Pavlásek se na challengeru v Lille další výhry nedočkal a končí v osmifinále

21. 3. 2019, 11:56
Aktuality 0
ATP CHALLENGER LILLE - Adam Pavlásek sice na halovém challengeru ve francouzském Lille poprvé od loňského června vyhrál dva zápasy v řadě, ale další výhru nepřidal. Čtyřiadvacetiletý Čech v osmifinále jasně prohrál s nasazeným Rakušanem Sebastianem Ofnerem.
Profily hráčů
Adam Pavlásek (© Instagram.com)

Adam Pavlásek si loni coby kvalifikant zahrál hlavní soutěž French Open a až do Wimbledonu měl velmi slušnou formu. Poté však přišel i vinou zdravotních potíží obrovský herní propad a z jedenácti zápasů během necelých devíti měsíců vyhrál pouze jeden.

Na právě probíhajícím halovém challengeru ve francouzském Lille si poprvé od loňského června připsal dvě výhry v řadě, když vyřadil domácího de Scheppera a Španěla Garcíu-Lópeze. Na skalp turnajové jedničky ale nenavázal a v osmifinále jasně prohrál 3-6 2-6 se Sebastianem Ofnerem, který tak se čtyřiadvacetiletým Čechem srovnal vzájemnou bilanci.

Úvodní dějství rozhodl čtvrtý game, v němž Pavlásek čistou hrou ztratil podání. Ve druhé sadě sice dokázal o dva roky mladšímu Rakušanovi sebrat servis, nicméně v celém setu uhrál pouhé dvě hry, přičemž jednu z nich získal, když za stavu 1-5 otočil skóre 0-40 na podání. Nasazená patnáctka Ofner potřeboval k ukončení utkání celkem devět mečbolů.

• ATP CHALLENGER LILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 46.600 eur
čtvrteční výsledky (21. 3. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Ofner (15-Rak.) - Pavlásek (ČR) 6-3 6-2
Maden (2-Něm.) - de Greef (16-Belg.) 6-3 6-4
Barrere (3-Fr.) - Troicki (Srb.) 3-6 6-3 6-2
Halys (13-Fr.) - Bachinger (4-Něm.) 5-7 7-5 6-3
Gombos (SR) - Torpegaard (Dán.) 6-3 6-0
Choinski (Brit.) - Roumane (Fr.) 4-6 6-4 7-6(4)
Karacev (Rus.) - Vatutin (Rus.) 7-5 6-1
Kamke (Něm.) - Tatlot (Fr.) 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist