Pegulaová kritizovala organizátory turnaje v Madridu. Nenechali nás po finále promluvit

10. 5. 2023, 19:06
Aktuality 11
Světová trojka Jessica Pegulaová zkritizovala pořadatele tenisového turnaje v Madridu z minulého týdne. Po finále čtyřhry totiž neměly hráčky možnost promluvit k divákům.
Profily hráčů
Jessica Pegulaová (© AFP)

Pegulaová s krajankou Cori Gauffovou v nedělním finále prohrály s Běloruskou Viktorií Azarenkovou a Brazilkou Beatriz Haddad Maiovou ve dvou setech 1-6 a 4-6. Ani jedna z hráček ale po zápase nedostala šanci promluvit k divákům, na rozdíl od aktérů mužského finále čtyřhry o den dříve.

"Co se stalo v Madridu, je opravdu zklamání. Měla jsem pocit, že k něčemu dojde," řekla dnes Pegulaová novinářům na turnaji v Římě. "Jestli jsem věděla, že neubudu moct promluvit? Ne, nikdy jsem o něčem takovém neslyšela, nikdy v životě. Nevím, v jakém všichni žili století, když dělali tohle rozhodnutí," dodala Američanka. Zástupci turnaje její výroky pro BBC nekomentovali.

Gauffová uvedla, že nešlo přímo o samotnou řeč. "Byla jsem ve finále vícekrát, takže o tom to není. Jde spíš o princip, aby se v budoucnu nestalo dalším dívkám, že jim tu šanci vezmou," řekla světová pětka.

Azarenková reagovala na událost na twitteru: "Bylo těžké (synovi) Leovi vysvětlit, proč ho maminka po předání trofeje nepozdravila," napsala běloruská tenistka.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Organizátor nějak rozhodl, je to v jeho kompetenci. Asi měl nějaký důvod. Někomu se to nelíbí, tak se proti tomu ohradil. Na to má svaté právo.

No a to je asi tak vše. Snad z toho nebude mít Leo doživotní trauma.
Reagovat
aape
ale fér to není smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Není.
Reagovat
tommr
důvodem údajně bylo to že se organizátoři báli aby je Azarenka veřejně nekritizovala. A to rozhodně v pořádku není ...
Reagovat
Fandina
Tak by je zkritizovala a co?
Reagovat
tommr
asi jsem se špatně vyjádřil. V pořádku podle mě není že jí tímto způsobem umlčeli ...
Reagovat
Stan_Borowitz
To je přece úplně v pořádku, když je z jednoho ze dvou národů, které jsou momentálně vládnoucí klikou na Západě považovány za podlidi...smile
Reagovat
Krisboy
Které to jsou, ty kliko?
Reagovat
Mantra
rumuni to mají na háku, mě se Madrid líbí, hlavně ballgirls - to je prostě taková trochu nekorektní třešnička na tomhle světě smile smile
Reagovat
IngStavinoha
je už prostě taková, jaká je smile
Reagovat
Fandina
V článku se píše, že finále mužské čtyřhry proběhlo s promluvou k divákům.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist