Pět porážek a 10 prohraných setů v řadě. Musetti v Marrákeši ukončil nelichotivé série

7. 4. 2023, 10:43
Aktuality 0
ATP MARRÁKEŠ - Lorenzo Musetti si na antuce v Marrákeši poradil 6-2 6-3 s Hugem Gastonem, přerušil série pěti porážek a 10 prohraných setů a zaznamenal svou teprve druhou letošní výhru na individuálních turnajích. O první semifinále od říjnového triumfu na domácí půdě v Neapoli bude italský mladík usilovat proti dalšímu francouzskému zástupci Alexandremu Mullerovi.
Profily hráčů
Lorenzo Musetti (© Twitter)

Lorenzo Musetti má za sebou nejlepší sezonu své kariéry. Ve finále v Hamburku porazil Carlose Alcaraze a v souboji o titul v Neapoli přemohl krajana Mattea Berrettiniho a získal své úvodní dvě trofeje z turnajů ATP. Jeho letošní výkony však připomínají trápení ze druhé půlky roku 2021, během níž se vzpamatovával z porážky na French Open s Novakem Djokovičem (vedl 2-0 na sety) a sbíral nezdary jako na běžícím páse.

Jednadvacetiletý Ital zahájil letošní tenisový rok v týmovém United Cupu, porazil všechny čtyři žebříčkově podstatně níže postavené soupeře a pak skrečoval proti Francesovi Tiafoeovi. A právě od té doby se mu vůbec nedaří. Do Marrákeše, kde měl na úvod coby nejvýše nasazený volný los, dorazil s katastrofální bilancí 1-6 na individuálních akcích a se sériemi pěti porážek a 10 prohraných setů.

Obě se mu podařilo přerušit, když si v úvodním zápase poradil 6-2 6-3 s Hugem Gastonem. O první vítěznou šňůru od ledna a také první semifinále od říjnového prvenství v Neapoli bude usilovat proti dalšímu francouzskému zástupci Alexandremu Mullerovi.

Daniel Evans smetl ve svém prvním letošním utkání na antuce 6-1 6-3 Alexeje Popyrina a ukončil přes dva měsíce dlouhé čekání na výhru. Ve čtvrtfinále se druhý nasazený Brit utká s Andreou Vavassorim. Sedmadvacetiletý italský kvalifikant a až 201. hráč světa zdolal po odvrácení dvou mečbolů a třech a čtvrt hodinách boje Jaumeho Munara, navázal na svou teprve druhou výhru na okruhu ATP a poprvé na této úrovni postoupil do čtvrtfinále.

Christopher O'Connell ztratil vedení 5-0 v úvodní sadě, ale nenechal se rozhodit, ve zbytku zápasu další zaváhání na servisu nepřipustil a po obratu porazil nasazenou trojku Botice van de Zandschulpa. Osmadvacetiletý Australan si zahraje své čtvrté čtvrtfinále na akcích ATP, premiérové na antuce, a proti Pavlovi Kotovovi zabojuje o své druhé semifinále. Čtyřiadvacetiletý Rus si vyšlápl na Benjamina Bonziho a čeká ho největší čtvrtfinále v kariéře.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří Roberto Carballés a nasazená čtyřka Tallon Griekspoor.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 562.815 eur
čtvrteční výsledky (6. 4. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Musetti (1-It.) - Gaston (Fr.) 6-2 6-3
Evans (2-Brit.) - Popyrin (Austr.) 6-1 6-3
O'Connell (Austr.) - van de Zandschulp (3-Niz.) 6-7(8) 6-4 6-0
Griekspoor (4-Niz.) - E. Ymer (Švéd.) 1-6 6-3 6-4
Kotov (-) - Bonzi (7-Fr.) 6-0 7-6(2)
Muller (Fr.) - Passaro (It.) 6-4 6-4
Vavassori (It.) - Munar (Šp.) 6-7(4) 7-6(6) 6-4
Carballés (Šp.) - Kuzmanov (Bulh.) 2-0 / skreč
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist