Plíšková je ve Wimbledonu nasazenou trojkou, Kvitová šestkou

26. 6. 2019, 12:03
Aktuality 43
Karolína Plíšková bude na trávě ve Wimbledonu třetí nasazenou hráčkou, Petra Kvitová by měla plnit roli šestky a finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová šestnáctky. Jedničkami v All England Clubu budou Australanka Ashleigh Bartyová a obhájce titulu Srb Novak Djokovič.

Organizátoři třetího grandslamu sezony, který bude rozlosován v pátek a začne v pondělí, se v případě nasazení do dvouhry žen řídí žebříčkem WTA. U mužů se pro nasazení k žebříčku ATP přidávají všechny body za výkony na trávě v uplynulých dvanácti měsících a 75 procent bodů na trávě za dvanáct měsíců předtím.

Djokovič svoji pozici jedničky v žebříčku i v nasazení uhájil, ale za ním už se pořadí měnilo. Dvojkou je osminásobný šampion Wimbledonu Švýcar Roger Federer, který je v žebříčku třetí, a za ním je žebříčková dvojka Španěl Rafael Nadal.

Antukový král Nadal vyslovil se systémem nespokojenost. Organizátoři ale mají jasno. "Od roku 2002 nasazení nedělá komise, ale po dohodě s ATP objektivní a transparentní systém, který reflektuje individuální výkony hráčů na trávě," uvedl k nasazení v e-mailu pro média hlavní rozhodčí turnaje Andrew Jarrett.

Nasazenou čtyřkou tak je Jihoafričan Kevin Anderson, který si oproti žebříčku polepšil o čtyři místa. Devítkou je John Isner z USA, v pořadí ATP dvanáctý.

| kompletní seznam nasazených |

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

43
Přidat komentář
Tweener
Kvitová dojde dál než Plíšková.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=3pV1-E0qJuI

Komentář k nasazování...nespokojenost, že ve WTA neexistuje to samé pravidlo...Serena, Andělka by měli být nasezené mnohem výše. :)

*
Ano každý rok je veselo:)
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=hugZfd9Cjuo

Na otázku, jak by jste se popsal v několika slovech...

Andy: nudný, neveselý, bezútěšný :)))
*
Další část Join The Story
Reagovat
smazaný uživatel
Dominika se odhlásila z Wimbledonu :-(
Reagovat
Vlk-v-trave
Která?
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.instagram.com/p/BzLklI6IAZd/
Reagovat
FulnekUltras
tak jedině totální... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=vXMoVDGwR0s
Reagovat
mamina
Jen dotaz. Nevíte náhodou, kdo z našich juniorů a juniorek jede na Wimbledon?
Reagovat
tommr
kdo všechno jede nevím, ale doufám, že tam bude Linda Fruhvirtová ... :)
Reagovat
George_Renel
Je za tu výhru v 1. kole 15 nějaký bod?
Reagovat
tommr
pokud se nezměnilo bodování tak je za postup do druhýho kola 1 bod ...
Reagovat
R01316
Nejsou za to body 4? Ja myslim, ze se bodovani zmenilo
Reagovat
tommr
nejsem si jistej, ale nškde jsem čet, že se ted dokonce bodování snížilo: za titul je 10 bodů místo 12 a za finále 6 místo 7 ...
Reagovat
R01316
Ja myslela, ze se ted jede podle techto tabulek https://www.itftennis.com/procircuit/rankings/itf-points-tables.aspx
Reagovat
tommr
to je ale ITF bodování. Pokud chceš vědět jak se boduje do WTA žebříčku musíš si kliknout na záložku ATP/WTA Points ...
Reagovat
R01316
Jak to jsem asi uplne mimo. Ted hraje na patnactce v Budapesti a z toho se pocitaji body jenom do ITF, ne? Z 25k a vys jsou pak body do WTA.. nebo aspon tak jsem si to myslela..
Reagovat
tommr
to platilo po tý reformě, kterou zavedli aby se zbavili "přebytečných" hráčů a hráček. Ted se to ale myslím zase vrací do původního stavu a i z "patnáctek" se počítají body do WTA žebříčku jen jich je právě o něco mín ...
Ruku do ohně bych za to ale nedal, protože ITF turnaje nesleduju pravidelně a ty zmatky okolo toho se pro nezasvěcený jen těžko rozplétají ...
Reagovat
R01316
No tak super, tim lip pro ni. Ted jsem nekde cetla, ze se to ma vratit do puvodniho stavu v srpnu a body se budou prepocitavat zpatecne
Reagovat
tommr
jj to je ono. Já si jen nebyl jistej jestli to už platí ... :)
Reagovat
George_Renel
Tak je potřeba ještě jedna výhra a bude na žebříčku.
Reagovat
R01316
S tema ctyrma bodama to vychazi, ze by mela byt nekde na 1300 az 1400 pozici na zebricku ITF
Reagovat
Fandina
Já také nevím, ale když se podívám na juniorský žebříček, tak do stovky jsou čtyři kluci a tři holky z ČR, tak předpokládám, že jich se to týká určitě.

https://www.itftennis.com/juniors/rankings/rankings-list/players.aspx?Nation=Any&From=0&To=100&Name=&MatchCode=S&Gender=G&Region=&node=65502
Reagovat
mamina
Tak naše kočky projíždí kvaldou na Wimbledon jako nůž máslem. Ještě Terka Smítková a dnešek uzavřen. Jen tak dál. Teď jen aby se Báře spravila ta achilovka a Petře její zabijácká ruka a budu spokojeně očekávat hlavní boje. Snad se i klukům podaří z kvaldy dostat. Taky bych jim to přála.
Reagovat
mahycek
Co je to za turnaj, co dávají na NOVA SPORT 1, nějaká
exibice THE BOODLESS ? Nevíte kde bych mohl najít,
kdo ským ? Nebo ofic. stránky, či pavouk. Díky moc, žena to
chce, má službu a může občas sledovat TV.
Reagovat
sojka1
https://www.theboodles.com/index.html
Reagovat
annah
Teď koukám na Livesportu na výsledky a Shapovalov porazil ve dvou setech Djokoviče a Chačanov ve třech Tsitsiho.
Reagovat
tommr
letos se to na rozdíl od lonska obešlo bez svévolných zásahů pořadatelů což je jen dobře ...

Jsem taky rád, že se Markéta udržela na 16.místě. Pro naše tři elitní hráčky to znamená jistotu, že se nepotkají dřív než ve 4.kole ...

Mezi nasazenými letos chybí taková velká jména jako Sharapova, Azarenka nebo Venus Williams. Myslím si, že všechny nasazený hráčky se vroucně modlí, aby do prvního kola neschytaly jednu z nich ...
Reagovat
misoSK
Aké zmeny boli vlani? Akurát tam vsunuli Serenu na miesto č. 25, to bolo jediné, keďže ženy nasadzujú podľa rebríčka.
Reagovat
tommr
zapomněl si ale dodat, že kvůli Sereně nebyla nasazená Cibulková, která měla být podle žebříčku nasazená jako číslo 32 ...
Reagovat
Grape
A přesto se dostala do čtvrtfinále. Jako nasazená 32 by třeba schytala do 3. kole těžkou soupeřku a letěla by. Jasný důkaz, že nasazení není vše.
Reagovat
tommr
podle tý tvý podivný logiky by se asi nemuselo vůbec nasazovat? Cibulková byla loni zcela jednoznačně poškozená tím, že už ve druhým kole musela čelit nasazený soupeřce. To že si s tím úspěšně poradila je zase jiná věc ...
Reagovat
Grape
Že by se nemělo nasazovat sis vycucal z prstu. Já jen reaguji na to tvé věčné fňukání o zvýhodnění Sereny či znevýhodnění jiných nebo dramatické jásání nad tím, že Maky udržela 16. místo. Jak sám vidíš, dal jsem ti jasný příklad, kdy se nenasazení proměnilo spíš ve výhodu.
Ale když už jsi to nakousl - při pohledu na loňský Wimbledon si říkám, že nasazování opravdu dnes skoro smysl nemá (nadsázka).
A k Sereně - já ji sice rád nemám, ale v tom loňském "zvýhodnění" nevidím nic divného a Serena finálovou účastí potvrdila, že dát ji mezi nasazené bylo v pořádku, výkonostně tam prostě patřila.
Reagovat
tommr
jaký fnukání zase? Já jsem jen konstatoval nezpochybnitelný fakta. To že to neunášíš, protože to vrhá špatný světlo na tvojí oblíbenkyni je tvůj problém. Kdyby nebylo nasazení výhodou tak by pořadatelé Serenu loni mezi nasazený neprotlačovali ...
Reagovat
EllNino
Píše, že Serenu nemá rád, kde jsi vzal, že je to jeho oblíbenkyně?
Reagovat
tommr
tím hůř. Je vidět, že mu jde jen o hádky za každou cenu ...
Reagovat
Grape
Ne, jen se na rozdíl od tebe dokážu zastat i neoblíbené hráčky, když se do ní někdo pořád strefuje. Na Serenu vrhají špatné světlo její chování na loňském USO a letošním RG, ne tohle "zvýhodňování".
Jinak nevím, proč to hned bereš jako "hádání", já jen napsal svůj názor a jsem úplně v klidu.
Reagovat
tommr
blbý řeči o "věčným fnukání" jako reakci na můj úplně normální příspěvek (ve kterým jsem dokonce Serenu ani nezmínil!) považuju za jasnej pokus vyvolat hádku ...
Reagovat
Grape
:D Hlavně netvrď, že ti nešlo o Serenu, hned tvůj první příspěvek je jasně mířený proti ní. A že se tu nad tím rozčiluješ při každé příležitosti je taky pravda.
Ale ber si to jak chceš, je mi celkem fuk co si myslí někdo, kdo se nestydí nazvat normální ženskou babochlapem jen proto že nesnese, že je světovou jedničkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Tommr je zapšklý teoretik.
Reagovat
makro99
přesně, Dominika byla poškozená a na protest letos Wimbledon bojkotuje ;)
Reagovat
Fransoas
Nasazeni BIG3 vůbec není důležité.Nechápu ,s čím by měl být Nadal nespokojen. Kvalita je vyrovnaná.
Reagovat
Grape
Já s Rafou sice nesouhlasím, ale samozřejmě, že to důležité je. Kdyby byl Rafa dvojka, měl by šanci, že v semi nepotká Novaka ani Rogera. Takhle ví, že bude muset porazit oba, pokud tedy někdo nevypadne předčasně.
Reagovat
Marduch
Tak to hlavně Rafovi nezapomeň říct..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist