Pavlásek v Ostravě svůj první challengerový titul nezískal

3. 5. 2015, 16:40
Aktuality 4
CHALLENGER OSTRAVA - Adam Pavlásek své první challengerové finále v titul neproměnil. Dvacetiletý český tenista na domácí antuce v Ostravě ztroskotal těsně pod vrcholem na raketě Španěla Iniga Cervantese-Hueguna.
Profily hráčů
Adam Pavlásek (© protenis.cz)

Adam Pavlásek v Ostravě jako jediný z devíti domácích tenistů prošel prvním kolem a nakonec se zastavil až ve svém prvním finále na challengerovém turnaji. Po cenných výhrách nad nasazenou jedničkou Lucasem Pouillem z Francie a trojkou Danielem Muñozem-De La Navou ze Španělska nestačil na žebříčkově hůře postaveného soupeře.

Dvacetiletý český tenista dnes na antuce v Komenského sadech podlehl v boji o svůj nejcennější titul mezi dospělými 6-7 4-6 Španělu Inigu Cervanetesovi-Huegunovi.


Pavlásek se navzdory dnešní porážce posune v novém vydání světového žebříčku z 263. místa těsně za hranici 200. místa a vylepší své osobní maximum, kterým byla 229. příčka.

Pavláskovi se nepodařilo stát se v 12. ročníku Prosperita Open už osmým domácím šampionem. V minulosti si trofej ze Slezska odvezli Lukáš Dlouhý, Ivo Minář, Bohdan Ulihrach, Jiří Vaněk, Jan Hájek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Vítězem prvního ročníku v roce 2004 byl Srb Janko Tipsarevič.

• CHALLENGER OSTRAVA •
Česko, antuka, 50.000 dolarů
nedělní výsledky (03. 05. 2015)
• Dvouhra - finále •
Cervantes (Šp.) - Pavlásek (ČR) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Škoda, že to Adamovi nevyšlo, ale finále je také super. A dívala jsem se na live ranking, podle něj by měl už Adam být 194, tak doufám, že tam není nějaká chyba.

http://live-tennis.eu/

A v příštím týdnu hraje na challengeru v Římě. V prvním kole má Belgičana De Greefa, ten je mírným favoritem, ale Adam ho už jednou porazil. Hraje tam také Štěpula a Honza Mertl. Tak jsem zvědavá, jak se jim tam povede. Držím palce!!!

http://www.atpworldtour.com/posting/2015/2151/mds.pdf
Reagovat
George_Renel
Přes porážku ve finále se Adam dostal na své životní maximum, 202 pozici v žebříčku. Snad ho to trochu nakopne. Chvílemi jsem ho sledoval a moc mě nepřesvědčil. Španěl byl k poražení.
Reagovat
FulnekUltras
Myslím, že ve svém věku má už Pavlásek právě teď nejvyšší čas ohnout svůj vývoj trochu strměji vzhůru, pokud nechce zůstat v dlouhodobém průměru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist