Pětinásobná šampionka Venus Williamsová má divokou kartu do Wimbledonu, dostala ji i Svitolinová

21. 6. 2023, 13:48
Aktuality 14
Pořadatelé Wimbledonu přidělili jednu z divokých karet Venus Williamsové. Pokud ji třiačtyřicetiletá Američanka využije, čeká ji na londýnské trávě 24. start ve dvouhře. Turnaj v All England Clubu pětkrát vyhrála a naposledy v něm byla v singlovém finále v roce 2017, kdy uplynulo dvacet let od jejího tamního debutu. V pavouku chyběla jen v roce 2013 a vloni.
Profily hráčů
Venus Williamsová (© AFP)

Starší ze sester Williamsových patří aktuálně až 697. místo ve světovém žebříčku. V polovině června se vrátila v Hertogenboschi na kurty po lednovém zranění zad. V Nizozemsku v prvním utkání na trávě po dvou letech neuspěla, ale v pondělí v generálce na Wimbledon porazila v Birminghamu 48. hráčku světa Camilu Giorgiovou a ve čtvrtek se utká s přemožitelkou Lindy Noskové Jelenou Ostapenkovou.

Venus Williamsová vyhrála Wimbledon v letech 2000, 2001, 2005, 2007 a 2008, ve finále byla ještě čtyřikrát. Dalších šest titulů přidala ve čtyřhře společně se sestrou Serenou, jež tam získala dokonce sedm singlových trofejí.

Rozdáno je 13 ze 16 divokých karet, kromě Venus Williamsové ji obdrželi Ukrajinka Elina Svitolinová, Belgičan David Goffin a domácí tenisté Liam Broady, Jan Choinski, Arthur Fery, George Loffhagen, Ryan Peniston, Katie Boulterová, Jodie Burrageová, Harriet Dartová, Katie Swanová a Heather Watsonová.

Třetí grandslam roku začne 3. července.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
DJOKERTHEGOAT
Čtvrtým rokem nemá na okruhu co dělat a pořád se jí sypou WC. Směšné. Tohle je už odporné zabírání místa mladým hráčkám. Andy Murray byl za časté WC kritizován, ale jeho tenis má ještě úroveň, to samé platí pro výsledky - i bez challengerů.
Reagovat
milik254
A můžeme ty mladé hráčky vidět?
Reagovat
lvicek
Jak uz jsem se tu snazila nedavno nadhodit - nema nahodou ty karty zajistene diky vsem tem svym GS trofejim? Jak to pravidlo zni presne ovsem nevim.
Reagovat
EllNino
ano
Reagovat
lvicek
A ty vis, jak je to presne - napr. mohla by WC dostat ted treba Navratilova nebo je tam prece jen nejaky limit? :)
Reagovat
EllNino
myslím, že kdyby opravdu chtěla, tak ji dostane :))
Reagovat
lvicek
Tak to ma asi Venus do konce zivota o zabavu postarano :D.
Reagovat
Kandinsky1
By se mohly domluvit a tohle pravidlo pěkně vytrollit. Nějakých dvacet důchodkyň v hlavní soutěži Wimbledonu smile
Reagovat
jackiec
Staré Williamsce dají WC i v padesáti.smile
Reagovat
hanz
smile Šílenost, baba nemá soudnost, už teď je ofačovaná... co tam chce předvádět nechápu. Na mladé perspektivní hráčky pečou (viz Havlíčková na RG).
Reagovat
IngStavinoha
pořád zajímavější atrakce, než kdyby vytáhli z hlubin krakatici smile
Reagovat
bardunek666
Však počkej, já si myslím, že Serenka se ještě jednou vrátí smile
Reagovat
milik254
Na trávě je Venus docela nebezpečná, vždyť porazila Giorgi.
Reagovat
hanz
Tak Prdelce často rupne v makovici, tam to takový překvápko není.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist