Pegulaová ve Washingtonu zametla s Giorgiovou a má první titul

4. 8. 2019, 21:21
Aktuality 26
WTA WASHINGTON - Jessica Pegulaová včetně okruhu ITF prohrála všech osm finálových soubojů. Na startu sezony amerických betonů ve Washingtonu však nenašla přemožitelku. Pětadvacetiletá Američanka ve finále bez ztráty servisu zametla s Camilou Giorgiovou, s níž ztratila pouhé čtyři gamy, a získala premiérový titul.
Profily hráčů
Jessica Pegulaová (© AFP)

Jessica Pegulaová zahájila loňskou sezonu až na 624. místě žebříčku WTA. Po doléčení zdravotních potížích ale začala žebříčkem rychle stoupat a o rok později debutovala v elitní stovce.

Dnes se 25letá Američanka dočkala dalšího kariérního milníku, když nenašla přemožitelku ve Washingtonu a po osmi prohraných finále (včetně okruhu ITF) konečně získala premiérový titul mezi profesionálkami.

Pegulaová, jež se na předchozích sedmi turnajích dočkala jediné výhry v hlavní soutěži, v hlavním městě Spojených států postupně vyřadila Kateřinu Siniakovou, Igu Šwiatekovou, Lauren Davisovou, kvalifikantku Annu Kalinskou a ve finále zametla 6-2 6-2 s Camilou Giorgiovou, která se ve Washingtonu po zdravotní pauze dočkala prvních výher od lednového Australian Open.

Pegulaová se dnes proti chybující Giorgiové prezentovala skvělým podání. Domácí naděje trefila 70% prvních servisů, na podání dohromady ztratila pouhých 12 fiftýnů a jediný brejkbol odvrátila.

"Byl to úžasný týden. Vyhrát turnaj a navíc v domácím prostředí je nepopsatelný pocit. Moc si tuhle chvíli užívám, nikdy na to nezapomenu," radovala se Pegulaová.

Pegulaová se stala druhou domácí vítězkou washingtonského podniku, před ní slavila triumf pouze Sloane Stephensová (2015). V žebříčku WTA vylepší své maximum 71. příčku a v pondělním vydání bude blízko debutu v Top 50.

Zatímco Pegulaová v příštím týdnu nikde nestartuje, Giorgiovou čeká přesun na velký turnaj do Toronta, kde v úterý v prvním kole vyzve Bělorusku Viktorii Azarenkovou.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (4. 8. 2019)
• Dvouhra - finále •
Pegulaová (USA) - Giorgiová (It.) 6-2 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

26
Přidat komentář
Dobry-den
To je celkem překvapení. Vždyť ta holka nedávno prohrála i s Lemplovkou...
Reagovat
EllNino
Potenciál v ní dřímal vždy :)

Camilka se rozstřílela sama ... celkem to umí, je v tom spolehlivá :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
dadaft
už když Jessica porazila Igu Swiatek jsem si říkal, že je ve slušné formě a že to s ní soupeřky nebudou mít lehké........... nicméně že nezakolísá a dojde až k titulu, to je vážně parádní úspěch............
gratulace.

v San Jose potvrdila Sabalenka, že s příchodem betonů už konečně zase něco začne hrát,,,,,,,,,,,,, mně se zdála dobrá herně už na trávě, ale tam to nedokázala prodat.
a Zheng, to je bomba, ta mě naopak herně hodně překvapila a jsem zvědav, jestli takový level udrží do konce sezóny,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

táááák.
a teď dva skvělé turnaje za sebou, už se těším :))
Reagovat
EllNino
Popravdě, jeden horší než druhý, Montreal i Cincinnati :D
Reagovat
dadaft
:)
Reagovat
EllNino
nemám rád ani jeden, ale tenis se tam hraje většinou dobrý ... jen prostě ty americké betony, já mám radši Austrálii, Asii, travičku :)
Reagovat
Cico93
Mňa zase vyslovene nudí sezóna po US Open...
Najradšej mám antukovú jar.
Reagovat
horska.kraslice
U mě vede jednoznačně travička. Na druhém místě pak mám antuku, zejména pro pro aktivní specifické zapojení rozhodčích :-)
Reagovat
Elip13
Já mám asi nejradši začátek hardu Austrálii a potom antuku. Je toho hodně po sobě, tráva je krátká a po Wimbledonu je tam relativně větší pauza a to mě vždycky moc nebaví, jak se nehraje:))
Reagovat
makro99
mě to vlastně asi baví, že se to střídá.. asi nejvíc mě nebaví prosinec;
Reagovat
makro99
Reagovat
Elip13
Chudák měl pravdu. To mi připomíná v Římě naší Karolínu:))
Reagovat
rybicka
No, já bych to tak neviděla. Okolo lajny Sakkari nemohli tehdy nic sledovat. Ani stopu najít, protože míček šel minimálně 20 čísel do hřiště.
Reagovat
tommr
ženy ale letos hrajou v Torontu ...
Reagovat
EllNino
prašť jako uhoď :)
Reagovat
com
:D je to blb, ani nevi kde se hraje :D
Reagovat
EllNino
a v Montrealu se nehraje? :D
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Pegula ji (Giorgi) smetla. Co tam dělal ten pes při předávání trofeje? Asi cena.
Reagovat
smazaný uživatel
pro Pegulu a Zheng potvrzují štědrý rok 2019. Holky si tituly hezky rozdělují :-)
Víc jak dva tituly získaly Ashleigh, Karolína, Petra, Kiki, Jil.

Jak je to s počítáním "hodnoty" titulu za 160 bodů?
Bianca má Newport Beach mezi hlavními tituly (podobně jako Petra Martic loňské Chicago), Saisai má Anning uvedený mezi tituly nižší úrovně...

Saisai hrála velmi dobře i ve Wimbledonu proti Ash.
Reagovat
smazaný uživatel
Víc jak dva tituly získaly Ash, Karolína. Petra, Kiki, Jil právě dva.
Reagovat
tommr
se ted může utěšovat aspoň tím, že prohrála s pozdější vítězkou ...
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
FerrariF50
Škoda no, moc jsem fandil kočičce. Na její zápasy je radost pohledět :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1 kočička, zadek jak vosa Otylka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist