Pavlásek ukončil vítěznou šňůru Veselého a získal první titul z Futures

29. 7. 2012, 15:38
Aktuality 3
FUTURES LIBEREC - Jiří Veselý třetí turnaj kategorie Futures v řadě nevyhrál. Po triumfech v Prostějově a v Praze se do finále dostal i v Liberci, ve finálovém souboji nenasazených hráčů však podlehl sedmnáctiletému krajanu Adamu Pavláskovi. Ten si tak připsal premiérový titul mezi dospělými.
Profily hráčů
Adam Pavlásek

Jiří Veselý má za sebou velmi úspěšné tři týdny na domácích turnajích Futures. Devatenáctiletý rodák z Příbrami nejprve vyhrál dvouhru i čtyřhru (s Adamem Pavláskem) v Prostějově, minulý týden triumfoval na antuce v pražské Stromovce a tento týden našel svého přemožitele až po 14 vítězných zápasech v řadě ve finále klání v Liberci. Bývalá juniorská světová jednička padla po setech 3-6 7-6 0-6 s krajanem Adamem Pavláskem.

Ani jeden z finalistů nebyl v Liberci mezi nasazenými, sami naopak největší papírové favority vyřadili.

Veselý tak až ve čtvrtém finále mezi dospělými prohrál. Na začátku letošní sezony vyhrál také turnaj v Číně. V žebříčku ATP se díky posledním úspěchům posune už někam ke 340. místu.

Teprve sedmnáctiletý Pavlásek rovněž patřil mezi nejlepší juniory světa (7.) a mohl by mezi nimi ještě i nadále hrát, po letošním French Open se však rozhodl již pro postupné začlenění mezi muže. A už v Liberci si poprvé zahrál ve finále, které vyšperkoval premiérovým titulem. V žebříčku ATP si přítel Petry Kvitové polepší ze současné 766. příčky o zhruba 200 míst.

- FUTURES ČESKO -
(Liberec, antuka, 15.000 dolarů)
nedělní výsledky (29. 07. 2012)

Dvouhra - finále:
Pavlásek (ČR) - Veselý (ČR) 6-3 6-7 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Adamovi k titulu a Jirkovi k finále. Mám radost s vámi a kluci, jen tak dál !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci jen tak dál, potřebujeme mladou krev, naše tenisové stálice bývají občas už unavení a bez štávy, potřebujeme další DC zálohy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist