Pegulaová je v Québecu poprvé ve finále, vyzve ji Parmentierová

16. 9. 2018, 09:52
Aktuality 1
WTA QUÉBEC - O titul z halového turnaje WTA International v kanadském Québecu si zahrají Jessica Pegulaová a Pauline Parmentierová. Američanka Pegulaová si finále zahraje poprvé v kariéře, Francouzka počtvrté.
Jessica Pegulaová

Jessica Pegulaová v Québecu prošla kvalifikací a poprvé v sezoně se dostala do hlavní soutěže turnaje WTA. Postupně se prodrala do svého celkově třetího čtvrtfinále, druhého semifinále a nakonec i premiérového finále. 

V boji o něj čtyřiadvacetiletá Američanka porazila 4-6 6-2 6-4 o pět let mladší krajanku Sofii Keninovou, která ve svém rovněž druhé semifinále bojovala o životní výsledek. 

"Je to skvělý pocit postoupit do finále. První set se mi dnes nepovedl, ale jsem ráda, že jsem dál bojovala a dokázala najít způsob, jak vývoj otočit," komentovala Pegulaová, kterou loni limitovaly zdravotní problémy.  "Nic mě teď nebolí, což je vždycky hlavní."

O titul si až 227. hráčka světa Pegulaová, která byla v žebříčku nejvýše na 123. místě, zahraje s Paulinou Parmentierovou. Dvaatřicetiletá Francouzka si letos poprvé v kariéře zahrála dvě semifinále během jedné sezony a po triumfu na antuce v Istanbulu útočí na svůj celkově čtvrtý titul. 

V boji o své čtvrté finále, v nichž dosud neprohrála, si Parmentierová poradila 5-7 6-3 7-6 s Britkou Heather Watsonovou. V hale si finále zahraje poprvé.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (15. 09. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Pegulaová (USA) - Keninová (5-USA) 4-6 6-2 6-4
Parmentierová (8-Fr.) - Watsonová (Brit.) 5-7 6-3 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Pro mě absolutně nečekaný :) Ale ve WTA je to prostě poslední dobou 50:50 ve všech zápasech :)

Pauline tedy v té jinak docela bídné sezoně už 2. finále na Internationalu :) Bylo by celkem bizarní, kdyby získala dva tituly v seozně, kde měla problém jinak vyhrát 2 zápasy po sobě :) ... připomíná mi to jednu sezonu, kdy Nasťa získala Paříž a Moskvu, i když jinak hrála těžkou bídu :)

Jessica už teď zahrála nadstandard, ale finále by tomu dalo korunku :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist