Pennettaová v Bogotě po roce znovu selhala

18. 2. 2009, 09:42
Aktuality 0
WTA BOGOTA - Nasazená jednička Flavia Pennettaová vypadla na antuce v Bogotě už v prvním kole, v němž nestačila na 137. hráčku světa Zecovou-Peskiricovou ze Slovinska. Vítězka z roku 2005 se tak s Kolumbií loučí předčasně už druhý rok po sobě.
Flavia Pennettaová

Flavia Pennettaová v Bogotě v roce 2005 vyhrála, o rok později hrála finále. Poslední dva ročníky však italské tenistce nevyšly. Loni na turné po Jižní Americe získala dva tituly, ale v Bogotě vypadla už v úvodním kole. Stejně dopadla i letos, když po setech 3-6 6-4 6-7 podlehla Slovince Zecové-Peskiricové.

"Dnes se mi nedařilo. Bojovala jsem, ale nebylo to ono. Zůstala jsem ještě v soutěži deblistek společně s Giselou (Dulkovou). Hraje dobře a věřím, že máme šanci na titul. Zůstanu v Bogotě a budu se snažit co nejlépe připravit na turnaj v Acapulku," řekla Pennettaová, jež bude za týden v Mexiku obhajovat titul.

Zpráva o vyřazení světové patnáctky musela udělat radost české tenistce Petře Cetkovské, které se tak otevřela horní polovina pavouka. Ve čtvrtfinále by mohla narazit na krajanku Zakopalovou.

Vstup do turnaje zvládly španělské favoritky, jež před týdnem neuspěly ve Fed Cupu proti České republice. Kolumbijská antuka zřejmě svědčí Nurii Llagosteraové, jež cestu za obhajobou titulu zahájila hladkým vítězstvím 6-2 6-0 nad Ukrajinkou Olgou Savčukovou. První letošní zápas na pomalém povrchu zvládla také čtvrtfinalistka Australian Open Carla Suarezová. Devatenáctiletá Španělka porazila švédskou kvalifikantku Larssonovou 7-6 6-4.

Ve druhém kole je také třetí nasazená Argentinka Gisela Dulková. Třiadvacetiletá tenistka si ve dvou setech poradila s belgickou juniorkou Hendlerovou.

Výsledky - Bogota (dotace 220.000 dolarů)

Dvouhra - 1. kolo:
Zečová-Peskiričová (Slovin.) - Pennettaová (1-It.) 6-3 4-6 7-6(4)
Suárezová (2-Šp.) - Larssonová (Švéd.) 7-6(4) 6-4
Dulková (3-Arg.) - Hendlerová (Belg.) 6-2 6-4
Llagosteraová (4-Šp.) - Savčuková (Ukr.) 6-2 6-0
Olaruová (Rum.) - Domínguezová (8-Šp.) 5-7 6-4 7-6(3)
Marosiová (Maď.) - Arnová (Maď.) 7-5 3-6 7-5
Aniová (Est.) - Salerniová (Arg.) 5-7 6-2 7-5
Parraová (Šp.) - Nunězová (Kol.) 6-2 6-1
Jozamiová (Arg.) - Duqueová (Kol.) 5-7 6-0 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Cetkovská/Johanssonová (ČR/Fr.) - Aniová/Olaruová (Est./Rum.) 6-3 7-6(1)

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist