Plíšková a Bouzková v Dauhá postoupily do 3. kola kvalifikace

12. 2. 2023, 17:29
Aktuality 12
WTA DAUHÁ - Dvě české tenistky v Dauhá postoupily do závěrečného třetího kola kvalifikace turnaje WTA 500. Karolína Plíšková dnes smetla Britku Harriet Dartovou, Marie Bouzková si rovněž ve dvou setech poradila s krajankou Terezou Martincovou. Obě se o postup do hlavní soutěže utkají s kanadskými soupeřkami.
Marie Bouzková (© j48tennis.net)

Osm a půl roku nemusela Karolína Plíšková do kvalifikace, nyní v ní začíná druhý ze čtyř posledních turnajů. V lednu v Adelaide dvoukolovým sítem prošla a nyní zvládla už dvě ze tří kol i na podniku WTA 500 v Dauhá.

Bývalá světová jednička a aktuálně 20. hráčka světa se do Kataru přesunula po nezdaru v Abú Zabí proti Jeleně Rybakinové a po včerejším obratu proti Rumunce Aně Bogdanové dnes nedala šanci Britce Harriet Dartové, kterou smetla za necelou hodinu hry 6-1 6-2.

O postup do hlavní soutěže se 30letá česká šampionka z roku 2017 utká v souboji bývalých finalistek US Open s Kanaďankou Leylah Fernandezovou (h2h 0-0).

Pouze sedm gamů ve dvou zápasech v Dauhá ztratila Marie Bouzková. Poté, co včera smetla Němku Lauru Siegemundovou a přerušila sérii tří porážek, dnes přehrála 6-4 6-1 krajanku Terezu Martincovou, s níž si i potřetí poradila 2-0 na sety. 

24letá Bouzková tak poprvé v sezoně vyhrála dva zápasy po sobě. V závěrečném třetím kole kvalifikace se střetne s Kanaďankou Rebeccou Marinovou (h2h 1-0), kterou smetla na loňském Australian Open.

Jistý start mají tři Češky v čele s Kvitovou
Start v hlavní soutěži mají z českých tenistek jistý vítězka z let 2018 a 2021 Petra Kvitová, Barbora Krejčíková a díky protected rankingu Karolína Muchová. Kvitová se v prvním kole utká s Číňankou Shuai Zhang, jež dnes vyhrála čtyřhru v Abú Zabí, Krejčíková bude čelit Veronice Kuděrmetovové a Muchová bude soupeřkou Italky Martiny Trevisanové.


Z Top 10 se v Kataru představí světová jednička a obhájkyně titulu Polka Iga Šwiateková, Američanky Jessica Pegulaová a Cori Gauffová, Francouzka Caroline Garciaová, Řekyně Maria Sakkariová, Darja Kasatkinová a Švýcarka Belinda Bencicová.

• WTA 500 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 780.637 dolarů
nedělní výsledky (12. 02. 2023)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Kar. Plíšková (1-ČR) - Dartová (Brit.) 6-1 6-2
Bouzková (ČR) - Martincová (ČR) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
misa
má na zítřek naplánované dva zápasy. Nejdříve poslední kolo kvalifikace, a pak i 1. kolo čtyřhry s Haddad Maia.

Podobně to má i Karolína Muchová. Ta hraje čtyřhru překvapivě se Sofií Kenin, která snad ještě s žádnou Češkou debl nikdy nehrála. To musím samozřejmě vidět smile
Reagovat
EllNino
Maruška bude muset dobře podávat a zkusit brejknout kanadskou věř Marino, která překvapivě porazila Sasnovich ... ale řekl bych, že by to mohlo Marušce sedět víc, hlavně ji musí rozběhat

Karolína s Fernandez, tam to bude ohromně těžké ...
Reagovat
com
no ona Fernandezka posledni dobou neni zadny terno.. Tri zapasy po sobe vyhrala naposled skoro pred rokem smilesmile Karolina sanci ma smile
Reagovat
Torn
A prohrála s Ysaline. :D
Reagovat
misa
Souhlasím, pro Leylu to bude těžké. Zvláště když bude zase tvrdohlavě chtít returnovat co nejblíže základní čáry.
Reagovat
baba
Bože, ta Maruška se tím svým hekáním už vyrovná Azarence, Šarapce atd. Začínám mít problémy ji fandit ...
Reagovat
frenkie57
Maruška se nám nějak rozhekala, to je fakt. také mně to u ní začíná vadit.smile
Reagovat
Torn
Mně už začíná vadit Maruška jako taková. :D
Reagovat
misa
Mně vadí Plíšková už 8 - 9 let. Ale ještě rok, dva a budu mít definitivně klid smile
Reagovat
Torn
A jak s tím souvisí Plíšková?
Reagovat
misa
Píše se o ní v článku. A když jsi uvedl, kdo ti vadí, tak se taky můžu přidat.
Reagovat
tommr
pro Karolínu to byl spíš takovej trénink menší intensity. Dartová byla absolutně neškodná ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist