Peerová nepřesvědčila, černou sérii ale ukončila

27. 7. 2011, 15:14
Aktuality 0
Bývalá jedenáctá hráčka světa Shahar Peerová se po více než dvou měsících konečně dočkala vítězství. Izraelská tenistka, která antukovou sezonu ukončila třemi porážkami v řadě a která nevyhrála ani na trávě, si na úvod turnaje ve Washingtonu poradila s Japonkou Fudaovou.
Shahar Peerová

Turnajová jednička ve Washingtonu Shahar Peerová dorazila na úvodní ročník ženského turnaje s cílem ukončit pětizápasovou šňůru porážek a získat svůj první titul po téměř dvou letech.

To první už se izraelské hráčce povedlo, i když se proti japonské kvalifikantce Ryoko Fudaové v nejlepší formě rozhodně nepředvedla. V úvodní sadě plné nepřesností z obou stran musela Peerová hned při prvních servisech odvracet brejkboly své soupeřky ze čtvrté stovky světového žebříčku. Fudaová si jich vypracovala deset, proměnila ale jediný, což se jí vymstilo, když za stavu 4-4 ztratila podání a Peerová se radovala ze zisku setu.

V následujícím dějství už Peerová předvedla koncentrovanější výkon a za necelou hodinu a půl zvítězila 6-4 6-2.

"Projít prvním kolem je vždycky příjemné. Jsem moc šťastná a doufám, že v příštím zápase si povedu líp," řekla po utkání Izraelka, která po sérii porážek spadla až na 24. místo žebříčku WTA. "Měnila jsem svoji hru a při tréninku pracovala na spoustě věcí. Jsem si jistá, že v dalších zápasech už budu hrát líp," dodala Peerová.

Jediného překvapení na úkor nasazené hráčky se včera diváci na předměstí Washingtonu dočkali v zápase mezi turnajovou čtyřkou Jelenou Dokičovou a Číňankou Shuai Zhang. Obě hráčky měly dohromady 30 brejkbolů, favorizovaná Dokičová ale proměnila jen dva ze svých čtrnácti a za hodinu a půl se s turnajem rozloučila porážkou 3-6 4-6.

Čínská tenistka se přitom ve Washingtonu vůbec nemusela objevit. Ve svém zemi startovala na národním turnaji a její kouč jí radil, aby se z amerického turnaje odhlásila. Shuai Zhang ale zvolila dvanáctihodinový páteční let a účast v úvodním ročníku podniku WTA, na kterém je nyní ve druhém kole.

"Chtěla jsem to zkusit, protože chci vyhrávat," prozradila Číňanka. "Bylo to moc dobré vítězství. Byla jsem nemocná, žádný tenis, jen jsem spala a jedla. Bylo to pro mě složité, jsem unavená," dodala Zhang.

Momentálně 85. hráčku světa čeká v boji o čtvrtfinále domácí Irina Falconiová. Pokud ji porazí, vyrovná svůj nejlepší letošní výsledek z Kodaně, kde vypadla až v duelu o semifinále s Lucií Šafářovou. Svůj zatím nejúspěšnější turnaj WTA odehrála Shuai Zhang loni v Guangzhou, kde se probojovala mezi nejlepší čtyři.

"Ráda bych se dostala do finále, ale kdo ví? Tenistky by měly být schopné hrát každý den. Když chcete vyhrát turnaj, musíte být připravení hrát dobře. Já myslím, že připravená jsem," uvedla Číňanka.

Hůř ve Washingtonu dopadla její slavnější krajanka Jie Zheng. Bývalá světová patnáctka letos ještě na žádném turnaji nepřešla přes druhé kolo a nic se na tom nezmění ani tento týden. V utkání s nejstarší hráčkou na turnaji Jill Craybasovou sice vyhrála první set, od druhé sady ale marně hledala recept na domácí veteránku a vinou desítek nevynucených chyb se s turnajem rozloučila porážkou 6-2 3-6 a 2-6.

Výsledky - Washington (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Peerová (1-Izr.) - Fudaová (Jap.) 6:4, 6:2, Petrovová (2-Rus.) - Muelleová (USA) 6:2, 6:2, Paszeková (3-Rak.) - Ouidinová (USA) 7:6 (7:2), 3:6, 6:2, Čang Šuaj (Čína) - Dokičová (4-Austr.) 6:3, 6:4, Jovanovská (5-Srb.) - Rampreová (Slovin.) 6:0, 6:2, Briantiová (8-It.) - Keothavongová (Brit.) 6:3, 6:4, Kudryjavcevová (Rus.) - Scheepersová (JAR) 4:6, 6:4, 6:2, Falconiová (USA) - Govorcovová (Běl.) 6:3, 6:4, Craybasová (USA) - Čcheng Ťie (Čína) 2:6, 6:3, 6:2, Brengleová (USA) - Czinková (Maď.) 7:6 (7:5), 7:5, Bouchardová (Kan.) - Riskeová (USA) 6:3, 6:2.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist