Plánuje návrat? Bývalá světová jednička a grandslamový šampion Ferrero se v Barceloně představí ve čtyřhře

24. 4. 2017, 11:32
Aktuality 12
Že bychom se dočkali návratu bývalé světové jedničky ve dvouhře? Sedmatřicetiletý grandslamový šampion Juan Carlos Ferrero se dnes představí ve čtyřhře na akci ATP 500 na domácí půdě ve španělské Barceloně, kde nastoupí spolu s o dvanáct let mladším krajanem Pablem Carreñem. Otázkou je, zda Španěl opravdu plánuje návrat, nebo si chce po čtyřech a půl letech "jen zahrát".
Profily hráčů
Juan Carlos Ferrero

Grandslamový vítěz Juan Carlos Ferrero možná plánuje návrat na kurty. Sedmatřicetiletý Španěl, který svůj poslední soutěžní zápas odehrál v říjnu 2012 na halovém turnaji v rodné Valencii, se totiž představí na právě probíhajícím podniku ATP 500 ve španělské Barceloně, kde si zahraje čtyřhru s krajanem Pablem Carreñem.

Vítěz 16 titulů a zakladatel JC Ferrero Tennis Academy, kde mimochodem o dvanáct let mladší Carreño trénuje, v prvním kole narazí na zkušený pár Marcin Matkowski/Daniel Nestor. Polák i Kanaďan aktuálně figurují mezi třiceti nejlepšími deblisty světa.

Bývalá světová jednička Ferrero během své kariéry zářil hlavně ve dvouhře. V Barceloně získal titul v roce 2001 a v letech 2000 a 2005 si zahrál finále. Dvanáct z celkově šestnácti trofejí vybojoval na milované antuce.

V sezoně 2003 vyhrál svůj jediný grandslamový vavřín, když ovládl French Open, a navíc se probojoval do finále US Open. Díky těmto výsledkům se stal v pořadí 21. světovou jedničkou.

Ve čtyřhře toho však rodák z Valencie příliš neodehrál. Za celou kariéru nastoupil ke 34 utkáním a pouze osmkrát slavil výhru. Poslední duel debla rovněž absolvoval před necelými pěti lety ve Valencii, kde došel po boku Davida Ferrera do semifinále.

Návrat Ferrera na kurty, i když prozatím jen ve čtyřhře, si určitě hodně tenisových příznivců nenechá ujít a zajisté bude zajímavé sledovat, jak si španělský veterán ve svém prvním zápase po čtyřech a půl letech povede.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
Krisboy
Tak snad příště, Komáre...
Reagovat
a.magerova
První vyhrání z kapsy vyhání....
Reagovat
Krisboy
Komár :D
Reagovat
Herbert_Hoover
El Mosquito!
Sympaťák, měl jsem rád jeho tenis..ale myslím si, že to bude jen takový záchvěv. :)
Reagovat
Fandina
Federer, Ferrero, Ferrer ... jak za starých časů :-)
Reagovat
a.magerova
Krásných chlapů na kurtu není nikdy dost !!!

https://www.youtube.com/watch?v=-zAlsRhizVQ
Reagovat
VlS
Tak si to užij:-)
https://youtu.be/b84RmTTkc2M
Reagovat
janek_da
Ti chlapi běží na magerku?
Reagovat
VlS
Já myslím, že pro Magerku :-)
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš, ti budou upachtěni a zmoženi... TO s nima asi hned tak nic nebude... :-P
Reagovat
VlS
Ti na to rok trénovali, s tím si poradíš ne?
Reagovat
a.magerova
Ale tak.... nebudu tady hned sypat esa z rukávu a cudně řeknu: "No nevííím."
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist