Peschkeová se Srebotnikovou v Sydney slaví už 9. společný titul

13. 1. 2012, 14:01
Aktuality 3
WTA SYDNEY - Květa Peschkeová s Katarinou Srebotnikovou vyhrály devátý společný turnaj na okruhu WTA. Ve finále soutěže v Sydney zdolaly po odvrácení mečbolu Američanky Huberovou s Raymondovou, kterým oplatily porážku z finále loňského Turnaje mistryň.
Srebotniková s Peschkeovou loni v Pekingu

Květa Peschkeová získala v generálce na Australian Open už 23. titul ve čtyřhře. Se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou dnes ve finále turnaje v Sydney odvrátily Američankám Lise Raymondové a Liezel Huberové mečbol a zvítězily 6-1 4-6 13-11. 

Peschkeová se Srebotnikovou loni vyhrály Wimbledon a vytvořily nejlepší pár sezony, vytoužený triumf na Turnaji mistryň jim ale sebraly v říjnu v Istanbulu právě Raymondová s Huberovou. Následně česká deblistka pomohla Češkám vyhrát v Moskvě Fed Cup a ukončila reprezentační kariéru.

V dnešním finále v Sydney odvrátily Američankám mečbol v super-tiebreaku za stavu 8-9, samy pak třetí mečbol využily. "Bylo to drama, ale se šťastným koncem pro nás," řekla šestatřicetiletá Peschkeová. 

Se slovinskou partnerkou vyhrály za dva roky spolupráce už devátý turnaj a budou patřit na Australian Open k hlavním favoritkám. V Sydney prokázaly pevné nervy, protože ze čtyř zápasů vybojovaly třetí výhru v takzvaném super-tiebreaku.

- WTA PREMIER SYDNEY -
(Austrálie, povrch, 637.000 dolarů)
páteční výsledky (13. 01. 2012)

Čtyřhra - finále:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Huberová/Raymondová (2-USA) 6-1 4-6 13-11

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
naše holka!!
Reagovat
Fandina
gratulace oboum. Závěr byl opravdu vzrušo. Květa hezky na síti a závěr Katsreb ....... hazky
Reagovat
a.magerova
Velká gratulace !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist