Peschkeová nevyhrála Turnaj mistryň ani na třetí pokus

30. 10. 2011, 15:26
Aktuality 2
Česká tenistka Květa Peschkeová ani na třetí pokus nevyhrála čtyřhru na Turnaji mistryň. Nejlepší pár sezony Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou prohrál v dnešním finále v Istanbulu s Američankami Lisou Raymondovou a Liezel Huberovou dvakrát 4-6.
K. Srebotniková a Květa Peschkeová

"Byly jsme hodně blízko, byl to velice vyrovnaný zápas. Chybělo pár míčů k super-tiebreaku, už jsme se viděly v něm, ale nevyšlo to," řekla Peschkeová.

Na zápas mělo podle Češky vliv nastřelení Srebotnikové. Wimbledonské vítězky Peschkeová a Srebotniková vedly v prvním setu 2:0 a Huberová v třetím gamu trefila při hře na síti Slovinku do hrudi.

"To ji šokovalo a nebyla pak v klidu a v pohodě jako ze začátku. Ovlivnilo to další vývoj. Diktovaly jsme do té doby tempo hry. Nastřelila ji nesympaticky a pravděpodobně bych řekla naschvál," řekla Peschkeová.

Česko-slovinský pár ztratil od stavu 2-0 v první sadě a nastřelení Srebotnikové čtyři hry po sobě i celý set a v druhém prohrával 1-3. "Až v tu dobu jsme se probudily a na konci to bylo o pár míčích," řekla Peschkeová, která v utkání dvakrát přišla o servis.

Liezel Huberová a Lisa RaymondováAmeričanky byly úspěšnější při prohozech, hrály soupeřkám na síti více do těla a měly razantnější servis. "Hlavně Raymondová hrála hodně dobře. Každý její úder byl vítězný, nebylo to jednoduché přes ni přejít," prohlásila Peschkeová.

Peschkeová a Srebotniková ukončí sezonu jako jedničky v hodnocení týmů, ale finále Turnaje mistryň jim nevyšlo. Peschkeová marně dobývala triumf na Turnaji mistryň se Srebotnikovou už loni, v roce 2008 neuspěla s Rennae Stubbsovou z Austrálie. V případě výhry mohla být pátou Českou, která by trofej získala po Martině Navrátilové, Heleně Sukové, Haně Mandlíkové a Janě Novotné. 

Peschkeovou čeká příští týden ještě poslední vrchol sezony, v českém týmu bude bojovat v Moskvě proti Rusku ve finále Fed Cupu. 

Huberová a Raymondová vyhrály Turnaj mistryň dohromady už pošesté, ale společně v páru poprvé. Huberová zvítězila v letech 2007 a 2008 s Carou Blackovou ze Zimbabwe a osmatřicetiletá Raymondová se Stubbsovou již před deseti lety a dvakrát s další Australankou Samanthou Stosurovou (2005, 2006).

O titul ve dvouhře bude od 16:00 usilovat Petra Kvitová, proti které se postaví Běloruska Viktoria Azarenková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ctyrhru vnimam pomalu jako jiny sport, ale jsou tu takove ve stinu a zapomenute, Kveta s Katarinou, gratulace k finale i jim, krasny uspech! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist