Plíšková: Bolí mě celé tělo. Byl to jeden z nejtěžších zápasů, co jsem odehrála

6. 2. 2016, 16:36
Aktuality 18
Karolína Plíšková dnes v rumunské Kluži zvládla fyzicky jeden z nejnáročnějších zápasů kariéry. Češka dnes v utkání se Simonou Halepovou bojovala přes dvě a půl hodiny a výhrou 6-7 6-4 6-2 nad světovou trojkou zajistila českému týmu v Kluži v 1. kole Fed Cupu vedení 1-0. Bolí mě celé tělo. Byl to jeden z nejtěžších zápasů, co jsem odehrála, řekla Plíšková, ale dodala, že na nedělní zápas bude připravená.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© fedcup.com)

Výhra nad Halepovou je pro třiadvacetiletou Plíškovou cenná z mnoha pohledů. Po třech prohrách Rumunku poprvé porazila a stejně tak premiérově zdolala hráčku, jež je mezi elitní trojkou žebříčku WTA. "Je to cenný skalp, i když to není na turnaji. Nemyslím si ale, že by úroveň tady byla jiná. Je to vyhecovanější. Obě jsme hrály výborně," řekla Plíšková.

Loni ve finále proti Ruskám vybojovala Plíšková dva rozhodující body, ale výhra nad Halepovou a v Rumunsku na pomalém povrchu je prý cennější. "Bylo to daleko těžší než singl v Praze s Pavljučenkovovou," porovnávala Plíšková. "Halepová šla do zápasu jako favorit, venku před takovým publikem jsem ještě nehrála. Kdybych prohrála, byla bych hodně nešťastná, ale myslím, že ten zápas byl dobrý z obou stran."

Pochvalu si vysloužila nejen za svoji tradičně agresivní hru, ale ¨hlavně i za trpělivost, kterou v utkání prokázala. Dokázala s Halepovou držet krok od základní čáry, 'nezabíjela' míče po dvou úderech. "Byl to asi nejcennější zápas, co jsem odehrála proti těmto hráčkám. Ona nedá nic zadarmo. Es a přímých bodů ze servisu nebylo tolik, všechno se muselo vydřít."

Překvapivě postupem času měla více sil než Halepová. "Jak se to zasekává, tak to je náročné. Fyzička je spojená s psychikou a ona pak dělala víc chyb a šla dolů," řekla Plíšková, kterou za její výkon pro rumunská média pochválil i bývalý rumunský tenista Ilie Nastase. "Je to fakt pocta," řekla.

Ve třetím setu měla Plíšková co dělat, aby vydržela fyzicky. Proto si nezvykle vyžádala o přestávkách k pití colu. "Normálně to nedělám, ale cítila jsem, že potřebuju cukr a nechtěla jsem mít komplikace, abych měla křeče. Proto jsem se udržovala napružená. Vím, že cola není ideální, ale tohle byl jeden z mých nejtěžších zápasů."

Vyprodaná hala hnala za výhrou Halepovou. "Ona je tady bohyně, čekala jsem to. Byla jsem připravená na velký peklo, takže mě to nepřekvapilo. Naopak si myslím, že to bylo fajn, čekala jsem to mnohem horší."

Komentáře

18
Přidat komentář
horska.kraslice
Karolína mě překvapila (mile), jak se hýbala! Běhala, dobíhala a vracela míčky, prostě aktivní obrana, u Karolíny naprosto nečekaná. Ani Halepka to zřejmě nečekala.
Reagovat
FulnekUltras
tak jen ať to vydrží i zítra proti Monice a v případném deblu. Postavit do singla Barču může být s ohledem na její už přece jen limitovanou fyzičku pro ev. dva těžké zápasy po sobě trochu ošidné.
Reagovat
smazaný uživatel
Karolina parada , ale horsi to bude s Monikou nemam obavy , ze by k tomuto zapasu nedoslo. Ale co zapas Halep vs Kvitova nebo Strycova , osobne bych nasadil Petru myslim ,ze Petra zitra bude chtit ukazat , ze stale je velka opora tymu.
Reagovat
tommr
zatímco Petra překvapila nemile. Zdá se, že Karolína od Petry začíná přebírat roli týmové opory ... :)
Reagovat
EllNino
je zajímavý, jak se rychle zapomíná na Petřiny úspěchy :)
Reagovat
Lunej..
Jak dlouho sem chodíš, že se tak hloupě ptáš? :)
Reagovat
PetaM
Nevím, mě to ani nepřekvapilo. :D :D :D Ale asi proto, že si nestavím vzdušené zámky jako malé dítě. :D
Reagovat
VlS
No, po pravdě jsem se Niculescu na pomalým šmirglpapíru bál. To je přesně ten kokteil, kterej Petře hodně nechutná. Ale známe Petru, zejtra to může bejt jiná story a na Simonu bych víc nevěřil ani Barči, ani Denise. Spíš je otázka, jestli neposlat Barču na Niculescu.
Reagovat
rusedski
Jenže to by musel Pála nepostavit Karolínu, což si po sobotě těžko troufne (jestli jo a zas mu to vyjde, tak to už bude fakt na pomník :))
Reagovat
smazaný uživatel
Výhra v pravou chvíli, zvlášť při tom, co teď předvádí Petra...
Reagovat
smazaný uživatel
strašně labilní a ten její výraz, stačilo se na ni podívat a měl jsem znechucený den... Lemra líná, to šnek má rychlejší reakce než ona
Reagovat
PetaM
Vsadil bych se s tebou, ale vím, že bys prohrál.
Reagovat
George_Renel
JJ, na tu Halepovou se fakt nedalo koukat. A 3. set už byla úplná hrůza.....
Reagovat
smazaný uživatel
Halepová i Kvitová hráli příšerně..h.ovno a Kvitová bohužel ještě větší h.ovno... Nebo Vám se zdá, že na Kvitou se dalo koukat??
Reagovat
smazaný uživatel
Rumunka hrála h.ovno a Kvitová bohužel větší h.ovno, tak to mělo být. :-)
Reagovat
George_Renel
Ale tagy je článek o duelu Plíškové s Halepovou, víš....
Reagovat
smazaný uživatel
Reagoval jsem na zmínění o ní, že hraje strašně. Tak nevím co řešíš...
Reagovat
George_Renel
Nic neřeším, konstatuji fakta...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist