazeného Bělorusa Uladzimira Ignatika, další výhru ale už nepřidal. Dnes v osmifinále schytal výprask 2-6 1-6 od turnajové jedničky Australana Jordana Thompsona.

Šafránek sice v zápase jednou dokázal favoritovi sebrat servis, nicméně bylo to za stavu 1-5 v úvodní sadě, když odvrátil dva setboly Australana, vzápětí však znovu ztratil podání. Ve druhém setu byl stejně jako v tom úvodním bez šance.

• ATP CHALLENGER NANCHANG •
Čína, antuka, 54.160 dolarů
čtvrteční výsledky (25. 4. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Harris (Austr.) - Pavlásek (13-ČR) 6-3 4-6 6-3
Thompson (1-Austr.) - Šafránek (ČR) 6-2 6-1
Ramanathan (4-Indie) - Učida (16-Jap.) 6-2 6-3
Soeda (11-Jap.) - Duckworth (5-Austr.) 7-5 6-1
Milojevič (7-Srb.) - Santillan (Austr.) 7-6(2) 7-6(5)
Zhizhen Zhang (Čína) - López-Peréz (8-Šp.) 6-2 6-4
Patael (Izr.) - Clarke (12-Brit.) 6-3 7-5
Martin (SR) - Oliveira (Portug.) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist