Peschkeová: Od Wimbledonu se jen usmívám

21. 7. 2011, 15:26
Aktuality 1
Svůj první grandslamový titul získala před třemi týdny, Květa Peschkeová si ale blaženého pocitu z triumfu ve wimbledonské čtyřhře stále užívá. Pár dní po úspěšném vystoupení v All England Clubu oslavila 36. narozeniny, na konec kariéry však zdaleka nemyslí. Naopak doufá, že přidá další velký úspěch.
Květa Peschkeová a Katarina Srebotniková (© wimbledon.org)

“Necítím se vůbec stará. Chci hrát dál, protože si tenis užívám,” řekla Peschkeová deníku Kansas City Star. "S přibývajícími zkušenostmi mám lepší cit pro míč, lépe čtu hru a hrát jen čtyřhru není pro tělo tak náročné jako hrát dvouhru," řekla hráčka, která v roce 2005 byla v singlu dokonce 26. na světě. O dva roky později se ovšem začala specializovat na čtyřhru a Wimbledon byl její jubilejní dvacátý deblový titul.

Aktuální světová jednička čtyřhry Peschkeová se v týmu Kansas City Explorers, za který hrají třeba i Mike a Bob Bryanové, připravuje na americké betony v soutěži World Team Tennis. K šestatřicátým narozeninám tam minulý týden dostala i dort.

S nadsázkou řečeno ale Peschkeová prožívá dlouhou oslavu již od 2. července, kdy s Katarinou Srebotnikovou proměnily mečbol ve finále čtyřhry na trávě ve Wimbledonu. "Jen těžko dokážu popsat slovy pocity, které jsem prožívala. Je to prostě fantastické a od té doby mám na tváři neustále úsměv. Dostala jsem nespočet gratulací od nejbližších a od přátel a hodně dlouho až bláznivě ten úspěch oslavovala," řekla tenistka.

Se Srebotnikovou se Peschkeová dala dohromady na začátku roku 2010 a společně se jim nadmíru daří. "Výborně se na dvorci doplňujeme. Jedna umí výborně určitou věc, druhá zase jinou, což v páru skvěle funguje," řekla Peschkeová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist