Petrohrad: Thiem poprvé vyhrál turnaj v hale, Jebavý deblový titul neobhájil

23. 9. 2018, 22:56
Aktuality 9
ATP PETROHRAD - Dominic Thiem ve finále turnaje v Petrohradu smetl šampiona z roku 2012 Martina Kližana, s nímž si v pátém vzájemném duelu poradil teprve podruhé, a získal první halový a celkově 11. titul. Naopak slovenský tenista se nestal prvním hráčem v open éře, který by vyhrál prvních sedm finálových zápasů kariéry.
Dominic Thiem

Dominic Thiem v závěru turnaje porazil své neoblíbené soupeře. V sobotním semifinále si až na čtvrtý pokus poradil se Španělem Robertem Bautistou a dnes smetl 6-3 6-1 Slováka Martina Kližana, se kterým v pátém vzájemném souboji uspěl teprve podruhé. 

Pětadvacetiletý Rakušan tak ve svém 18. finále získal třetí letošní a celkově 11. titul. V hale triumfoval vůbec poprvé. 

"Tohle je pro mě taková malá premiéra. V hale se mi nikdy moc nedařilo, tak snad jsem to dnes zlomil," řekl osmý hráč světa Thiem.

Devětadvacetiletý Kližan v Petrohradu prohrál vůbec poprvé v kariéře až po sérii devíti výher. Jediný předchozí start v roce 2012 proměnil v titul.

Slovenský tenista hrál ve finále posedmé a poprvé v něm prohrál. Společně s Ernestsem Gulbisem jsou jedinými tenisty, kteří v open éře vyhráli prvních šest finálových zápasů.

Jebavý neobhájil deblový titul
Roman Jebavý s Matwé Middelkoopem z Nizozemska neobhájili v Petrohradu titul ve čtyřhře. Ve finále třetí nasazený pár prohrál ve dvou tie-breacích s italskou dvojicí Matteo Berrettini a Fabio Fognini.

Jebavému v Petrohradu nevyšel útok na čtvrtý titul v kariéře a druhý v sezoně. Letos v srpnu osmadvacetiletý daviscupový reprezentant triumfoval společně s Argentincem Andrésem Moltenim na antuce v Kitzbühelu.

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch, 1.151.110 dolarů
nedělní výsledky (24. 09. 2018)
• Dvouhra - finále •
Thiem (1-Rak.) - Kližan (SR) 6-3 6-1
• Čtyřhra - finále •
Berrettini/Fognini (It.) - Jebavý/Middelkoop (3-ČR/Niz.) 7-6(6) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
gigin
MOST ATP MATCH WINS IN 2018

48 - Thiem
45 - Nadal, Zverev
43 - Del Potro
40 - Djokovic
38 - Cilic
Reagovat
Pe3k
Kde je Génius a Jyrka?
Reagovat
gigin
Někde s Federerem v druhej půlce.
Reagovat
kada.tom
Konečně článek.

Jsem moc rád za Domonica, turnaj v hale ještě nevyhrál a navíc si dokázal v Sf a F poradit se soupeři, se kterými toho v předešlých zápasech příliš neuhrál a rozhodně na tyto soupeře neměl úplně dobré vzpomínky. Viděl jsem jeho zápasy od QF dál a musím říct, že se na to dalo koukat :-)
Reagovat
gigin
https://www.instagram.com/p/BoEmmKXn8Uh/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=bkygaemwndpg
Reagovat
gigin
nám na tom hardu pomaličku, ale jistě zraje. Jsem tomu moc rád. BAMOS!!
Reagovat
smazaný uživatel
aj ja
Reagovat
EllNino
konečně :)
Reagovat
dunphy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist