Peschkeová se na Turnaji mistryň přiblížila prvnímu velkému triumfu

30. 10. 2010, 17:59
Aktuality 1
TURNAJ MISTRYŇ - Květa Peschkeová si po dvou letech zahraje ve finále Turnaje mistryň. Společně se Slovinkou Srebotnikovou zdolaly duo Raymondová/Stubbsová a v neděli si zahrají o titul, který česká hráčka dosud z žádného tak velkého turnaje nemá. Jméno svých soupeřek se dozví dnes večer.
Květa Peschkeová a Srebotniková

Květa Peschkeová postoupila společně se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou do finále čtyhřy na Turnaji mistryň poté, co v dnešním semifinále v Dauhá porazily americko-australský pár Lisa Raymondová a Rennae Stubbsová 7-6 6-3.

Peschkeová se Srebotnikovou v prvním setu podávaly za stavu 6-5 na vítězství. Neuspěly, nicméně sadu pro sebe nakonec rozhodly až v dramatickém tie-breaku, který vyhrály 10-8. Ve druhé sadě česko-slovinský pár prohrával 1-3, ale pak získal pět gamů za sebou a postoupil.

"Začaly jsme výborně, ale soupeřky ukázaly svou sílu a dokázaly se vrátit do hry, zatímco my se trošku hledaly," řekla Peschkeová. "V koncovkách jsme se ale soustředily a zlepšily. Rennae a Lisa jsou jedním z nejlepších párů historie a zvláště na síti jsou skvělé," ocenila česká fedcupová reprezentantka soupeřky. Raymondová a Stubbsová společně vyhrály třiatřicet turnajů ve čtyřhře.

Pětatřicetiletá Peschkeová si finále Turnaje mistryň zahraje podruhé. Před dvěma lety podlehla spolu se Stubbsovou ve finále tehdejším světovým jedničkám Caře Blackové a Liezel Huberové. Zkušená Češka dosud žádný velký titul z grandslamu či Turnaje mistryň nezískala.

V neděli se po boku Srebotnikové utká s argentinsko-italským párem Gisela Dulková a Flavia Pennettaová, které v semifinále zdolaly americko-kazašskou dvojici Vania Kingová a Jaroslava Švedovová, které letos vyhrály Wimbledon i US Open.dvakrát 6:4. 

Dulková s Pennettaovou letos vyhrály šest turnajů, na grandslamech byly ale jen jednou v semifinále Wimbledonu.

Úspěch v prvním zápase v Dauhá zajistil Peschkeové a Srebotnikové prémii 187.500 dolarů (3,3 milionu korun). Vítězky nedělního deblového finále dostanou 375.000 dolarů.

- TURNAJ MISTRYŇ DAUHÁ (Katar, tv. povrch, 4.550.000 dolarů) -
sobotní výsledky (30. 10. 2010)

Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slovin.) - Raymondová/Stubbsová (USA/Austr.) 7-6(8) 6-3
Dulková/Pennettaová (Arg./It.) - Kingová/Švedovová (USA/Kaz.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
deset mega za 2 zápasy to je neuvěřitelný... a co teprv v singlech
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist