Pavlásek nabírá formu. V Římě smetl Browna a je bez ztráty setu v semifinále

8. 5. 2015, 08:47
Aktuality 1
CHALLENGER ŘÍM - Adam Pavlásek se na antukových challengerech v Evropě začíná dostávat do formy. Po finále v Ostravě je už mezi nejlepšími čtyřmi na antuce v Římě, kde smetl i druhého nasazeného Němce Dustina Brwona a v turnaji ještě neztratil ani set.
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek minulý týden v Ostravě vyřadil tři nasazené soupeře a v neděli si poprvé zahrál v challengerovém finále. Nabyté sebevědomí teď prodává i v Římě, kde znovu jako nenasazený neztratil ještě ani set, Nejprve si poradil s domácím Travagliou, ve druhém kole přehrál osmého nasazeného Švéda Eliase Ymera a ve čtvrtfinále snadno porazil i druhého nasazeného Němce s jamajskými kořeny Dustina Browna

Dvacetiletý Pavlásek k výhře nad 104. hráčem světa nepotřeboval ani hodinu. Sice hned v prvním gamu ztratil servis a prohrával 1-3, pak však soupeře převálcoval. Do konce zápasu získal 11 z 13 gamů a vyhrál hladce 6-3 6-2.

Talentovaný český tenista je tak počtvrté v kariéře v challengerovém semifinále a znovu na antuce. Díky tomu má jisté, že se ve světovém žebříčku poprvé posune do Top 200.

O své druhé finále se Pavlásek utká s domácí turnajovou pětkou Markem Cecchinatem, s nímž dosud neuhrál. Také dvaadvacetiletý Ital má životní formu, Během posledního měsíce je v semifinále na čtvrtém challengeru v řadě, minulý týden v Turíně dokonce triumfoval. Cecchinato neprohrál už osm zápasů v řadě, v posledních pěti duelech neztratil ani set.

O druhé místo ve finále se utká nejvýše nasazený Brit slovinského původu Aljaž Bedene s domácím Potitem Staracem.

• CHALLENGER ŘÍM •
Itálie, antuka, 42.500 eur
čtvrteční výsledky (07. 04. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Pavlásek (ČR) - Browna (2-Něm.) 6-3 6-2
Bedene (1-Brit.) - Daniel (Jap.) 6-2 6-4
Starace (It.) - Edmund (4-Brit.) 6-4 6-4
Cecchinato (5-It.) - Ungur (Rum.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
mrafe
Gratulace Adamovi k finále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist