Peraová v Budapešti prošla z kvalifikace až k prvnímu titulu na okruhu WTA

17. 7. 2022, 19:51
Aktuality 6
WTA BUDAPEŠŤ - Bernarda Peraová tento týden na antuce v Budapešti přerušila sérii pěti porážek a nakonec si dokráčela pro premiérové finále i triumf na okruhu WTA. V boji o něj 27letá Američanka porazila 6-3 6-3 Srbku Aleksandru Kruničovou.
Profily hráčů
Bernarda Peraová

Bernarda Peraová vyhrála na letošních turnajích WTA jen dvě utkání. Jediného úspěchu dosáhla postupem do finále podniku nižší kategorie WTA 125k v Karlsruhe.

Se sérií pěti porážek dorazila na antukový podnik WTA 250 v Budapešti a jako až 130. hráčka světa musela začínat v kvalifikaci. Tou prošla, přemožitelku nenašla ani v hlavní soutěži a během devíti dnů vyhrála všech 7 zápasů i 14 setů.

Dnes si Peraová poradila ve svém premiérovém finále s další překvapivou finalistkou Aleksandrou Kruničovou. Srbku porazila 6-3 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3-0.



29letá Srbka Kruničová hrála finále potřetí v kariéře a poprvé na antuce. Jediný titul slavila v červnu 2018 na trávě v Hertogenboschi.

Obě finalistka se nyní přesunou na další antukový turnaj WTA 250 do Hamburku. Peraová v prvním kole vyzve rumunskou obhájkyni titulu Elenu Ruseovou, Kruničová narazí na domácí Sabinu Lisickou.

• WTA 250 BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, antuka, 203.024 eur
nedělní výsledky (17. 07. 2022)
• Dvouhra - finále •
Peraová (USA) - Kruničová (Srb.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Kalašnikovová/Gorgodzeová (4-Gruz.) - Piterová/Zimmermannová (Pol./Belg.) 1-6 6-4 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Enterprise
Jinak, když vidím Sašu, vzpomenu si často na její zápas ve čtyřhře s Katkou Siniakovou proti Makarové a Vesninové na turnaji v Moskvě v roce 2014. V prvním setu a supertiebreaku je holky hodně deptaly :
https://www.youtube.com/watch?v=E3V3fCuQbXw
Reagovat
misa
Když se dívám kdo je schopný vyhrát WTA turnaj, tak neztrácím naději, že se to jednou povede i Bouzkové...
Reagovat
EllNino
Chorvatky a Srbky jsou zkrátka hrozně fajn baby :)
Reagovat
Enterprise
Dnes jsem to měl s fanděním hodně těžké, sešly se mi ve finále dvě z TOP5 mých nejoblíbenějších hráček. Ale možná jsem to přece jen Saše přál o trochu víc :-)
Reagovat
EllNino
Jako Olga Danilovic je taky prvotřídní sympaťanda :) A Saša s Jelenou v deblu ve Fed Cupu, to byl zážitek proti Slovenkám :) Měl jsem rád i Marjanu Lucic, Jelenu Dokic, fandím Donně, Petře Martic, Aničce Konjuh, Ajle :) Balkánky jsou super
Reagovat
Enterprise
Kdybych měl vybrat deset mých nejoblíbenějších aktivně hrajících hráček, asi bych měl pořadí : naše Maruška, Saša, Sorana Cirstea, Bernarda Pera, Viktorija Golubic, Adriana Mitu, Anett Kontaveit, Kristina Mladenovic, Carolina Garcia a Magda Linette. Doufám, že jsem nějakou holčinu nevynechal nebo jsem jí špatně nenapsal jméno :-) No je pravda, že v mém výběru se to balkánskými kořeny taky jenom hemží.
A dříve jsem hodně obdivoval třeba Justine Henin, Anu Ivanovic, Carolinu Wozniackou nebo Ivetu Benešovou.
Třeba Marjana Lucic mi na kurtu přišla taková tuctová, ale když jsem pak viděl interview po Australian Oopen 2017, tak jsem musel trochu změnit názor :-)
https://www.youtube.com/watch?v=MFX6DYurOrc&t=37s
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist