Pegulaovou v úvodu sezony limitují zdravotní potíže. Kvůli zranění krku přijde o tisícovky v Dauhá a Dubaji

4. 2., 10:43
Aktuality 7
Začátek roku 2024 nezastihl světovou čtyřku Jessicu Pegulaovou (29) v optimální formě. Po odstoupení z Adelaide a čtyřhry na Australian Open se zkušená Američanka odhlásila z prestižních turnajů na Středním Východě. Na tisícovkách v Dauhá a Dubaji se v únoru nepředstaví kvůli zranění krku.
Profily hráčů
Jessica Pegulaová (© Profimedia)

Zatímco loňskou sezonu zakončila Jessica Pegulaová finálovým zápasem na Turnaji mistryň, úvod roku 2024 jí příliš tenisových radostí nepřináší. V lednu odehrála pouze šest utkání s bilancí 4:2, když porážky utrpěla s hráčkami mimo TOP 50 Katie Boulterovou a Clarou Burelovou.

A navíc ji trápí zdravotní potíže. Z Adelaide odstoupila před semifinálovým zápasem kvůli žaludečním potížím a na Australian Open se po porážce ve druhém kole dvouhry odhlásila ze čtyřhry, ve které měla s krajankou Coco Gauffovou plnit roli nasazených jedniček.

Nyní devětadvacetiletá Američanka oznámila, že se v únoru vinou zranění v oblasti krku nezúčastní prestižních turnajů WTA 1000 v Dauhá a Dubaji. V Kataru (loni WTA 500) měla obhajovat singlové finále a titul ve čtyřhře, ve Spojených arabských emirátech před rokem vypadla v semifinále.

Světová čtyřka Pegulaová zatím zůstává přihlášená na domácí podnik WTA 500 v San Diegu, který startuje 26. února. V březnu by měla obhajovat osmifinále v Indian Wells a semifinále v Miami.

Turnajů ve Středním Východě se nezúčastní ani další Američanka Madison Keysová. Světová sedmnáctka kvůli zranění pravého ramena do letošní sezony ještě nezasáhla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
com
jen at si sedi doma, zrovna takovou tam nepotrebujeme.. Jeste by ji Karolina chytla do prvniho kola
Reagovat
Krisboy
Zranění krku? To se věšela na nové půdičce nebo ji někdo chtěl podřezat?
Reagovat
hanz
No mě napadlo něco nepublikovatelného...
Reagovat
com
mame stejny myslenky asi ji nekdo ten krk moc tlacil sem a tam
Reagovat
hanz
No, to snad né... já na Kájískovic GS opravdu nemyslím ani v nejmenším
Reagovat
EllNino
Muška, Markéta a Jessica

Splácí dluhy za loňskou veleúspěšnou sezónu :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist