Petra Cetkovská v Birminghamu hladce postoupila

10. 6. 2008, 14:06
Aktuality 1
Česká tenistka Petra Cetkovská potvrzuje svou formu z Roland Garros také na turnaji v Birminghamu. Tam dnes postoupila do druhého kola, když hladce zdolala Číňanku Meng Yuanovou 6:2 a 6:1. V dalším utkání ji ale čeká finalistka loňského Wimbledonu a turnajová jednička Marion Bartoliová.

Petra Cetkovská má za sebou aktuálně velmi pozitivní výsledky. V průběhu května nejprve vyhrála v Bukurešti a Saint-Gaudens antukové turnaje nižší výkonnostní kategorie a na French Open ji pozdější vítězka Ana Ivanovičová zastavila až v osmifinále. Nesnadný přechod z antuky na trávu ji následně nezpůsobil žádné problémy, Číňance Meng Yuanové dnes v Birminghamu povolila uhrát jen 3 hry.

Na českou tenistku ale v dalším kole čeká překážka z nejtěžších. Francouzka Marion Bartoliová sice letos nezažívá nejpovedenější sezonu, ale minulý rok zahrála vynikající výsledky na travnatých turnajích - semifinále v Birminghamu a Eastbourne, následně se probojovala do finále Wimbledonu.

Z českých tenistek se dnes ještě představí Lucie Šafářová v souboji proti Španělce Costasové na antukovém turnaji v Barceloně.

Výsledky - ženy:
Birmingham:
Dvouhra - 1. kolo:

Cetkovská (ČR) - Meng Jüan (Čína) 6:2, 6:1, K. Bondarenková (12-Ukr.) - Keothavongová (Brit.) 6:3, 6:2, Erakovicová (N. Zél.) - Duboisová (Fr.) 6:4, 6:4.

 

TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mě se tolik libi,krasna! At ti to jde a dojdeš co nejdale Peto:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist