Petrovová po třech letech urvala jubilejní 10. titul

1. 8. 2011, 06:46
Aktuality 0
WTA WASHINGTON - Premiérový ročník ve Washingtonu ve finále viděl souboj dvou nejvýše nasazených hráček. Šťastnější byla na konci turnaje Ruska Naďa Petrovová, jež porazila Shahar Peerovou z Izraele a po téměř třech letech se dočkala jubilejního 10. titulu.
Profily hráčů
Naďa Petrovová

V College Parku nedaleko Washingtonu se hrál turnaj WTA poprvé. Z elity pořadatelé nikoho nenalákali, z Top 50 se představily pouze tři hráčky. A tak se sice do finále dostaly obě nejvýše nasazené hráčky Shahar Peerová a Naďa Petrovová, ani jedna však letos nebyla dál než ve čtvrtfinále. Své maximum sezony tak překonaly v uplynulém týdnu.

Devětadvacetiletá Petrovová získala svůj poslední titul na podzim roku 2008 v Quebeku, na jubilejní 10. titul však čekala nečekaně dlouho. Za poslední tři roky si zahrála pouze jednou ve finále (loni v New Havenu) a hráčka Top 10 v žebříčku spadla do čtvrté desítky.

"Před Miami jsem měla šest týdnů závratě, podrazilo mi to nohy. Nemohla jsem obhajovat body během antukové sezony a cítila jsem se být na dně. Nebylo to šťastné období, ale Wimbledon to zlomil," řekla Petrovová, jež sezonu začínala ještě jako 15. hráčka světa. Na trávě v All England Clubu prohrála až ve 4. kole s Azarenkovou. Tak daleko se letos dostala poprvé.

A hluché období bez turnajové triumfu ukončila v metropoli Spojených států, kde ztratila jediný set v semifinále s domácí Falconiovou. Ve finále porazila 7-5 6-2 Peerovou 7-5 6-2, se kterou si poradila i v šestém vzájemném střetnutí. Během nich s Izraelkou ztratila jediný set. Dnes na začátku každého prohrávala 0-2, manko ale pokaždé rychle smazala.

"Věděla jsem, že Shahar nebude schopná mi ublížit servisem, zejména druhým. Takže i když jsem na začátku každého setu ztratila své podání, věděla jsem, že to můžu otočit. S bilancí proti jsem spokojená, dnes to byl navíc důležitý zápas - šlo o titul. Jediné, na co jsem myslela, bylo bojovat o každý bod a na konci dne se radovat z trofeje," komentovala devětadvacetiletá Petrovová, jež má nyní ve finále bilanci 10-11.

"Tenis se každým rokem zlepšuje. V poslední době jsem na nejlepší hráčky začala ztrácet, ale na tento titul jsem trpělivě čekala. Jsem za něj moc ráda," dodala Ruska.

I poražená Peerová ve Washingtonu našla ztracenou formu - před turnajem prohrála pět zápasů v řadě a vypadla z Top 20. "Myslím, že jsem po celý týden slušně podávala. Ale Naďa servírovala ještě mnohem lépe. Je to velká hráčka a dnes se z těžkých situací dostala pokaždé servisem. Hrála velmi dobře a vyhrát si zasloužila," uznala čtyřiadvacetiletá Izraelka, jež v osmém finále na 6. titul nedosáhla. Poslední titul získala předloni v Taškentu.

- WTA INTERNATIONAL WASHINGTON (USA, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (31. 07. 2011)

Dvouhra - finále:
Petrovová (2-Rus.) - Peerová (1-Izr.) 7-5 6-2

Čtyřhra - finále:
Mirzaová/Švedovová (1-Indie/Kaz.) - Govorcovová/Kudrjavcevová (2-Běl./Rus.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist