Plíšková na trávě odstartovala výhrou, v Nottinghamu je ve druhém kole i kvalifikantka Linda Fruhvirtová

10. 6., 18:43
Aktuality 35
WTA NOTTINGHAM - Karolína Plíšková (32) úspěšně zahájila přípravu na Wimbledon. Na travnatém turnaji WTA 250 v Nottinghamu si šampionka z roku 2016 poradila s letos se trápící Američankou Alyciou Parksovou (23) a oplatila jí nečekanou porážku z Ostravy 2022. Na dvě výhry z kvalifikace na britských ostrovech navázala Linda Fruhvirtová (19), která porazila domácí reprezentantku Yuriko Miyazakiovou (28) a poprvé v sezoně vyhrála tři zápasy po sobě.
Karolína Plíšková (© Profimedia)

Parksová – Plíšková 4:6, 4:6

Karolína Plíšková v únoru neprohrála 11 zápasů v řadě a v rumunské Kluži ukončila čtyřleté čekání na titul, po přerušení vítězné šňůry se ale začala znovu trápit a vyhrála pouze dva z osmi duelů. Za poslední čtyři měsíce porazila jen dvě hráčky ze druhé světové stovky.

První vítězství od poloviny dubna a následných problémech s kotníkem zaznamenala v úvodním letošním vystoupení na trávě. V Nottinghamu, kde svůj jediný start v roce 2016 přetavila v jeden ze svých 17 triumfů na okruhu WTA, porazila za hodinu a čtvrt 6:4, 6:4 o devět let mladší Američanku Alyciu Parksovou.

Dvaatřicetiletá Češka v úvodu utkání, které začalo kvůli dešti s několikahodinovým zpožděním, prohrávala 1:4. V dalších pěti gamech ale ztratila vždy jen jeden fiftýn a ujala se vedení. Ve druhé sadě naopak ztratila vedení 4:2, koncovku ale opět zvládla lépe a po hodině a čtvrt souboj uzavřela druhým esem.

Bývalé světové jedničce Plíškové nesrazilo vaz ani sedm dvojchyb. Aktuálně až 151. hráčce světa Parksové, která od postupu do 3. kola Australian Open prohrála už 15 z 16 zápasů, oplatila necelé dva roky starou porážku z domácího halového turnaje v Ostravě.

Statistiky zápasu Alycia Parksová – Karolína PlíškováStatistiky zápasu Alycia Parksová – Karolína Plíšková (@ Livesport)

Wimbledonská finalistka z roku 2021 a vítězka tří turnajů WTA na trávě si o čtvrtfinále si zahraje s domácí Heather Watsonovou (H2H 0:1). Jediný vzájemný duel s britskou vrstevnicí odehrála již před 10 lety na domácí antuce v Praze a prohrála hladce ve dvou setech.

Miyazakiová – L. Fruhvirtová 4:6, 5:7

Linda Fruhvirtová v Nottinghamu musela už poosmé v sezoně do kvalifikace a po dvou třísetových výhrách nad domácími outsiderkami Amelií Rajeckou a Samanthou Murrayovou ji podruhé úspěšně absolvovala.

Posedmé v sezoně tak devatenáctiletá Češka zasáhla na okruhu WTA do hlavní soutěže a připsala si teprve druhé vítězství. O devět let starší britskou reprezentantku s japonskými kořeny Yuriko Miyazakiovou porazila podobně jako před měsícem na antuce v Římě ve dvou setech a poprvé od loňského září vyhrála třikrát po sobě.

Fruhvirtová po ztrátě servisu ve třetí hře zareagovala rychlým rebrejkem, po zisku 6 ze 7 gamů měla za stavu 6:4 a 4:1 dva brejkboly a v případě proměnění jednoho z nich mohla podávat na vítězství.

Cestu k postupu si ale ještě pořádně zkomplikovala. Během pár minut prohrála čtyři gamy v řadě a podávat na zisk druhého setu šla rázem Miyazakiová. I když si však Fruhvirtová rukou poklepávala na zatejpované levé stehno, dál se bojovně povzbuzovala a třetí dějství odmítla.

Statistiky zápasu Juriko Morizukiová – Linda FruhvirtováStatistiky zápasu Juriko Morizukiová – Linda Fruhvirtová (@ Livesport)

Po zisku devíti fiftýnů v řadě sice nevyužila tři mečboly po sobě, ale při čtvrtém soupeřka chybovala a česká tenistka zvítězila po téměř dvouhodinovém boji 6:4, 7:5.

O první letošní čtvrtfinále si aktuálně 139. hráčka světa Fruhvirtová zahraje se světovou desítkou Ons Jabeurovou z Tuniska, nebo Kolumbijkou Camilou Osoriovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Nottinghamu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
turista
Karolína Plíšková si zítra zahraje 1000. zápas na hlavním okruhu WTA. Gratulace! Tak ať je to výhra!
Reagovat
com
vyhra to bude.. A zavrseni prijde nasledne ziskem titulu a pak budou oslavy nasledovat titulem ve Wimbledonu, US Open a TM

Jen ty OH jaksi asi neklapnou
Reagovat
misa
Tolik jistě ne. Jsou tam započteny všechny zápasy včetně kvalifikací a ITF okruhu. Tady jsou realističtější čísla ohledně hlavního okruhu:
https://www.rolandgarros.com/en-us/players/18274-ka.pliskova
Reagovat
PTP
Káje to v těch žlutých šatečkách docela sekne
Reagovat
Kandinsky1
OT: Nepsalo se tu, že bude dneska Vondroušová pátá ?
Reagovat
tommr
V článku i v Expreskách to mají totálně popletený. Píšou že Linda hrála s Japonkou a ještě k tomu pokaždý s jiným jménem. Ve skutečnosti Linda porazila Britku s japonským původem Miyazaki ...
Reagovat
horska.kraslice
Haha, teď právě jsem tu údajnou Japonku Juriko Morizuki marně hledala v seznamu japonských hráček ....
Reagovat
misa
Linda může být ráda, že potkala tak slabou soupeřku. Takže nakonec výhra ve dvou setech.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
FruLinda ve 2 v suchym
Reagovat
makro99
No sláva... věřil sem, že na trávě by mohlo dojít k mírnému oživení; na 100ce v Surbitonu se to ještě neprojevilo, ale na WTA v Nottnghamu už ano; soupeřky nebyly bůhvíjaké (i když rankingy na trávě neplatí), ale 3 výhry jsou 3 výhry - takže :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, pro sebevědomí každá výhra dobrá...
Reagovat
tommr
o to těžší soupeřka jí ale čeká ve druhým kole ...
Reagovat
frenkie57
Ons jí utře jak výron na kotníku. Část zápasu jsem viděl. Linda vedla 4:1, posléze 4:5 a nakonec 7:5. Ona se snaží, fakt že jo, ale je to takové nemasné, neslané, jenom tu a tam se projeví takový krátký záblesk její předchozí hry. Jinak jsem přesvědčen, že za současnými výkony(tedy bráno za poslední rok) stojí slabá fyzička - Linda je prostě pomalá. Když jsem jí viděl, neřekl bych, že má nějakou nadváhu, jenom se hůře hýbe. Taková Linda N. mě přijde o dost macatější. Nicméně nad Lindou F. rozhodně hůl nelámu, naopak budu jí držet palce, aby zlomila tu současnou nepřízeň a zařadila se tam, kam minimálně patří - do TOP50, nebo výše.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky mi přijde, že pokud zvedne kondičku tak by se mohla zvednout i úderově.
Na trávě na nějaký timing není čas, tam vynikne především skvělý servis, return a pohyb.
Reagovat
makro99
A v tomhle směru je velmi zajímavé, že Linda má poslední 2 sezóny nejvyšší procento vyhraných zápasů právě na trávě...
Reagovat
GaelM
To je dané malým vzorkem a tragickými výsledky jinde...
Reagovat
tommr
Japonka/Britka naštěstí set nedopodávala ...
Reagovat
SpacialRecognition
A to si vemte, že loni Linda smetla 6-2 6-0 na trávě Svitolinu, porazila nebezpečnou hráčku Peru, dělala trable v té době ve formě Martič...
Reagovat
tommr
A další ztráta podání. Z jasně vyhranýho zápasu se stává drama ...
Reagovat
SpacialRecognition
Tvl takovej kolaps
Reagovat
tommr
A přichází trest za neproměnování brejkbolů. Linda zničehožnic přichází o servis a ve druhém setu se začíná odznova ...
Reagovat
misa
Reagovat
com
jo misto 1:5 to bude 5:4..

S takovou Lindicka Džaponečku a nasledne Džabérku neporazi
Reagovat
paddy
pozn: Parks je obdivovatelka Sereny

incident z Las Vegas (vlevo si všimněte i otce Parks v červeném)
smile
https://www.youtube.com/watch?v=uZHM51UemXM

https://uk.sports.yahoo.com/news/handshake-provokes-fight-between-canadian-kristina-sebov-and-american-alycia-parks-tennis-pros-001410578.html

https://opencourt.ca/2019/11/11/sebov-tells-her-side-of-post-match-drama-vs-parks/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A jak to viděl ten nahoře?
Reagovat
tommr
na pátej pokus Linda konečně soupeřku brejkla a na pátej gembol brejk potvrdila ...
Reagovat
Serpens
Moc koukatelné to tedy není, taková plácaná plná nevnucených chyb, snad Linda využije dobré šance. Když se ohlédnu za dívčím GS finále Valentová - Samsonová, tak by si obě dvě obě dnešní aktérky podaly.
Reagovat
tommr
Škoda že Linda nevyužila na začátku druhýho setu ani jeden ze tří brejkbolů ...
Reagovat
misa
Teď už se jí to povedlo. Ta Britka je čím dál horší...
Reagovat
tommr
nějak si to zakřik. Pravej opak je pravdou ...
Reagovat
misa
aspoň nedopodávala :)
Reagovat
misa
Linda přežila za stavu 4-4 dva brejkboly - při jednom si pomohla pěkným podáním na téčko a při druhém její slajz nedostala soupeřka (kterou jsem asi nikdy neviděl - nebo nebyl důvod si ji zapamatovat) přes síť. Potom získala brejk
Reagovat
com
Reagovat
hanz
Com natěšen...
Reagovat
paddy
jsi z toho nějaký zelený smile smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist