Pella už popáté porazil Schwartzmana a v Córdobě je jedním ze tří domácích semifinalistů

9. 2. 2019, 09:45
Aktuality 0
ATP CÓRDOBA - Už popáté odešel Guido Pella ze souboje s jinak úspěšnějším krajanem Diegem Schwartzmanem jako vítěz. Na domácí antuce v Córdobě zvítězil ve dvou setech a je jedním ze tří argentinských semifinalistů. Dál totiž pokračují také Federico Delbonis a životní turnaj hrající Juan Ignacio Londero.
Guido Pella

Guido Pella v lednu vyhrál pouze jeden ze tří zápasů, na domácí antuce v Córdobě se mu ale daří. Po italském veteránovi Paolu Lorenzim a Španělu Albertu Ramosovi si poradil i se třetím nasazeným krajanem Diegem Schwartzmanem

Osmadvacetiletý Pella sice do zápasu vstoupil ztrátou úvodních dvou gamů, ale od té chvíle odvrátil všech šest brejkbolů a na konec zvítězil 7-5 6-2. Potvrdil tak, že na o dva roky mladšího krajana umí zahrát, v šestém vzájemném duelu ho porazil už popáté.

"Máme podobný styl hry. Hrajeme solidně od základní čáry a je těžké udržet rytmus od základní čáry. Ale byl to dobrý zápas, proti Diegovi musíte zůstat soustředěný po celou dobu. Odehrál jsem dobré utkání a proto jsem vyhrál," komentoval 59. hráč světa Pella.

O své čtvrté finále, v němž by usiloval o premiérový titul na okruhu ATP, si levoruký Pella zahraje buď proti Slovinci Aljaži Bedenemu, nebo Pablu Cuevasovi z Uruguaye. Jejich čtvrtfinále bylo už v pátém gamu kvůli dešti a silnému větru přerušeno a dohrávat se bude v sobotu.

První semifinálovou dvojici vytvořili dva Argentinci Federico Delbonis a Juan Ignacio Londero (h2h 1-0).

Delbonis si díky zlikvidování všech dvanácti brejkbolů poradil 7-5 6-4 se španělským mladíkem Jaumem Munarem a bude hrát o své první finále od dubna 2016.

Pětadvacetiletý Londero ve čtvrtfinálovém souboji dvou Argentinců, kteří až do tohoto týdne neměli na kontě jediný vyhraný zápas na okruhu ATP, porazil o dva roky mladšího Pedra Cachína 6-4 7-6 a před domácími fanoušky pokračuje v životním turnaji.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 589.680 dolarů
páteční výsledky (08. 02. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Pella (8-Arg.) - Schwartzman (3-Arg.) 7-5 6-2
Delbonis (Arg.) - Munar (Šp.) 7-5 6-4
Londero (Arg.) - Cachín (oba Arg.) 6-4 7-6(3)
Bedene (Slovin.) - Cuevas (Urug.) 3-1 a 15-30 / přerušeno kvůli dešti
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist