Pennettaová v Palermu neobhájila, první titul si odváží Kanepiová

18. 7. 2010, 21:54
Aktuality 1
WTA PALERMO - Finále na antuce v Palermu má nečekanou vítězku. Loňská šampionka a nejvýše nasazená Flavia Pennettaová podlehla 4-6 3-6 Estonce Kaie Kanepiové, jež se dočkala premiérového titulu.
Profily hráčů
Kaia Kanepiová

Flavia Pennettaová měla v Palermu dojít jako největší favoritka do svého 20. finále a získat jubilejní desátý titul. Suverénně zvládla první část úkolu, když ve čtyřech zápasech ztratila jen sedmnáct her.

O titul ji dnes mohla připravit už jen Kaia Kanepiová. Pětadvacetiletá Estonka, jež v druhé polovině loňské sezony jedenáctkrát v řadě prohrála zápas prvního kola. Sebevědomí si zvedla až letos na jaře na antukových podnicích ITF, které oba vyhrála. Přesto v žebříčku spadla až na 140. místo a musela do kvalifikací. Ty zvládla na French Open, v Birminghamu i Wimbledonu, kde ji nakonec až ve čtvrtfinále zastavila Kvitová.

V rankingu rázem vyletěla do top 50 a po neúspěšném vystouepní v Bastadu se vydala do Palerma. Na Sicílii podobně jako Pennettaová své soupeřky drtila, vyřadila i loňskou finalistku a předloňskou šampionku Erraniovou a potřetí v kariéře a poprvé na antuce postoupila do finále.

V něm čelila o tři roky starší Italce, se kterou oba předchozí zápasy na pomalém povrchu prohrála. Kanepiová začala nervózně a v úvodu si prohrála podání. Hra se však postupně vyrovnávala a zápas plný chyb a ztracených servisů nakonec vyhrála ve dvou setech 6-4 6-3 podceňovaná Estonka.

Kanepiová se tak dočkala premiérového triumfu, když si vyšlápla na domácí favoritku. Ta si naopak na desátý titul musí počkat.

"Jsme moc šťastná, protože jsem získala svůj první titul. Je to nejlepší moment mé kariéry. Po povedeném Wimbledonu jsem si teď potvrdila, že skutečně hraju dobře," radovala se Kanepiová. "Flavia dnes nehrála vůbec špatně, ale já byxla agresivnější v důležitých chvílích zápasu," komentovala.

- WTA INTERNATIONAL PALERMO (Itálie, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (18. 07. 2010)

Dvouhra - finále:
Kanepiová (5-Est.) - Pennettaová (1-It.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kanepi čtvrtfinále Wimbledonu smutně projela, ale jinak se už asi definitivně rozjíždí k dřívějším dobrým výkonům. Ještě pro účast ve Wimbledonu musela hrát kvalifikaci. Pokud by jí v létě vyšel další turnaj, mohlo by se stát, že se nakonec dostane mezi 32 nasazených na US Open!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist