Peng vyřadila i Šarapovovou, ostatní Rusky uspěly

7. 10. 2009, 15:07
Aktuality 15
Den poté, co Maria Šarapovová otočila zápas s Victorií Azarenkovou, na turnaji v Pekingu dohrála. Proti domácí přemožitelce Jeleny Jankovičové Shuai Peng se sice také nadechla k obratu, vzápětí ale ztratila podání a prohrála 2-6 4-6.
Shuai Peng

Přestože Maria Šarapovová byla v Pekingu mezi nenasazenými tenistkami, měla patřit k největším favoritkám turnaje. Vítězka z Tokia ale skončila už ve třetím kole na raketě domácí Shuai Peng, která v minulém kole vyřadila Jelenu Jankovičovou.

"S pár věcmi jsem měla potíže," řekla po utkání ruská tenistka. "Asi to nebyl můj den. I když se někdy nedaří, většinou dokážu bojovat a udržím se ve hře. Ale dneska to z nějakého důvodu nešlo. Nevím proč, takové dny prostě občas jsou," dodala.

Šarapovová přitom mohla zvrátit nepříznivý průběh zápasu stejně jako včera, kdy proti Azarenkové prohrávala 2-5 ve třetím setu a získala pět gamů v řadě. Tentokrát prohrávala 2-6 a 2-5, soupeřce prolomila podání a za stavu 4-5 sama servírovala. Další senzační návrat se ale nekonal: Číňanka jí znovu sebrala podání a za hodinu a čtvrt se radovala z vítězství.

To mohutně oslavili domácí fanoušci, kteří například jásali po zkaženém prvním podání Šarapovové při mečbolu její soupeřky.

"To jsem určitě čekala," prohlásila Ruska. "Kdybych to nečekala, byla bych pěkně hloupá. Za svou kariéru už jsem hrála hodněkrát proti domácímu publiku, to není nic nového."

Kdyby bývalá světová jednička zvítězila, mohla se stát třetí ruskou čtvrtfinalistkou. Před ní totiž dnes své osmifinálové duely zvládly Anastasia Pavljučenkovová i šestá nasazená Světlana Kuzněcovová a po ní mezi nejlepších osm proklouzla ještě další její krajanka Jelena Dementěvová. Ta v necelou hodinu trvajícím souboji smetla Číňanku Li Na 6-2 6-0.

Výsledky - Peking - ženy (tvrdý povrch, dotace 4,5 milionu dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Kuzněcovová (6-Rus.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6:3, 4:6, 6:0, Pcheng Šuaj (Čína) - Šarapovová (Rus.) 6:2, 6:4, Pavljučenkovová (Rus.) - Wozniaková (Kan.) 6:4, 6:4.

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pcheng byla jasně lepší a zaslouženě vyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
newite nekdo kde se jeste Maria ukaze letos??
Reagovat
skott
krom exhibic uz bohuzel nikde...season is over;)
Reagovat
smazaný uživatel
dik :) skoda no..
Reagovat
skott
Skoda, no...Pral jsem si, aby Maruska byla prvni, kdo vrati Serenu zpatky na zem, ale uz byla asi myslenkama nekde na Bahamach;) Ta chut rvat se o vysledek tam dneska nebyla, bohuzel...Presto diky za krasnou sezonu, po deseti mesicich, ktere byli jako vecnost, jakoby ta pristi zacinala jiz zitra;)
Reagovat
carolyn
:-D
Reagovat
skott
Copak? Neco se vam nelibi, slecno?;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas Maria by byla mnohem lepší jednička než Serena.Pro mě momentálně asi nejlepší.
Reagovat
carolyn
Né. Jen je to takový roztomile srandovní .....
Reagovat
smazaný uživatel
Marus mam hodne rad, ale tohle bych si netroufnul rict.. ted w momntalni situaci pro me neni zadna jednicka... ale uwidime pristi rok.. Marus by se mohla ukazat na AO atd.. kez by narazila na Justine a rosekala ji jako loni na AO :D
Reagovat
skott
jak rika p.prchlik, myslel jsem to tak, ze ve cvrtfinale mely hrat potencialne spolu...Maria se znova na vrchol dostane, tomu verim, ale ne driv nez kolem Wimbledonu pristi rok, ted je prilis brzy.Podobne jako u Kim, to neni jejim prvoradym cilem, na ktery se soustredi.Prijde to s vysledky samo, ale potrebuje k tomu odehrat kompletne jednu sezonu...Kazdopadne si to taky preju;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je jasný že teď hned to možné není.Ale je jasné nebo alespoň pro mě zřetelné že se Maria lepší.A pokud se dostane do formy před zraněním tak pro bych si přál aby byla jedničkou ona (její finále s Justin,myslím že to bylo na turnaji misr.,bylo fantastické).Blbě jsem to napsal sorry.
Reagovat
skott
Lepsi se nepochybne, to mas pravdu.Po US Open se, zrejme na ujisteni doktoru, vratila zpatky k servisu pred zranenim a na jeji hre je to znat.To je asi nejvetsi soucasne plus.Uz nemusi tolik bojovat o kazdy micek, podanim si ted zas dokaze hodne pomoc a ma to celkove pozitivni vliv na jeji sebevedomi.Jeji vysledky byly podle me nad ocekavani dobre a az odehraje vsechny velke turnaje bude nepochybne o prvni misto bojovat.
Reagovat
smazaný uživatel
V to doufám :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj.. ja taky.. ale werim ze s jeji powahou bojownosti to dokáže.. :) dotoho Marus.. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist