Petrovová chce být Američankou. A vrátit se do špičky

13. 3. 2012, 11:56
Aktuality 9
Bývalá třetí tenistka světa Ruska Naďa Petrovová má velké plány: chce znovu patřit do elitní skupiny hráček a také se stát Američankou. Serveru tennis.com během turnaje v Indian Wells potvrdila, že si zažádala o americké občanství, protože se ve svém novém domově v Miami cítí úžasně.
Profily hráčů
Naďa Petrovová

"Líbí se mi životní styl, počasí. Je to perfektní místo pro tenis. Všechno je tu snadné - když jdete do lékárny, drogerie, všude je otevřeno 24 hodin denně," pochvaluje si Petrovová život v Miami. "Cítím se tu velmi příjemně, je tu uvolněná atmosféra, žádný stres. Není tu tak bláznivá doprava jako v Rusku, žádné chladné zimy," vyjmenovala devětadvacetiletá rodačka z Moskvy.

Na vrcholu kariéry byla Petrovová v roce 2006, kdy vyhrála pět turnajů WTA a byla třetí na světě. Od roku 2002 zakončila 9 sezon v řadě v Top 20, v níž poprvé po devíti letech chyběla až na konci loňského roku. Před měsícem angažovala španělského trenéra Ricarda Sáncheze, jenž vedl světové jedničky Srbku Jelenu Jankovičovou a do února i Dánku Carolinu Wozniackou. Sánchez jí má pomoci vrátit mse do Top 10.

Naďa Petrovová"S jeho pomocí chci zpátky do první desítky a znovu patřit do kategorie nejlepších hráček. Prohánět nové tváře, jako jsou Kvitová a Azarenková. Jsou mladé, plné energie a hladové po titulech i světovém trůnu," řekla Petrovová poté, co ve třetím kole turnaje v Indian Wells vyřadila loňskou vítězku US Open Samanthu Stosurovou.

"Na začátku roku jsem byla bez trenéra, ale cítila jsem, že potřebuju udělat změnu, pokud chci pokračovat v hraní a v úspěšném posunu vpřed. Cítila jsem, jako bych se zasekla," přiznala semifinalistka French Open z let 2003 a 2005.

"Chtěla jsem pro sebe to nejlepší a s Ricardem se známe skoro 10 let. On pracoval s velkými hráči a já s ním ještě neměla možnost spolupracovat. Vždy jsem si to přála. Před Indian Wells jsme spolu trénovali dva týdny a teď se cítím mnohem lépe," pochvaluje si ruská tenistka. "Vše co teď potřebuju, je co nejvíce zápasů," dodala před osmifinálovým soubojem proti krajance a deblové partnerce Marii Kirilenkové.

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
je strasne oskliva
Reagovat
horska.kraslice
Letos jí bude třicet, už před sebou pravděpodobně nemá moc dlouhou tenisovou kariéru, tak myslí na zadní kolečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto jí chápu. Taky bych chtěl bejt Amík.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že se jí tam líbí život snad není důvod k tomu, aby si brala jiné občasnství ne? Tohle prost+ nikdy nepochopím, jednou Ruska, tak ať jí zůstane. Nikdo ji nenutí se tam vracet žít, ale proč tohle?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože to tak cítí, chápu ji. Ten, kdo žije v cizí zemi, je pak trochu rozpolcen, kam
vlastně patří, tak to někteří řeší takto. V dnešní době už nic neobvyklého.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic neobvyklého, ale taky nechutně opovrženihodné. Žít tam může jít jak dlouho, tak maximálně deset let? VYrostla v Rusku, byla vychována jako Ruska, tak Ruskou prostě je. Kdybych teď odjel do států, tak taky po desíti letech nechci občanství a necítím se jako Američan. A nevymýšlel bych si ptákoviny o dopravě a nonstop obchodech.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že bys to tak necítil ty sám, neznamená, že někdo jiný to nemůže cítit jinak. Není to nic opovrženíhodné.
Mám oba sourozence v cizině, dlouhodobě, a sestra má cizí občanství, protože v té zemi žije od své plnoletosti, je pro ni lepší jednání s úřady a vůbec plné začlenění do té země..vrátit se nechce.
Pokud v tý situaci sám nejsi, nikdy přece nemůžeš vědět, jak by ses zachoval..ale možná ano, ty už to víš předem, v pohodě.
Reagovat
VlS
A myslíš, že můžeš v Amice jako neameričan jen tak žít a pracovat? Slyšel jsi o zelený kartě? Dokud tam budeš vozit peníze, tak žádnej problém, ale až budeš začít chtít třeba jen tak trénovat, tak je všechno jinak. Jako neobčan nedostaneš jen tak "Social", když nemáš "Social", tak prakticky neexistuješ a nemůžeš nic dělat. Jako Rus (Čech a td) tam musíš mít vízum. Když se amickýmu ouřadovi zlíbí, tak toi ho nedá. Nepředstavuj si život v Americe jako život v EU, tam je to trochu jinak. Pokud tam chce natrvalo zůstat, tak moc jinejch možností nemá. Uvědom si, že třeba Ivan Lendl dostal občanství až po listopadu, proč by ho asi chtěl, kdyby ho nepotřeboval?
Reagovat
smazaný uživatel
Naďa má sílu medvědí, držím jí tlapy ať se dostane do top 10 :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist