Pavlásek je v Číně v osmifinále, Šafránek se dočkal první letošní výhry na challengerech

23. 4. 2019, 09:33
Aktuality 1
ATP CHALLENGER NANCHANG - Adam Pavlásek si znovu po týdnu poradil s Yunseongem Chungem. S Korejcem, který mu před týdnem v Anningu vzdal, ztratil jen pět her a postoupil do osmifinále. Václav Šafránek se poprvé od loňského září dočkal vítězství na challengerech. Čtyřiadvacetiletý Čech po obratu porazil domácího kvalifikanta Hao Wua.
Adam Pavlásek (@ czech-open.cz)

Adam Pavlásek na předchozích osmi letošních turnajích posbíral pouhých pět výher a nejdále se dostal do osmifinále na halových challengerech v Lille a Koblenzu a ještě před týdnem na antuce v Anningu. K vylepšení svého letošního maxima má nakročeno na challengeru v Nanchangu.

Na čínské antuce měl nasazený Čech v prvním kole volný los a na úvod si poradil 6-3 6-2 s Korejcem Yunseongem Chungem, který mu před týdnem vzdal v Anningu.

Pavlásek v utkání s korejským outsiderem odvrátil tři ze čtyř brejkbolů, celkem čtyřikrát mu sebral servis a po hodině a čtvrt slavil postup.

O své první čtvrtfinále od loňského června si čtyřiadvacetiletý Pavlásek zahraje s Andrewem Harrisem, nebo Višnu Vardhanem.

V Číně postupuje i Václav Šafránek. Vrstevník Pavláska a vítěz jednoho letošního turnaje ITF se poprvé od loňského září dočkal vítězství na challengerech, na nichž letos prohrál všech šest předchozích duelů, když porazil 3-6 6-1 6-3 domácího kvalifikanta Hao Wua.

Po prohrané úvodní sadě na kurtu dominoval, přesto si zápas ještě zkomplikoval. V rozhodujícím dějství totiž vedl 5-0, ale dovolil soupeři snížit na 3-5 a nabídl mu tři brejkboly v řadě, srovnal však na shodu a proměnil hned první mečbol.

Ve druhém kole Šafránek narazí na Uladzimira Ignatika. S nasazeným Bělorusem všech pět předchozích soubojů prohrál.

• ATP CHALLENGER NANCHANG •
Čína, antuka, 54.160 dolarů
úterní výsledky (23. 4. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Pavlásek (13-ČR) - Yunseong Chung (Korea) 6-3 6-2
Duckworth (5-Austr.) - Di Wu (Čína) 7-6(9) 6-3
Patael (Izr.) - Kubler (6-Austr.) 6-1 4-6 7-5
Milojevič (7-Srb.) - Mukund (Indie) 6-2 6-4
López-Peréz (8-Šp.) - Oči (Jap.) 6-3 6-0
Santillan (Austr.) - Nědovjesov (9-Kaz.) 6-4 4-6 7-5
• Dvouhra - 1. kolo •
Šafránek (ČR) - Hao Wu (Čína) 3-6 6-1 6-3
Harris (Austr.) - Margaroli (Švýc.) 6-1 6-2
Gabašvili (Rus.) - Zihao Xia (Čína) 6-2 7-5
Grills (Austr.) - Saville (Austr.) 6-3 6-4
Zhizhen Zhang (Čína) - Myneni (Indie) 6-4 6-4
Purcell (Austr.) - Yecong He (Čína) 7-6(2) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Padme
Jen tak dál pánové...;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist