Plíšková čekala těžkou zkoušku, Martičové dává velké šance

31. 5. 2019, 15:40
Aktuality 63
Karolína Plíšková si před zápasem s Petrou Martičovou uvědomovala, že to rozhodně nebude tak snadné jako první dvě kola a že dnešní utkání bude rozhodující pro její budoucnost v turnaji. Myslí si, že její přemožitelka může se svou nepříjemnou hrou dojít na Roland Garros daleko.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

"Myslela jsem, že to bude zkouška, vím, že hraje na antuce dobře. Je to nepříjemná soupeřka pro všechny, když vám to nejde úplně pozabíjet ten den," řekla světová dvojka po vyřazení ve třetím kole. "Myslím, že může dojít daleko, není moc holek, které mají takovou hru. Výborně servíruje, umí čop i kraťas, dobře se hýbe, běhá strašně daleko. Musí to vyloženě někdo pozabíjet, což nevím, jestli tady někdo takový je," doplnila na adresu chorvatské soupeřky.

Sama na ni dnes marně hledala recept. Na antuce byl obraz hry jiný než na betonu v Miami, kde Martičovou letos porazila. "Tam mně psal servis a její zbraně tolik nefungovaly. Přece jenom tam to skáče pravidelně, ne tak vysoko jako tady, bylo to obecně rychlejší. Dneska jsem neměla ani moc bodů ze servisu, pokud jsem netrefila přímo bod nebo lajnu, to je pak psychicky náročnější," srovnávala světová dvojka poslední dva vzájemné duely.

Ve výměnách se nedokázala trvale prosadit. "Dělala jsem i zbytečné chyby, protože jsem ty body chtěla, určitě jsem něco i uspěchala, nějak jsem neměla trpělivost dneska hrát to desetkrát přes síť. Ona si na ty míče čekala. Hrála chytře. Je vidět, že si na antuce věří," komentovala svůj výkon.

Na Roland Garros sice Plíšková stejně jako loni vypadla ve třetím kole, ale celkově antukovou sezonu považuje za lepší než tu loňskou. Vyhrála turnaj v Římě. "Titul v Římě byl nečekaný, nechci to shazovat po této porážce, ale teď je těžké hodnotit to pozitivně. Nějaký pokrok jsem udělala, necítila jsem se tady špatně oproti loňsku, kdy jsem se cítila fakt blbě. Hrála jsem dobře, dnes byla soupeřka lepší, ale můj tenis jde nahoru," uvažovala Plíšková.

Nyní se bude chystat na trávu, kde před Wimbledonem pravděpodobně absolvuje jen turnaj v Eastbourne. Podnik v Birminghamu asi vynechá.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

63
Přidat komentář
jirkaS
viděl jsem část zápasu ze záznamu, nezdálo se
mi že hrála špatně, jen stačilo k prohře více
chyb než u soupeřky
Reagovat
Torn
Petra hrála dost dobře, je otázkou, i kdyby hrála Karolína dobře, zda by to uhrála.
Reagovat
EllNino
Nějak mě nutí něco napsat, protože mi přijde, že je okolo ní hrozná negativita a Karolína si to nezaslouží ... je to výborná hráčka, je vidět, že teď fakt maká ... její pohyb už podle mě je někdy v mezích jejích možností, vypadá šťastně, dneska mě ta prohra hodně mrzela, ač mám Petru rád a Karolína mě zase tolik nebere, ale to spíš tenisově než lidsky, tam mi právě přijde úplně v pohodě holka do nepohody ...

Měli bychom si téhle situace více vážit, Karolína a Petra se přetahují o první a druhé místo v Race (po RG asi spíš 2. a 3., ale i tak je to luxus) ... tohle už se nikdy nemusí opakovat, je to zázrak, že v tak malé zemi se našly v rozmezí pár let takové talenty, že se vyšplhaly do té nejvyšší společnosti světového žebříčku a každou chvíli vyhrají nějaký titul :) ...a to samozřejmě musím zmínit třeba i Nicole a Lucku

Místo brblání bychom si měli opravdu uvědomit, že je to skoro až zázrak :)
Reagovat
rybicka
Absolutní souhlas. Především druhý a třetí odstavec.
Reagovat
rybicka
... a třeba se přidá i Maky.
Reagovat
Torn
Taky souhlasím. Ona je Karolína pro diváky taková "nevděčná" osoba, ona prostě ví, že u toho míče nebude, případně ho nebere za zásadní a neběží tam, je až zajímavé, že třeba i přesto dokáže vyhrát zápas, aniž by se musela extra hýbat, ale nutno říct, že se zlepšila a snaží se. Další věc je, že prostě ono to všechno probíhá uvnitř ní a na obrazovce zkrátka nevidíme emoce, pozitivní přístup atd.

Já beru, že někomu není po chuti, nefandí jí a třeba sem tam utrousí nějakou nepatřičnost, ale řešit koho si vzala, že její blahopřání Lucce o odchodu do tenisového důchodu není upřímné atd.
Reagovat
jirkaS
přesně, Kája je vysoká a tam nějaká mrštnost
asi není dána, sám mám 199 a chápu ji,
koho si vzala a jaké má vztahy s kolegyněmi je
její věc, mne zajímá hlavně tenis
Reagovat
George_Renel
Je prakticky stejně vysoká jako Kvitová....
Reagovat
Fandina
Kája je o čtyři cm vyšší. Není to o moc, ale když ji vidím, tak mě připadá že je ještě vyšší.
Reagovat
Fandina
mně nebo mi
Reagovat
jirkaS
njn, Petra tomu pohybu holt dává víc
Reagovat
rybicka
Dvě dívky, jedna 168 a druhá 172 cm. První budete vidět jako střední, či malou. Zatímco 172 cm už se jeví jako docela vysoká. A jsou to 4 cm. Hodně budou také hrát svou roli kyčelní klouby. V tom jsou jejich postavy velmi rozdílné a ta Petřina určitě k běhu výhodnější.

A pravda, Karolína si asi už předem vyhodnotí, že to nedá a podle toho se chová. Potom působí, že hraje bez zájmu. Kéž takto "nemá zájem" ještě pár roků... Jednou budeme vzpomínat, až budou naše dámy stejně úspěšné, jako dnes naši pánové :-(
Reagovat
jirkaS
samozřejmě, pokud vyhodnotí, že balon nezvládne
je zbytečný se šponovat a možná riskovat nějaké
to zranění
Reagovat
LukasH
Karolína hraje přímo učebnicově, teď se to zas od Říma potvrdilo. Soupeřky ji vyloženě vůbec nestačily, nedala jim čuchnout...esa, dokonalý údery, atd. Ale...prostě tam není ta přidaná hodnota..viz třeba Petra v Sydney nebo loni v Madridu s Bertens...prostě vydřu to, i kdybych měla umřít a je jedno, jakým hraje soupeřka stylem. Přitom tenisově je na tom Karolína možná líp...jistotou úderů, podáním..není tam ale to něco...
Reagovat
Torn
Jako Tomáš no :(
Reagovat
miros
No klasika, zase ten pohyb, viď Karolínko. Odehraje pár výměn, a pak je na umření. Jo a to že ji nesedí povrch, no tak to jó. Vona by nejraději podání a jeden, dva údery a konec, aby nemusela běhat. Bohužel to tak většinou nefunguje, pani namyšlená. Hlavně jak měla plno řeči před zápasem. No jó, šampiónka. Tak snad Wimbledon, viď. ????????
Reagovat
Torn
Kája pozdravuje, kam máme poslat klíčenku?
Reagovat
cabuna
:-D :-D
Reagovat
Fandina
Kája v článku říká cituji ... "Dělala jsem i zbytečné chyby, protože jsem ty body chtěla, určitě jsem něco i uspěchala, nějak jsem neměla trpělivost dneska hrát to desetkrát přes síť."

Ach jo. Kájo, ty jsi pospíchala a to byla chyba.
Reagovat
Torn
Vtip je, že na tenisovém srdci z toho udělali, že prý byla líná běhat a bylo jí za těžko hárt delší výměny. :D
Reagovat
makro99
Za mě obrovské zklamání. Pokud má Karolína ambice vyhrát GS, hráčku, která má v 28 letech best ranking 29 a na GS maximum osmifinále, prostě "musí" hlavou porazit... Může prohrát po boji s Osakou nebo Serenou, nebo i Kerber nebo Mugu, který ten GS mají v hlavě. Ale takto ne...:(
Reagovat
tommr
jj těžko bude Karolína vyhrávat GS když si nedokáže poradit ani s takovou hráčkou jako je Martic. Letos měla cestu do finále otevřenou jako nikdy předtím a asi už nikdy mít nebude ...
Reagovat
Nola
rozlisuj konecne povrchy, nechcem byt ako Davor, ale evidentne nechapes, ze Karoline sedi najviac hard
Reagovat
tommr
když dokázala na antuce vyhrát Prahu, Stuttgart nebo Řím tak na ní může hrát dobře i na French Open. Ta dnešní porážka nebyla o povrchu ale o tom, že na některý hráčky Karolína prostě neumí zahrát a Marticová mezi ně bohužel patří ...
Reagovat
lars
Kdyz Karol porazila Martic na hardu, tak tam asi vliv povrchu kurtu je
Reagovat
makro99
Karolína už tu hrála semifinále, na antuce porazila i Halepovou a minulý týden vyhrála Premier 5 na vyhlášené nejpomalejší antuce v Římě... dá se u ní mluvit o antuce jako o slabině?
Reagovat
bIbec
antuka jí taky celkem sedí. V rámci té nic moc konkurence na té antuce. Hard jí sedí víc, ale zároveň je mezi těma top hráčkama víc hardových specialistek, takže se musí vypořádat s vyšší konkurencí.
Reagovat
bIbec
takže mi z toho vychází, že na hardu porazí hráčky nízko na rankingu, ale s těma výš má problém. Na antuce je ta pravděpodobnost, že prohraje s hráčkou níž postavenou větší, ale zase může překvapit ty výš na žebříčku.
Na trávě je tak trošku kopyto, ale to většina hráček. Tam je to chaos.
Reagovat
tommr
Karolína už dokázala vyhrát i pár turnajů na trávě. Ona dokáže podobně jako Petra když se jí to sejde vyhrát na jakémkoli povrchu. Důležitější je spíš jak se cítí a proti komu hraje ...
Reagovat
makro99
hmm, to je pravda, že na hardu je ta konkurence vyšší..
Reagovat
smazaný uživatel
asi jo :-)
Reagovat
lars
nojo tommrismus, na ceste by se mohla potkat se Sevastovou, Stephens , coz by bylo tezke
Reagovat
chosoi
Žádné GS vyhrávat nebude. Vždy má hloupé komentáře a teď když dostala
világoš, tak pochválila soupeřku. Ty její sprinty ke kraťasům, to je
něco! Zkrátka hrála víla a dřevák.
Reagovat
LukasH
Jenže to je antuka. Na USO nebo AO by ji porazila. A RG je pomalý.
Reagovat
lars
Spis tvuj komentar je obrovske zklamani. Jakoby si nesledoval tenis > 10 let , ale asi tak max. 2 roky
Kariera Martic byla ovlivnena delsimi zdravotnimi problemy, takze mozna proto je az 28 letech v top30. A porazila uz nekolik tenistek top 10
Reagovat
Fransoas
Navzdory všem proklamacím od Martinez se v podstatě nic významného nestalo.Nemám úplně pocit,že by u Karolíny byla výraznější změna ve hře.Její neoblíbená Martič jí bude dlouho strašit.Ať se daří na dalších turnajích.
Reagovat
Torn
A Markét taky, snad s ní nebude muset hárt.
Reagovat
Fandina
Ach jo. Neviděla jsem to, ale Petry Martic jsem se bála. Když se podívám na seznam, koho všeho v poslední době porazila, Kerber, Mugu, Bencic, Vekic, Anisimovou, Maky ve finále Istanbulu, dvakrát nahoru jdoucí Mladenovic, Gasparyan, Bogdan, Minellu, Zidansek. Z posledních 16 zápasů prohrála dvakrát.
Káje jsem věřila, po Římu jsem si myslela, že by mohla vyhrát titul. Škoda. Měla jsem ji i ve Fantasy, ve finále, ale věřila jsem jí i na GS titul. Tak budu držet palce příště. Pojď!!!!
Reagovat
Torn
Se obávám, že i ten pomalejší kurt dneska a nevýrazné souepřky předchozích kol, tak trochu udělali své, protože Kája najendou musela hrát víc a hýbat se. Snaha byla, ale prostě pohybově to nebylo ono no :(
Reagovat
com
zas si to jednou posrala.. Vsechny blé souperky sou v horni polovine.. Karolina aspon to SF mela dat :/
Reagovat
Torn
Jako jo no, fakt jsem se Petry bál, že to neklapne. Kája holt prověrku nezvládla a na wimbledon jí fakt envěřím, možná by mohla vyhrát Eastbourne, tam se jí daří, ale jinak pochybuju, že by ta tráva byla pro ní nějak úspěšná. Takže zase čekat na US Open a tak mi příjde, že Kája obecně dsot stagnuje i tím, že je opakovaně brána z ajednu z favoritek. Opravdu si otírám imaginární slzy, protože Kája na antuce s pohárem (znova) by se mi líbila. :(
Reagovat
rybicka
No, vzhledem k rozdmýchávání negací mezi Petrou a Kájou mi tento komentář přijde zvláštní. Najednou se Kája nehodí...? Kritizovat nám jde nejlépe...? Holt nic jiného neumíme, že?
Reagovat
rybicka
Takové "fanoušky", aby sportovec pohledal. Nekriticky ho adorují, urážejí a konfrontují další sportovce - kokurenty, aby v momentě neúspěchu do toho "svého milovaného" kopli? Asi to dává pocit vlastních schopností, jinak tomu nerozumím.
Reagovat
Torn
Prohra Káji mne mrzí, ale sama ví, kde udělala chybu. Petra měla dneska den a Kája nějak tak, zkrátka se ukázalo, že pověrka nevyšla. Co mne osobně vadí víc než ta prohra, je ta neskutečná žumpa, co momentálně koluje po netu na její adresu, ať už ohledně prohry, tak ohledně věrohodnosti toho, že Lucce veřejně vyjádřila přání všeho nejlepšího na své instagramu. Fakt totální nechutnost číst ty výblitky paní Nadalové, pana Kveše a třeba paní Pandovské a dalších. Fakt je to nechutnost největší, jak se o ní otírají, ale když to není o Káju, tak o Gabču Koukalovou nebo kohokoliv jiného. Většinou ty blitky ignoruju, ale dneska to je vážně silná káva. :D
Reagovat
cabuna
Tome ,ale tyhle výblitky mají potřebu psát lidi co mají sami smutný život a virtualní svět je jejich jediný prostor kde se můžou ukájet ,protože tohle člověk v pohodě nemá zapotřebí vlastně by ho to ani nenapadlo a píší to většinou jedni a ti samí .Navíc většinou ani ten zápas kolikrát ani nevidí.Já už jsem se naučila to přecházet ,protože argumenty neberou, Jinak mě ta prohra hodně mrzí tím spíš,že ten pavouk dál je dost hratelný .Ale dnes prostě měla Karolína den blbec ty minely byly neskutečný a nemohla na Petru nic vymyslet a tím hrála nervozně .Petra byla prostě lepší a fakt má formu .
Reagovat
Torn
Já vím no, jsem viděl jen záznam a Kája teda neměla moc šancí, teda ona tomu nešla ani extra naproti, ale líbí se, že soupeřku ocenila. Petra má zajívamou hru a dost nepříjemnou, trochu mi připomíná Rybku, ale ale má určitě lepší hru od základní čáry.

Horší bylo pak to, že příjdu domů, chci si přečíst její vyjádření atd. a zase sprška výblitků, fakt si říkám, že někteří ti lidé jsou opravdu nemocní. Jasně, sem tam každej utrousí něco, co třeba není pěkný atd., ale těch pár jedinců tam, to je silná káva, dneska se skutečně rozjeli. :D Si občas říkám, že mají štěstí, že se mohou schovat za sociální sítě.
Reagovat
cabuna
Vždyt na tiskovce to Kája i řekla ,že hrála Petra perfektně a že nevěděla co má na ní hrát,že na každý míček čekala a že když chtěla hru zrychlit a moc chtěla bod ,že z toho sekala chyby a začala být nervozní a servis taky nešel jak by měl prostě den blbec a na druhé straně Petra ,která hrála perfektně .Určitě jí to mrzí nejvíc ,ale co už ....
Reagovat
LukasH
Jasně no. To jsou int. diskuze. Ona tedy tomu sama Karolína dost pomáhá, čímž nechci bránit ty ubožáky. Trochu mi ale připadá, že začíná doplácet na to svoje "všeznalectví" nebo jak to říct. Ví přesně, jaký soupeřky ji nemůžou ohrozit..řekne, že ji do tý doby nikdo neprověřil, což je asi pravda, ovšem není to ten nejšťastnější výrok...nebo že to musí Martič někdo pozabíjet, aby jí přehrál plus úvaha, jestli tam někdo takový je...
Věřím, že to nemyslí ve zlým, ale na oblíbenosti jí to nepřidá.
Reagovat
bIbec
myslím, že Karolínu si stačí občas poslechnout, místo toho, aby si člověk prostě přečetl, co řekla. Dost často výroky vytržené z kontextu.
Že ji někdo neprověřil řekla proto, protože se obávala dalšího zápasu, který už čekala těžký. Měla pravdu. Bylo to těžké a nikdo ji před tím neprověřil.
Není to ten typ, co by působil nafoukaně, když ji člověk poslouchá. Teď se zrovna celkem nesmyslně tohle řeší na TF, že ji nikdo "neprověřil", takže je to nafoukaná kráva přece.
Reagovat
Torn
Přesně tak, jenže ětšina lidí je líná hledat a ne všechny rozhovory jsou dostupné na netu, minimálně já je tedy většinou nenajdu, možná hledám blbě, ale snažim se je najít a to nejen u ní, protože ne vždycky to tak je. Mne obecně příjde i trapné prostě to, jak někde citují, kdy napíšou suchá text a nejsou schopní ani okopírovat "a dodala ironicky" "s úsměvem " atd..To pak mění celý význam sdělení.
Reagovat
LukasH
To je fakt.
Reagovat
rybicka
No, on by byl fajn i jen ten "suchý text". Horší je, že mnozí, prostou a naprosto jasnou větu, předávají dál už s tím významem, jak oni sami "četli". Prostě přidají své myšlenky k původnímu textu, a za to potom tepou do těch, co nic takového nikdy neřekli.
Reagovat
Nola
chapem ta, je to smutne, ale riesit nejake nicky, ktore sa skryvaju za svoju identitu na anonymnych forach je celkom zbytocne....
casom pochopis, ze si potrebuju iba vybit vlastnu frustraciu, ver mi.... mam s tym skusenosti
Reagovat
Torn
Já vim, spíš jsem to chtěl jenom někam vyjádřit, jestli jsem jediný, komu to fakt hlava nebere, protože je tam radši už ani nikdo neusměrňuje. :D
Reagovat
Nola
chapem ta dvojnasob, ja sa uz k hejtom viac menej nevyjadrujem a to su hejty z inych miest, anonymni diskuteri su mi davno volni....
Reagovat
aligo
To se říkalo vloni o Kontaveitové taky a jak to dopadlo
Reagovat
aligo
A po Kvitové dostala Kanára
Reagovat
LukasH
Jenže Kontaveit je nestabilní. Proti Petře ji to tam loni všechno dopadlo a se Stephens pak netrefila kurt.
Reagovat
lars
Kontaveit neni antukarka ma min zkusenosti nez Martic
Reagovat
lars
* a ma min zkusenosti z tenis. zapasu
Reagovat
dadaft
no, zas bych nepřeháněl, Martič jestli přeleze další kolo (myslím že ne), tak v tom následujícím už skončí tutově...
Reagovat
EllNino
no ... Kaia hraje dost podobný styl jako Karolína, ale přeci jen se mi zdá, že má větší páky, hlavně z bekhendu :) ...

Ale rozhodně bych Petru nepodceňoval, GS jí poslední dobou celkem svědčí, klidně bych jí do toho semifinále tipnul
Reagovat
makro99
samozřejmě - pže tam bude čekat Markéta, že jo :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist