Peschkeová 'double' nezíská, v mixu vypadla

4. 7. 2013, 17:09
Aktuality 0
Z Wimbledonu mohla odjíždět se dvěma grandslamovými trofejemi, ale po dnešku je jisté, že tu ze smíšené čtyřhry Květa Peschkeová letos nezíská. Česká deblistka ve vyrovnaném čtvrtfinále po boku Poláka Matkowského prohrála s párem Srebotniková/Žimonjič 6-7 7-6 a 4-6.
Květa Peschkeová

Květa Peschkeová nastupovala do dnešního čtvrtfinále mixu den poté, co v tradiční čtyřhře vyřadila svou bývalou deblovou partnerku Katarinu Srebotnikovou. Slovinka jí to dnes po boku Nenada Zimonjiče oplatila v utkání, ve kterém česká deblová veteránka a její spoluhráč Marcin Matkowski doplatili na nevyužívání svých příležitostí.

V prvních dvou setech si všichni čtyři aktéři drželi své servisy, a tak se všechno podstatné odehrávalo v tie-breacích. V tom prvním měl česko-polský pár za stavu 6-3 tři setboly v řadě, které promarnil. Poté, co sami odvrátili dvojnásobnou hrozbu, měli Peschkeová s Matkowským další dvě šance na zisk úvodní sady, znovu ale zaváhali a zkrácenou hru nakonec ztratili poměrem 10-12.

V koncovce druhého dějství, v němž diváci neviděli ani jeden brejkbol, si znovu vedl lépe jedenáctý nasazený pár. Peschkeová s Matkowskim sice ztratili vedení 5-2 a promarnili další setbol, za stavu 7-6 už se ale dočkali a vynutili si tak třetí set.

Ten rozhodl jediný game za stavu 3-3, v němž podávala Květa Peschkeová. Soupeři česko-polské dvojice ji získali čistou hrou a šanci na postup do semifinále už si nenechali ujít. Zápas uzavřel při svém podání Zimonjič, který tak stále může získat svůj už pátý grandslamový titul ze smíšené čtyřhry v kariéře.

Výsledky - Wimbledon (tráva, dotace 22,56 milionu liber):
Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Zimonjič/Srebotniková (3-Srb./Slovin.) - Matkowski/Peschkeová (11-Pol./ČR) 7:6 (12:10), 6:7 (6:8), 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist