Plíšková: Možná jsem v nejlepší formě, co jsem kdy byla

30. 6. 2019, 19:07
Aktuality 30
Hodinový seznamovací trénink dnes absolvovala tenistka Karolína Plíšková ve Wimbledonu. Do Londýna si z jihoanglického Eastbourne přivezla díky titulu sebevědomí a dobrou náladu.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Po finále v Eastbourne uvedla, že chce vítězný turnaj hodit za hlavu, protože ve Wimbledonu se začíná od nuly. Jedno je ale jisté, prožívá výtečné období. "Možná jsem v nejlepší formě, co jsem kdy byla, tak uvidíme, jak to půjde tady," řekla.

Do Londýna dorazila v sobotu večer a znovu se ubytovala jen pár desítek metrů od kurtů v domě, který kdysi obýval Španěl Rafael Nadal. "Poprvé tady bydlím na stejném místě, tak uvidíme, jaké nám to přinese štěstí letos," usmála se Plíšková.

Za titulem v Eastbourne prosvištěla bez ztráty setu a do Londýna si tak přivezla pořádnou porci sebejistoty. "Hlavně dobrou náladu," hlásila po tréninku a dodala: "Šlo o oťukání povrchu a seznámit se s prostředím. Cítím se dobře, ani ne rozbitě, takže myslím, že připravená jsem. Zápasů mám nahráno hodně."

Ve srovnání s relativně klidným prostředím menších akcí už den před startem grandslamu zažívala tradiční cvrkot za branami All England Clubu. "Denně pozdravíte dvě stě lidí, ale na všechno se dá zvyknout," řekla Plíšková.

Základem úspěchu bývá tradičně podání esové královny Plíškové. Ukázala ale i jiné přednosti. Třeba dobrou obranu, která vycházela z pohybu. "Ten mi dost lidí chválilo a i jsem se cítila dobře, že toho dost vrátím. Nebudu jako Kerberová nebo Halepová, které povrací nesmyslné míčky, ale vrátila jsem toho docela dost. I u nižších míčů jsem občas byla schopná jít dolů, zakleknout a dostat se z těžších situací."

Do Wimbledonu jde ještě s jednou zbraní. Po boku má v roli trenérky Conchitu Martínezovou. Žádnou speciální radu ale od španělské vítězky turnaje z roku 1994 nedostala. "Nebavíme se o daných turnajích, ani o Wimbledonu, i když všichni víme, že to vyhrála, takže ve vzduchu to je, ale nebavíme se o tom. Ani se nebavíme o tom, že bych měla jít daleko. Necháváme to být," řekla Plíšková.

Vyzdvihla spolupráci s Martínezovou, která se k jejímu týmu poprvé připojila na loňském US Open. "Udělaly jsme od té doby kus práce. Cítím se skvěle fyzicky i herně, mám pocit jistoty. Všechno se daří a zatím mi to vyhovuje," řekla Plíšková, kterou ještě do dubna s Martínezovou vedla i Australanka Rennae Stubbsová.

Před vstupem do Wimbledonu měla po Eastbourne jen den volna. "Možná to je dobře," řekla turnajová trojka. Střetne se s Ču Lin, která je 103. v žebříčku a na grandslamech ještě nevyhrála zápas. "Vím, že je z Číny, ale ani nevím, jak vypadá. Conchita mi dá instrukce. Nechci to podcenit v žádném případě," řekla Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
peggy
Preji dostat se na stejne misto.
Reagovat
bIbec
chybí mi zde příspěvek od Blondie, ja je Kája strašně dobrá a suverénní a jak na ni nikdo nemá a že to tam určitě už na tuty tentokrát vyhraje celé.
Reagovat
tommr
když si s tím dáš práci tak ho určitě v nějakým článku o našich hráčkách najdeš ... :)
Já tu její nezlomnou víru v Karolínu sice tak dalece nesdílím, ale myslím si, že by letos Karolína mohla skutečně dojít daleko - minimálně do čtvrtfinále ...
Reagovat
slacker
hlavne jak z toho cpi jak se ji z te jeji suverenity dela nevolno a musi se premahat aby se nepoblila, holt blba blondyna.
Reagovat
Fransoas
Důležitý bude pro Karolínu první zápas.Ona je teď řekl bych v lepší herní pohodě.Důkazem by mohl být poslední titul.Turnaje WTA jsou troch něco jiného než GS.Přejme si,aby jí forma vydržela jěště sedm zápasů a byl by to titul.Tak tedy Kájo pojď a využij všechny příznivé momenty.
Reagovat
rybicka
No, první jako poslední, ne? Jestliže první prohraný je zároveň i tím posledním v turnaji.
Reagovat
tommr
on to asi myslel tak, že první zápas bude pro Karolínu důležitej, aby se ve Wimbledonu chytla s čímž se dá souhlasit. Podmínky jsou tu přece jen o něco jiný než v Eastbourne ...
Reagovat
rybicka
Asi jsem schopna i chápat :-), ale každopádně to vnímám jako prázdnou frázi. Jedině na TM může být teoreticky první zápas "nedůležitý". Tak to vidím já.
Reagovat
rybicka
Nicméně je pravda, že může vyhrát bez dobrého pocitu, což ovlivní další zápasy. Z tohoto hlediska to vlastně platí.
Reagovat
tommr
což se dneska bohužel stalo. Karolína sice vyhrála, ale její výkon nebyl dobrej ...
Reagovat
Torn
Je dobře, že to Kája hodnotí takhle s nohama na zemi. Každý turnaj je jiný a jeden se od začátku, dobrá nálada, hra a sebevědomí jsou samozřejmě plus, ale nelze čekat, že vše půjde úplně stejně. Kája tady má speciální motivaci, protože Conchi tady vyhrála, porazila navíc Martinu, takže určitě další důvody, proč by měla mít ten oheň v očích jsou, je pravda, že v Eastbourne mi připomínala dost tu Káju z US Open 2016, tak doufám, že to letos dá a vyhraje ho, titulů vyhrála už dost a nějaký GS by tam byl fajn.
Reagovat
tommr
jj určitá podobnost tady je, protože před USO 2016 Karolína taky porazila Kerberku ve finále v Cincinnati. Bral bych podobnej scénář i ve Wimbledonu i když titul by byl samozřejmě lepší ... :)
Reagovat
mahycek
Když rozkliknu web Wimbledon tady v TP, tak tam žádné
Schedule, nebo Order play není, je tam jen kvalifikace.
Tak kde mám hledat rozpis na první den ? To jsem fakt
ještě nezažil, aby to měli takhle složitě zku.vený.
Fakt nevím, jak na to dojít.
Reagovat
EllNino
přepni na Championship prosímtě, ty zk.urveně složite
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html
Stačí, nebo to chceš v notovém zápisu?
Reagovat
blixa
Možná by stačilo předzpívat .. :D ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to mělo být na mahycka
Reagovat
annah
Musíš nejdřív kliknout na ty tři vodorovné čárky. Pod nimi se skrývá menu a tam už sekci program (schedule) najdeš.
Reagovat
Tiebraker
A pak vypadne v prvním kole. Klasický ženský.
Reagovat
Hypertac
Nebuď tak drsný, ve druhém....
Reagovat
FulnekUltras
QF, max. SF - to je nejzazší linie, kde lendloidní charakter na této úrovni spolehlivě selhává

https://www.youtube.com/watch?v=AIiZOulT-Ek
Reagovat
Torn
Proto Lendl vyhrál 8 GS. :D
Reagovat
FulnekUltras
a ani jeden Wimbl
Reagovat
Fandina
To je jedno, osm GS má málokdo.
Reagovat
FulnekUltras
Vyhrát uřvané USO, klimatickou loterii AO nebo pařížskou psychohlínu umí kdekdo.
Reagovat
Fandina
Máš trapné příměry. Je jen pár lidí, kteří vyhráli GS. A jsou zasložené proto dobří. Jen trapný Čecháček jako ty to neuznává.
Reagovat
FulnekUltras
Wimbl je chrám - o level výš než jeho zmíněné tři přívěsky.
Reagovat
Fandina
To ale neznamená, že budu znevažovat ostatní GS. To umí jen trpáček, jako ty.
Reagovat
FulnekUltras
Samo v tom trochu nadsázky je. Nikde jinde než ve Wimblu jsem však nikdy neviděl totálně pohybově paralyzovanou Mandlíkovou či tak úporně ukřivděně fňukajícího Lendla. A o tom to je.
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si, že by Lendl někdy fňukal. Samozřejmě, že Wimbledon je nejslavnější z turnajů, nejstarší, pro mě i nejhezčí, vyhrát ho chce každý. Ale snižovat výsledky těch, kdo ho nevyhráli a vyhráli hodně dalšího je trapné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist