Plíšková a Šafářová slavily postup v kapkách deště a čeká je vzájemný souboj

28. 5. 2018, 19:49
Aktuality 60
FRENCH OPEN - Takřka současně, s přibývajícími dešťovými kapkami a těsně před ukončením dnešního programu kvůli bouřce vybojovaly Karolína Plíšková a Lucie Šafářová úspěšný start na French Open a mohou se chystat na vzájemný souboj. Šestá nasazená Plíšková si dnes navzdory spoustě chyb poradila s krajankou a grandslamovou debutantkou Barborou Krejčíkovou, po nemoci se vracející Šafářová potvrdila roli favoritky proti domácí Ponchetové.
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

Prvním kolem French Open tak stále prochází maximální počet českých tenistek. Už včera úspěšně odstartovala Barbora Strýcová a dnes odpoledne uspěly Petra Kvitová a Kateřina Siniaková. Zítra čeká vstup do soutěže ještě Markétu Vondroušovou, Denisu Allertovou a Kristýnu Plíškovou, která vyzve hvězdnou Serenu Williamsovou. 

Karolína Plíšková před vstupem do druhého grandslamu sezony veřejně přiznala, že v trénincích marně hledá formu. To ostatně potvrdila i ve svém úvodním zápase proti krajance Barboře Krejčíkové, která v Paříži prošla kvalifikací a absolvovala svou grandslamovou premiéru.

Šestadvacetiletá Plíšková se v prvním vystoupení od římského incidentu s umpireovou rozhodčí trápila. V prvním setu prohrávala 5-6 a soupeřka podávala na zisk sady, v tie-breaku pak musela otáčet vývoj ze stavu 2-4. Po hodině hry se ale přeci jen dostala do vedení. 

Ve druhém dějství favorizovaná Plíšková prohrávala dokonce už 1-4, ovšem pak získala pět gamů v řadě a po 97 minutách zvítězila 7-6 6-4. S výkonem však spokojená být nemůže, při 17 winnerech spáchala 32 nevynucených chyb.

"Drobný déšť byl nepříjemný, ať už na servis nebo na tělo. Zeptala jsem se po prvním setu rozhodčí, jestli si myslí, že je kurt dobrý. Ona řekla, že jo. A byla trošku klika, že jsem to dohrála," řekla Plíšková.

Ve druhém kole se loňská semifinalistka Plíšková utká s další krajankou Lucií Šafářovou. Ve vzájemné bilanci s ní vede 6-2, když vyhrála poslední tři zápasy včetně letošního duelu ve třetím kole Australian Open. Obě porážky ale utrpěla na antuce.

"Před pár roky se jí tu dařilo, podmínky jí tu celkem sedí. Musím to brát, že se jdu připravit na někoho jako Serenu (Williamsovou) a Šarapovovou, pak se mi bude hrát trochu líp," uvedla Plíšková.


"Většinou spolu hrajeme krváky. Tak uvidím, co přinese antuka," řekla Šafářová. Po svých zápasech se dnes potkaly v šatně. "Karolína nevěděla, jak jsem hrála. Když jsem jí pověděla, že vyhrála, tak na to řekla: hm, dobrý," prozradila Šafářová a Plíšková dodala: "Nemůžu si vybrat, asi přitahuju všechny Češky."

Finalistka z roku 2015 a vítězka loňské čtyřhry Šafářová, která se minulý týden vrátila na kurty po tříměsíční pauze zaviněné nemocí, potvrdila roli favoritky proti domácí Jessice Ponchetové. Utkání s Francouzkou startující na divokou kartu měla pod kontrolou a vyhrála 6-4 6-1.

Šafářová se rovněž bála, aby nebylo dobře rozjeté utkání s Francouzkou přerušeno. Proto v koncovce spěchala. "A dělala jsem zbytečné chyby," řekla. Využila nakonec až osmý mečbol. "To jich bylo tolik? Raději jsem to nepočítala," smála se.

Šafářová stihla zápas ukončit o pár minut dříve než Plíšková. Jednadvacetileté Ponchetové nic nepovolila. "Hrála jsem dobře, na kurtu jsem se dobře i cítila. Na Paříž mám krásné vzpomínky, takže to člověku přidá extra energii," uvedla Šafářová.

Na kurty se Šafářová vrátila po zdravotních problémech po čtvrt roce minulý týden ve Štrasburku. Byla ráda, že na první kolo dostala slabší soupeřku, 227. tenistku světa. "Říkala jsem si, že na mě byl los hodný, ale musela jsem k tomu přistoupit zodpovědně. Kdybych jí dala čas, mohla být nepříjemná," podotkla jednatřicetiletá brněnská rodačka.

 

Českých hráček je letos v pavouku French Open devět, větší zastoupení mají jen domácí Francouzky a Američanky. "Není proto taková rarita se s Češkou potkat. Já jsem ráda, že jsem zpět a zase hraju. Beru to trošku jinak a těším se," řekla Šafářová.

• FRENCH OPEN 2018 •
Francie / Paříž, antuka, 39,197.000 eur
pondělní výsledky (28. 05. 2018)
• Dvouhra žen - 1. kolo •
Karolína Plíšková (6-ČR) - Krejčíková (ČR) 7-6(6) 6-4
Kvitová (8-ČR) - Cepedeová (Par.) 3-6 6-1 7-5
Siniaková (ČR) - Azarenková (Běl.) 7-5 7-5
Šafářová (ČR) - Ponchetová (Fr.) 6-4 6-1
Wozniacká (2-Dán.) - Collinsová (USA) 7-6(2) 6-1
Keysová (13-USA) - Vickeryová (USA) 6-3 6-3
Kasatkinová (14-Rus.) - Kanepiová (Est.) 6-4 6-1
Vandewegheová (15-USA) - Siegemundová (Něm.) 6-4 6-4
Rybáriková (19-SR) - Kumkhumová (Thaj.) 6-3 6-0
Ósakaová (21-Jap.) - Keninová (USA) 6-2 7-5
Suárezová (23-Šp.) - Konjuhová (Chorv.) 6-0 6-1
Petkovicová (Něm.) - Mladenovicová (29-Fr.) 7-6(10) 6-2
Dolehideová (USA) - Golubicová (Švýc.) 6-4 6-4
Giorgiová (It.) - Minová (USA) 6-3 6-2
Arruabarrenaová (Šp.) - Babosová (Maď.) 7-6(5) 6-3
Sakkariová (Řec.) - Minellaová (Luc.) 7-6(5) 6-2
Petersonová (Švéd.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-4 6-3
Dulgheruová (Rum.) - McHaleová (USA) 5-7 7-6(5) 6-3
Garcíaová-Pérezová (Šp.) - Jakupovičová (Slovin.) 6-3 6-4
Flipkensová (Belg.) - Mariaová (Něm.) 7-6(1) 6-4
Vekičová (Chorv.) - Bondarenková (Ukr.) 6-2 6-4
Watsonová (Brit.) - Dodinová (Fr.) 6-3 6-0
Curenková (Ukr.) - Vögeleová (Švýc.) 4-6 6-2 6-2
Bencicová (Švýc.) - Chiesaová (It.) 3-6 7-6(2) 7-5
Peraová (USA) - Vesninová (Rus.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

60
Přidat komentář
Frick
Hezky se rozepsala na FB.

https://www.facebook.com/KrejcikovaBarboraOfficial/photos/a.405779492790809.80865.108121815889913/1721258264576252/?type=3

Bude to mít ale holka těžký. Skloubení deblový a singlový kariéry bude o dost těžší.
Reagovat
Torn
Bára spíš potvrdila sama to, co už řekla předtím v rozhovoru. Holka si trochu nevidí do pusy. Zápasové podmínky jsou pro obě hráčky stejné, plno hráčů a hráček má nějaké obtíže nebo hraje s čočkami. Tohle je trochu výmluva. Zda chybělo? Těžko soudit, ale ve druhém setu vedla 4:1 a hodit to na déšť? Kája tohle řekla dobře, když prohrávala ona, tak taky nadávala a samozřejmě pak se to očí, když druhá začne prohrávat, tak logicky taky nadává. Není to jen o zkušenostech, je to i tím, že podobně jako Petra nebo Svitolina je Kája hráčka TOP10 a není tam žádná z nich omylem, za to Bářin včerejší výkon lze označit za typické "nemám co ztratit proti hráčce TOP10".
Reagovat
COMEON
Neviete ake zapasy sa budu dnes vysielať?
Reagovat
smazaný uživatel
https://pbs.twimg.com/media/DeUMAkAX4AAsrCD.jpg
Reagovat
Torn
Možná to tu padlo, ale já si to dovolím zmínit ještě jednou. Na FO nenastoupila rumunská čarodějka Monica. Ona byla můj černý kůň turnaje, ne žádná Serena, Azarenka nebo podobné veteránky, ale stará dobrá čarodějka, která by se vyčopovala do finále! Kdo si myslí opak, toho Monika určitě uhrane.
Reagovat
Nenela
Proc neprijela, je zranena?
Reagovat
Torn
Má něco s nohou, pokud jsem si to ted něčím nezaměnil.
Reagovat
smazaný uživatel
mimochodem pekna titulka:)

Lucy dneska celkem mile zaskocila. Jeji progres zlepsovani mne celkem prekvapil.
Uz v prvnim setu byl vyrazny rozdil od toho, co jsem mohl videt z highlits z minuleho tydne.
Uz se tolik neopozdovala a krokovani zacinalo nabirat na radu. Ale porad ten prvni set byl takovy, ze mne jeste moc nepresvedcovala. Ikdyz radost jsme mel velikou, to ano, nejen ze si zkusene pohlidala zavreni prvniho setu. Radost z toho, ze ji jeste nektere udery uplne nevychazi a snazi se hecovat, aby ten dalsi ji vic vysel. Celkem takovy dobry pristup, spravne nastvani, jak ji neco uplne nevyslo.
Stale jsem ale mel obavu o ten set druhy, a na zacatku to nejak uplne nevypadalo, myslim prvni fiftyny, ale najednou se Lucy neustale zacla zlepsovat a zlepsovat, zacla si proste i vic verit..., udery zacinaly vice sedet. Rozdil mezi tim prvnim a druhym setem byl opravdu veliky. Neskutecny progres a nejde jen o vysledek na svetelne tabuli, ktery casto zkresluje.
Ve druhem setu uz bylo konecne mozne videt ty zablesky poradne Lucy. Nadchla dneska drajvolejem, super, jistota v smecich lepsi. Voleje nekomentuji:)
Ve druhem i ten serv slapal lepe.
Rozhodne spokojenost, takovy progres jsem az tolik necekal, spis jsem si tak tipoval, ze to budou tri sety a tezka rezba na zacatek, s nejakym tri setovym dramatem, nez se do toho poradne dostane. No Lucy mile prekvapila. Dostala se do toho behem dvou setu. Uderova jistota je zpatky.
Reagovat
smazaný uživatel
38 winneru rozhodne Lucy cti.
25 nevynucenych neni az tolik.

Jiste zaujalo postmoderni pojeti Jessiky. Hlavne na tom BH - to byla pecka:)
Souperka se snazila, ale na Lucy hlavne ve druhem setu nemela ani nahodou. Nektere bomby z returnu mohla jen okomentovat.

Pred dulezitym derby je to prislib. Jen neusnout na vavrinech, je co jeste zlepsovat, to nemohu rict:). Lucy ma pozitivni bilanci s Kajou na antuce, coz je pozitivni zprava. Ne az tak pro fans, ale hlavne pro ni:)
Ma Roba, ten nesnese narikani a ze neco neni mozne. To je dalsi velmi dobra zprava.
A nakonec je to jeji magicka Pariz. Ve WTA jw mozne vsechno.
Takze proc by nemela vyhrat Lucy?
A jestli jde o muj postoj, tak ten je celkem jasny. Vymest Pliskovou z kurtu a hotovo:) Ukol zni jasne!

Dneska lucy pekny zapas...a fajn, ze ji vsichni podcenuji, jen houst, o to sladsi radost:)
Reagovat
smazaný uživatel
v pripade vitezstvi:)
Reagovat
misa
Máš jako vždy pěkné komentáře o Lucii :) Francouzská soupeřka ale místy předváděla parodii na profesionální tenis, proti hráčce top 10 by Lucie potřebovala hrát jako v letošním lednu. Každý si může rozmyslet, jestli je toho po dlouhé pauze schopná.
Reagovat
smazaný uživatel
Miso, myslim, ze nekdy o tom az moc premyslis...
...asi nema smysl nejak lamentovat, premyslet zda na to ma nebo ne.
To stejne nikomu nepomuze.
Chapu co myslis tou souperkou, ale kdyz kouknes na Moniku Niculescu...tak taky obcas nevis, jestli je to vubec mozne, ze je ve stovce. Donedavna se tu smali Errani s tim servisem... Ale v tom je ten tenis nadherny a WTA jeste celkem tezko predvidatelna. A porad plati, ze i takove souperky musis porazit...

Ano Lucy spise patri do tech vic predvidatelnych hracek. Ale dokud nepadl posledni fiftyn, nadeje zije.

Ono predstava, jak hrac premysli, zda hraje uz na urovni top10, jestli na to ma, jestli ma na soupere...to je casto cesta do tezke deky. Ta Mladenovic asi ted bude v takovem modu:)))

Obecne si myslim, ze my o tom vic premyslime nez ona:)

Lucy je tak nejak vetsinou neco lito, z neceho ma radost, a jak vejde na kurt snazi se hrat, co prave muze. A to je dobre.

A neni VUBEC dulezite zda zitra postoupi!

Dulezite je, ze ji budem tlacit, smat se, verit ji,...a pokud to udelame Zvitezi! Ikdyz na tabuli nebude to spravne skore... Nebot ona uz ted Zvitezila! A spis ona nas Uci Vitezit.

Proste nekdy je treba pocitat neco jieho nez bodove zebricky.

pro mne je to legenda i bez wimbledonu, a dokonce si ji budu pamatovat vic nez tu Petru...nebot me toho vic naucila...

A jak Lucy skonci hrat, ja teda k WTA uz moc asi necuchnu...nedokazu si to predstavit...uz ted pomalu vic vnimam to ATP...
Reagovat
misa
Máš to pěkné :) A co tě Lucy naučila?
Reagovat
Jan
Škoda, že jdou proti sobě tak brzo. I ta Krejčíková nehrála zle.
Mohla hrát s neČeškou.
Reagovat
Mac
spis jeste ze tak...safarka by prohrala s kymkoliv, takhle to snad pomuze pliskove se rozehrat.
Reagovat
Dobry-den
Nečekal jsem, že postoupí maximální počet holek + Adam. Zítra to však bude horší. Stopro.
Reagovat
com
Tak sláva, ale moc sem Karoline neveril :) no a v pristim kole vystavit stopku Safarce! :)
Reagovat
tommr
taky budu přát Karolíně, ale bude mi to rvát srdce fandit proti Lucce ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
ty kecko:D)
Vzdyt tu Kaju zboznujes uz nekolik let, tak to na nas nehraj:)
Reagovat
tommr
já mám Petru, Karolínu a Lucku rád všechny stejně a když náhodou hrajou proti sobě tak mám většinou velký dilema komu fandit. Tentokrát je to ale poměrně jasný, protože Lucka zatím ještě pořád není plně konkurenceschopná a v dalším kole by byla od Sharapky nejspíš těžce bitá. Karolína má oproti ní nesrovnatelně větší šanci na další postup turnajem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavne, ze ty vis ze neni konkurenceschopna...tos mne tedka celkem uklidnil:)
Nebot dle tech komentaru k zapasu Kaji s Barborou to vypada, ze by Kaja s Marii uhrala tak max. 4 gemy:) a to jeste tezko.:)

U mne to je jasny, zadny dilema.
Reagovat
smazaný uživatel
zadna bokovka:)
Reagovat
tommr
v tobě asi dnešní zápas Lucky se slabou soupeřkou vzbudil přehnaný očekávání. Já to měl podobný po prvním zápase Lucky ve Štrasburku a ten druhej mě vrátil na zem. Abys nedopad stejně jako já ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ty mas na mysli to tri setove dramo, kdy teda podle tech highlits, ta Lucy casto nebyla ani u tech micu vcas?:)))
Tak to nechapu...
...to byla celkem hruza.
Tam byla spis radost, ze se vratila. tot vse. Tam to teda moc nevypadalo.

O mne nemej strach, ja jeji prohru vpohode preziju.

A Pliskouvou tlacit nebudu, ani kdybyste mne za to platili:)
Reagovat
cabuna
To je v pohodě já jí budu tlačit i zadarmo :-D Páru na to docela mám,sice je to peklo,protože mám moc ráda i Lucku,ale Káju víc
Reagovat
smazaný uživatel
No Vlku, takový laciný komentář :)

snad holky připraví pro fanoušky pořádný špannung, at si každý přijde "na své". Lucinka, pokud bude lepší, jistě Karolinku porazí, a pokud né, tak bude mít dostatek času na ten královský Wimbledon, no ni?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak stava se no:)
Reagovat
janek_da
Já budu teda tu Karolinu tlačit. Co nejdále od postupu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak janku, zatim to vychazi ten plan - jizda za titulem - slusne...ovsem dneska - a to si musime priznat - trochu zaskripalo. Malem jsme tu Karolinu v tom druhem nemeli. A Petru protlacit do finale bude podle mne slusna sichta:)
Kristyna nam chce zastavit Serenu, ale snad aspon ta Julca vyjde. Obavy si take delam o tu Marii, ta Vekic tam celkem nebezpecne ciha...
Reagovat
gigin
Já tlačím jasně Plecha. Sory jako. Makáme.
Reagovat
smazaný uživatel
Od Tebe jsem ani nic jineho necekal:D)

Ale abys pak nezabrecel, az Ti nastupi Julca trebas proti Plechovi.
Ja vzdycynky rikam, jako muzes kukat, ale vyvolena ma byt jen jedna!
Skromnost sa vzdycky vyplaci:)

Jen kukni na Montyho...ten jeho harem...plno bab...a pak to prislo...jednej se neco na druhe nelibilo, co ta druha, kdesi cosi, a nadelalo to jen neplechu a zle krve.:)

Toz aspon napis, jak by hrala Julca proti Plechovi, toz ktera gigine!:)
Reagovat
gigin
Plech. Určitě. Už jen za ty hejty tady. Sorry Jule :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pozor, i když to řekneš jednoznačně, tak realita je úplně jiná, a nakonec každá chce vyhrát. S tím jako fanoušek nic moc nenaděláš.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ja si stejne furt myslim, ze jak by byl gigin v Parizi. Na miste. A hrala by Julca s Kajou. A jeste jak by mu Julca pred zapasem venovala tenisak a dala mu pusu na celo, objala...ho s podekovanim za podporu:)
...by nevydrzel...a Kaja by sla stranou...:)

Ale mozna se mylim...
...me se tak nejak pozdavalo, ze ji mac rad. Ale pochopitelne se to meni...
Reagovat
smazaný uživatel
lepe receno, muze se menit, u mne se to trebas nemeni...prez Lucy nejede vlak...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jsem rád, že se ten její vlak letos vůbec rozjel. Ale jsem realista, a muselo by se přihodit v zápase, řada nečekaných událostí, aby ho dotáhla do vítězného konce. Lucii uznávám jako deblistku, a popravdě, když ho ted nehraje, tak ho ani nesleduji. V singlu bych ji ještě nějaký úspěch přál, ale sám víš jak to chodí ve WTA, konkurence je veliká a nikdy nespí. A v tom věku tam zase není mnoho hráček, které letos také hrajou jako počasí.
S tou Julí ti nevím, zda je až tak dobrosrdečná :D
Stačí tady na tenisportále, když najdeš korespondenty s kterýma si můžeš rozumně podebatovat, a to je už co říct.
Mám 6-7 hráček, které sleduji pravidelně, a fandím jim, ale když prohrají, tak tady vyplakávat nebudu. Prohry patří k jejím povolání, a Serena je jen jedna :).
Reagovat
gigin
No, kápnu božskou. Jsem spodkař. A Kájin podvozek je peklo.
Reagovat
smazaný uživatel
tak uz to mame rozlouskle:)
me zase uhranuly ty oci Lucy a uz je mne jedno co spodek vrch...:)

Tak je to uz jasne.
Toz necht vyhraje ta lepsi!:)
Reagovat
gigin
Plech mne baví, výraz nezájmu, využití postavy, s tím spojené nešvary, myslím herní. Je jiná. Svá. Nehne brvou a pak málem podsekne Polku z trůnu ;)
Reagovat
Torn
Jako Julča si udělala lehký vroubek za FC předpokládám? :D
Reagovat
EllNino
Předpokládáš blbě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co se stalo?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, myslel jsem, ze to bude Julca...
prekvapils:)
Reagovat
EllNino
Lucy 100% :)
Reagovat
com
100%ne vyleti :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si nekde ulozim:)

dat souperce 0%
to prekonalo i to 1% forehanda:)
Reagovat
d@ve
I když jindy Karolíně taky fandím. Ale jak jde o Lucy.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No vida...uz jsme ctyri.
Janek, Ellnino, d@ve, vlk...
...celkem slusna zakladna:)
Reagovat
blixa
Nejste vy ti "slušní lidé" ??? :D
Reagovat
Atoidi1
pět
Reagovat
smazaný uživatel
Trosku mne to pripomina sedm statecnych:)

Takze predpokladam,ze do zitrka najdem jeste dva...
...jen pripominam, ze nehledame ty zjizvene tvrdaky, ale ty tvrdaky, kteri jim ty jizvy udelali.:)
Reagovat
Atoidi1
:-)
Reagovat
blixa
Ty ještě žiješ, filosofe ? ;-)
Reagovat
d@ve
Nezapomněl jsi na Misu? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to je pravda, to je ten sedmy, ten mladoch:)
Co strasne chtel, ale nebyli si s nim uplne jisti.
Ale pak je vsechny prekvapil:)

Takze nam chybi uz jen jeden!
Reagovat
smazaný uživatel
A jen abychom si to ujasnili
Frick opravdu neeee:D)
To je Calvera...
Cekame asi na VLSe!
A doufejme, ze se ukaze.
Reagovat
janek_da
Bych řekl, že i Frick ok. To je ten co jde po bodech a pokladu.
Reagovat
d@ve
A je to VLS nebo VIS. :D Teď nevím.. :)
Reagovat
gigin
Malé l.
Reagovat
gigin
malé L teda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist