Plíšková na trávě v Eastbourne získala třetí letošní titul!

1. 7. 2017, 14:52
Aktuality 177
WTA EASTBOURNE - Karolína Plíšková poprvé v kariéře vyhrála tři turnaje WTA během jedné sezony. Svůj celkově 9. titul si česká jednička připsala dnes na trávě v Eastbourne, kde si poradila s Dánkou Caroline Wozniackou.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková vyhrála i třetí letošní finále a znovu na podniku kategorie WTA Premier, když dnes na trávě v Eastbourne porazila stejně jako při svém posledním triumfu v únoru v Dauhá Dánku Caroline Wozniackou. Letos pětadvacetiletá Češka zvítězila také na prvním turnaji sezony v Brisbane.

Plíšková si finále v Eastbourne zahrála druhý rok po sobě. Ale zatímco loni podlehla Slovence Dominice Cibulkové, dnes byla úspěšná a zvítězila bez ztráty podání. Šestadvacetiletou Wozniackou porazila 6-4 6-4 a v šestém vzájemném souboji si připsala teprve druhou výhru.

"Tohle je rozhodně lepší. Jsem o krok dál než loni, mám trofej, což mě těší," řekla Plíšková, která za výhru dostala šek na 140.400 liber, v přepočtu přes čtyři miliony korun.

První finálový set rozhodla česká tenistka brejkem v páté hře. V souboji s bývalou svěřenkyní svého trenéra Davida Kotyzy pak za stavu 2-3 v druhé sadě odvrátila čtyři brejkboly, v devátém gamu znovu připravila soupeřku o servis a po hodině a 21 minutách hry proměnila třetí mečbol. K triumfu si pomohla 10 esy.



Plíšková dnes hrála ve svém celkově 19. finále a získala v něm 9. titul. Na trávě zvítězila podruhé, když loni triumfovala v Nottinghamu. Ve světovém žebříčku se třetí hráčka světa přiblíží na pouhých 180 bodů vedoucí Němce Angelique Kerberové. 

Na post světové jedničky má Plíšková velkou šanci zaútočit ve Wimbledonu, kde v posledních čtyřech letech nepřešla přes druhé kolo. Naopak její největší konkurentky mají co obhajovat: Kerberová loni došla do finále, Rumunka Simona Halepová do čtvrtfinále. Plíšková letos v All England Clubu začne proti Rusce Rodinové.

Poslední českou vítězkou v Eastbourne byla v roce 1998 Jana Novotná, která pak o dva týdny později vyhrála i Wimbledon. Dokáže to i Plíšková? "Budu se snažit, půjdu krok po kroku a doufejme, že dojdu daleko," řekla rodačka z Loun.

"Na trávě se cítím v pohodě. Zatím se to neukázalo ve Wimbledonu, ale podání je mojí velkou zbraní. Servisem získávám hodně bodů, a když funguje, tak soupeřky pořádně trápím," dodala Plíšková, která si dnes připsala 36. výhru v sezoně a vyhoupla se do čela pořadí podle počtu vítězných zápasů. Zároveň se posune do čela žebříčku WTA Race To Singapore.

Zatímco Plíšková letos ve třech finále neztratila ani set, bývalá světová jednička Wozniacká prohrála i čtvrté finále sezony a opět v něm neuhrála ani jednu sadu. Svůj poslední 25. titul získala loni v Hong Kongu.

"Karolína hrála tentokrát lépe. Především výborně podávala a já měla problém returnovat. Ale byla to skvělá příprava na Wimbledon," prohlásila Wozniacká.

• WTA PREMIER EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 819.000 dolarů
sobotní výsledky (01. 07. 2017)
• Dvouhra - finále •
Kar. Plíšková (3-ČR) - Wozniacká (6-Dán.) 6-4 6-4
• Dvouhra - finále •

Yung-Jan/Hingisová (2-Tchaj-wan/Švýc.) - Bartyová/Dellacquaová (Austr.) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

177
Přidat komentář
vrabejka
A přitom to není ani měsíc co Tommr Káju odepsal a vynesl ortel, že už nemá šanci stát se světovou jedničkou. Káju jeho pesimismus nakopl vyhrála titul v Eastbourne a na Wimbledon přijíždí jako obrovská favoritka nejen na post no.1 ale i na zisk prvního GS.
Reagovat
Frick
Obrovskej favorit byl Rafa na RG a ne Kája na turnaji, kde se nikdy nedostala přes třetí kolo.
Reagovat
Frick
pardon - do třetího kola
Reagovat
horska.kraslice
U tommra je pesimismus velmi žádoucí, opět funguje. :-)
Reagovat
Frick
Trofej z Premieru je trofej pro hráčku TOP 10 a ne pro světovou jedničku.

No, a řekl bych, že po Cinci se Kája klidně může stát světovou no. 1 co v aktuálnim zápise nebude mát žádnou velkou trofej. A to by bylo vskutku dost žalostný.
Reagovat
blixa
tvl. ty a odborník ... :D :D :D
Zvykej si joudo, doba dominantních tenistek skončila. Pokud se neurodí nějaká nová Serena s mimořádnou muskulaturou a zároveň talentem na tenis i ochotou extrémně dřít, tak to bude zcela běžné.
Reagovat
Frick
I ta Kerber měla dva GS, když se stala no. 1... a to se tady celkem shazovala...

Chtělo to zkrátka vyhrát IW nebo Miami... aspoň.
Reagovat
lars
jako odbornik na snizovani uspechu ? :)
Reagovat
Frick
Určitě :o)

Tak ještě jinak - jsem přesvědčen, že loňský titul v Nottinghamu byl v tu chvíli pro Káju cennější (celou první půlku sezony 2016 kromě IW paběrkovala - konce v prvních zápasech v Dohá, Miami, Římě i na RG, tak Nottingham posloužil jako ucházející odrazový můstek, byť samozřejmě to byl jen okrajovější International a jako tehdy bývalá no. 7 asi měla zálusk i na lepší trofeje, o které se do té doby 5x neúspěšně prala ve finálových utkáních) než nynější Birmingham (žhavá kadidátka na no. 1 a letošní držitelka už dvou trofejí stejné ceny, ovšem bez titulu a dokonce i bez finálové účásti na velkém GS/PM/P5 turnaji)
Reagovat
Frick
...pardon, Eastbourne
Reagovat
Torn
Spekulace hezké, ale je to úplně fuk. Historie se neptá na to, zda to bylo tak nebo tak. A osobně si myslím, že Káje je to fuk, zda bude nebo nebude světová jednička (do jisté míry). Na druhou stranu je otázka, zda tam chtít hráčku, co vyhraje větší turnaj za sezónu a pak vylítne s každou druhou, nebo naopak někoho konzistentního. Jako ideální případ je hráčka, co hraje slušně furt a vyhrává i velké turnaje.

Petra GS má, ale světovou jedničkou nebyla, Kája zase naopak. Holt nemohou všechny vyhrávat GS a všechny být jedničky. Nechápu, proč tu někteří nemohou být rádi aspoň za to. V ATP máme už jenom Tomáše a WTA taky není zrovna velká sláva. Lucka je velký otazník, u Báry se obávám, že TOP 10 je pro ní trochu nad její síly a pak kromě Káji a Petry tam máme leda tak nadějnou Markétu, aby za 5-6 let nenastala situace, že budeme rádi, že česká hráč/hráčka vyhrají vůbec nějakou 250tku.
Reagovat
VlS
No, tak No 1 je o největším počtu bodů za plovoucích 12 měsíců. Těm počtům je šumák, koho bychom tam rádi, nebo neradi. Pokud Kája vyhraje Wimbl, je to úplně OK, Pokud ne a stejně bude Kája No 1, nebude 1. a nejspíš ani poslední. Je to fuk, přeju jí, aby vyhrála.
Reagovat
tommr
píšeš, že "Petra GS má, ale světovou jedničkou nebyla, Kája zase naopak", ale tak to přece vůbec není. Karolína má sice k postu jedničky hodně blízko, ale zatím se jí ještě nestala a ten poslední krůček bývá často nejtěžší ... :)
Reagovat
Frick
Tommre, sám si to počítal - dyť jí to může klidně spadnout do klína. Kerber, to podělá, Halep to podělá, Kája to podělá.

A kdo by pak byl 17.7. světovou no. 1, no?
Reagovat
tommr
no je fakt, že Karolína se klidně může stát světovou jedničkou i kdyby ve Wimbledonu vypadla už v prvním kole. Spoléhat se na to ale nedá a zatím k tomu prostě nedošlo ... :)
Reagovat
Frick
Spoléhat se na to nedá, ale je to reálná možnost. A než být světovou jedničkou "s hanbou", to snad raději je lepší se jí nestát.
Reagovat
blixa
Ty seš skutečně ryzí, nefalšovanej, svým způsobem dokonalej idi_ot ! ;-) :D
Reagovat
Frick
Stát se světovou jedničkou po vyřazení v 1. (2., 3.) kole GS je zkrátka poněkud... prekérní.
Reagovat
lars
Fricku , proc nemas hanbu na TP psat svoje blaboly ? :)
Reagovat
FulnekUltras
No.1 je spíš jenom symbol jakési dlouhodobé kvality - pravé experty nevzruší o nic víc, než jeden formálně chybějící zápas Petry v roce 2012, když o dva měsíce dřív v Moskvě při FC uhrála dva, anebo třeba od zeleného (ušáckého) stolu ukradnutý WR Jarmily na 800 m (má se tak stát údajně v srpnu spolu s dalšími atletickými světovými rekordy do roku 2005), když to JARCuster přes všechny "úlevy" a nepokryté zvýhodňování pořád ne a ne na té dráze dát...
Reagovat
PetaM
Ono by bohatě stačilo aspoň na jednom z turnajů (Toronto a Cincinnati) porazit Petkovič. A po vyhraném TM by se stala jedničkou ...
Reagovat
bIbec
pak je otázkou, jestli by ten TM vyhrála, pokud by jí reálně ta jednička hrozila .-)

Petra měla smůlu (štěstí?), že jí to nespadlo do klína.
Reagovat
FulnekUltras
Z Petko měla tehdy už komplex. ;)
Reagovat
Frick
Na světovou no. 1 potřebuješ takový množství bodů, že ti fakt nestačí "jeden úspěch a pak prohrávat s každou druhou". To prostě není možný. Možná tak na TOP 10 by ti to stačilo.
Reagovat
duhove_hovinko
Co se s tebou stalo chlape???
Reagovat
fialka
Serena to neprehnala? Z môjho pohľadu áno.

http://tenisovysvet.takurcitee.sk/wozniacka-donaha-safarova-vratila-cas/
Reagovat
FulnekUltras
za mě doposud nejhezčí, jak jsem ji kdy viděl ;)
Reagovat
VlS
Myslím, že je Sereně úplně šumák, co si o tom píšeme na TP a mé je zase fuk, co si dělá Serena.
Reagovat
brixner
Ježiš, ta Donna je fakt krásná holka!!!
Nemáte někdo její číslo?
;-)
Reagovat
lars
nejake jeji cislo je na : https://www.youtube.com/watch?v=M8oCU8m_n7o :))
Reagovat
brixner
No jo, i slzičky k tomu patří...
Ale u mě by jí vyjely z rozkoše, vo to teda fakt strah nemam :-)
Ale je to kočka!
No nic, du se zchladit, abych zas neměl roupy, to pak většinou vyrážím do ulic a skoro všechno zdrhá :-))
Reagovat
Frick
Sakra, proč ten titulek nebyl naopak :-D
Reagovat
Frick
Pokud nevyhraje Wimbledon, tak se stane pohledem získaných trofejí JEDNOZNAČNĚ nejhorší světovou jedničkou od začátku Tierů a jen se tim potvrdí fakt, že současnému světovému tenisu zcela chybí nějaká hvězda.

Cincinati bylo dobrý, ale pak měla D*E*S*E*T příležitostí si to "obhájit" a nedokázala to ani jednou. A to nepočítám AO 2017, kde se Serena "nedala"...

Nebylo to tehdá korektní (a rovněž určitě nebyla první ani poslední hráčkou, který by se to stalo), ale na US Open tim titulem JASNĚ POHRDLA.
Reagovat
Frick
Jako srovnat to s Petrou, která se mohla stát světovou no. 1 jako vítězka GS, TM, PM a třech menších trofejí... zatímco Kája by mohla no. 1 jen jako vítězka Premier 5 a třech menších, to je dost tristní. Jasně, to GS finále tam bylo, ale finále je zkrátka prohraný.
Reagovat
blixa
No jo, Frick úplně zkvěšovatěl :D :D
Reagovat
Frick
Já se snažím uvést fakta. Pokud bychom brali za hlavní faktor GS a pak jako pomocnej počty trofejí z elitních turnajů, tak tam Kája doslova hoří. Ani Dinara, ani Caroline na tom tak zle nebyly. I ty GS finále taky už měly ve strožoku.
Reagovat
blixa
Ty "fakta" jsou irelevantní. Dnes je první, minimálně padesátka, na úplně jiné úrovni než dřív. Všechny ty holky mají vynikající kondici a techniku. Taková Evžena by tehdy bez problémů držela první dvacítku, dnes není schopná udržet první padesátku. Prostě srovnáváš nesrovnatelné.
Reagovat
FulnekUltras
jj, Evža to je dobrý etalon ;)
Reagovat
Frick
A nemá Evžena s první padesátkou problém kvůli tomu, že zkrátka neunesla ten úspěch?
Reagovat
blixa
Neřekl bych. Konkurence je jednoduše brutální a po té, co přestala být tím překvapením na to prostě nemá.
Reagovat
lars
A jaky si das trest, kdyz zpochybnim tve tvrzeni ?
Reagovat
FulnekUltras
Kája má prostě hlavně tu dlouhodobou vyrovnanost, zatímco Královna je jenom jedna. ;)
Reagovat
lars
Ano, aktualni kralovna Velke Britanie je jenom jedna :)
Reagovat
FulnekUltras
Grassqueen vs. Larsson - hned první kolo nebude žádná sranda... ;)
Reagovat
Torn
Jasně žádná sranda. Hraje s hráčkou, co není ani TOP50, 4krát nad ní vyhrála a letos nic neuhrála...Petra má vážně těžký los. :D
Reagovat
FulnekUltras
To u Káji jsem taky úplně klidný... ;)))
Reagovat
Torn
Vylítnout mohou obě, ale to riziko je vždycky. Pro první kolo mají rozhodně snesitelné hráčky.
Reagovat
Jabadu
"Tohle že jsou přišitý knoflíky?!! ... Tohle?! ... Seber je! ... Krucinál ... spadlo ti to. Asi vítr, ne?... Postav to. ... Pojďte chlapi, ať si to užijem ..."
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Nastav si to támhle...máš to obráceně... ;)))
Reagovat
fialka
ježiši, Havrilla stále komentuje na NoS. Nijaký komentátor mi tak veľmi nesedí ako on. V nasledujúcich 2 týždňoch by mohol stratiť hlas a ísť na maródku. Potom nech si už celý rok komentuje čo len chce. Komentátori na DIGI Sport sú proti nemu esá.
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
Jabadu
Ivan Ňiňaj (dej mu Pánbůh lehké nebe) byl oproti Havrillovi legenda.
Dokonce měl na Sme.sk svou kategorii - Ňiňajov svet.
Jeho legendární, mnohdy nelogické výroky, jsou prostě nesmrtelné:

"Lašák (brankář) v šanci! Góóóóóóóóól!!! ... Prehrávame jedna nula."
:-)
Reagovat
fialka
sranda. :)Tak toho si ja nepamätám. Tento teraz komentuje exhibíciu a to je za trest. "má vzostupujúcu zostupnosť" Však on nevie ani po slovensky. Trhá mi to uši.
Reagovat
fialka
no, nič, vypínam zvuk :)
Reagovat
svetova.dvojka
Móžme ísť do predu no nemáme puk...
Reagovat
Jabadu
Kdysi to v jedné diskusi dost pregnantně vyjádřil jeden slovenský fanoušek:
"Na Bosákovi a Ňiňajovi sa vždy nasmejem. Lenže je tu zásadný rozdiel. Bosák je vtipný, inteligentný a vzdelaný človek. N?ňaj je iba smiešny! A to ma, ako Slováka, dosť sere!"
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Svého titlbacha najde nakonec každý ;)
Reagovat
vendulkabendulka
A Švédi budú vylúčení za príliš veľa hráčov na striedačke...
http://sport.sme.sk/ninajovsvet/ivan-ninaj/k/2/najpopularnejsie/380
Reagovat
Frick
Je to "malej Premier", bo je na montovanejch tribunách.

Prostě to nemá ten lesk jako v Sydney, Dubai/Dohá, Charlestonu, Stutgarttu nebo Tokyu...
Reagovat
Dobry-den
Tak jsem viděl aspoň hajlajty a musím říct, že to byl moc hezký zápas. Nádherné vinery, a hlavně to ticho při úderech. Paráda!

Co se týká finále Wimbledonu s Petrou, tak to je utopie, znamenalo by to totiž, že holky musejí vyhrát 12 zápasů bez zaváhání, to je mimo realitu. Ale tak snít můžeme, tak proč ne :-)
Reagovat
slacker
tak muzou vyhrat 6 bez zavahani a dalich sest se zavahanim
Reagovat
Rudolfek
Stačí vyhrát každá 6 jednoduchých zápasů (ty horší soupeřky jim vyřadí Kiki, Lucka a Bára), 7 zápas bude exhibiční línej tenis.
Nevíte někdo, proč je Berdych nasazený jako 11 ?
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
lars
protoze Tom ma "dobrou travu "
Reagovat
letityfanousek
Gratulace
Reagovat
brixner
Sice jsem viděl kulový, protože sekám zahradu, babka Mrákotoic chce taky trochu toho bordelu pro králíky a jí nevyhovět by se rovnalo sousedskému harakiri...Ale snad se objeví aspoň Highlighty.
Někdo tu giginoval o tom, že to tam děvčata prý nějak podivně mrskala, tak uvidíme. Důležité ale je, že má Kája pořádnej kus poháru a zvýšené sebevědomí před Wimbledonem!
Myslím, že má na ní hodmě kladný vliv Kozyta.
Reagovat
Torn
Fakt to byl slušnej zápas, na vysoké úrovni. Myslím si, že od obou to byl velmi solidní výkon a Caro nedala nic zadarmo.
Reagovat
brixner
Rád na to mrknu aspoň ze záznamů, snad na Tubě už večer něco bude!
Vyhrát jakýkoli turnaj na trávě je, myslím, super výkon!
Reagovat
Frick
Káje nedala zadarmo. A co Hrdličkovi?
Reagovat
Torn
Tomu dává Kája zadarmo :D
Reagovat
Chrenda
na hrad. Po Wimblu je jedničkou, ať vyhraje či ne. A jednička je jednička, to už jí nikdá nikdo nevezme a že to bude HISTORICKÝ zářez, to prostě nikdo nezpochybní. :-)
Reagovat
brixner
No kéž by! Jen ale furt nevím, až budu sedět někde v hospicu na kriplkáře a řvát dědkovi vedle do naslouchátka, co bude znít lépe:"Dědó, vzpomínáte na tu Káju Plíškoic z Loun, jo...to je ta bejvalá světová jednotka..."
Anebo:"Dědku, ta naše bejvalá wimbledonská vítězka Kája Plíškoic ukončila kariéru, už jí je skoro padesát!"
"Co tóóó...kerá jako...ta pokérovaná?"
"Jo jo, to byla vona, dědo...!
"No jo, to byla hodná holka, hodná byla...hezký dlouhý nohy měla...to mě už ty hnáty nesloužej...hodná byla, to zas jo...aj ten Wimbledon párkrát vyhrála...A jak že se ta lyžařka menovala??"

Tak teď prostě nějak nevím, no...:-)
Reagovat
Chrenda
Tak o tom žádná, však ona nějaký ten GS vyhraje, když bude pokračovat ve výkonech, ktere teď předvádí.
Reagovat
svetova.dvojka
Paráda... co jiného k tomu napsat, snad vydrží štěstíčko i na Wimbledon.
Reagovat
bIbec
Pěkné finále, gratulace :-)

Tak držím palec na ten Wimbl.
Reagovat
paddy
nezapomeňte na naše přísnější pravidla při vytváření týmů
- hlaste se i do 4hry

http://www.grandslamfantasytennis.com/league-profile/?league=624
Reagovat
Frick
Čím dál více mi tim připomíná sezonu Angelique v roce 2015, kdy si ty Premiery schramstla taky slušně pro sebe. Celkem byly čtyři, takže Káje ještě zbývá jeden.

No ale... je to prostě takový fakt "emočně prostý". Prostě člověk nemá pocit, že ty trofeje byly taký "urvaný". No a asi i Kája sama cítí, že by to chtělo vyhrát něco většího. Tak pokusů málo nebude, celkem sedm. No ale bejt svěotovou no. 1 a mít v 52-týdennim zápisu pouze jeden "nejmenší velkej turnaj" - tj. Premier 5, to by fakt bylo trochu "hloupý". To i třeba "věčně dehonestovaná no.1" Caroline měla za sezonu 2011 1x PM + 1x P5 a za sezonu 2010 3x P5...

Přecijen... To Eastbourne na mne působí jako takovej "lepší International"
Reagovat
blixa
Frick nám nějak Kvěšovatí ... :D
Reagovat
Frick
No, Petra Premiery 5 vyhrávala i ve svých "slabších" sezonách (2012, 2013, 2016...)
Reagovat
Frick
No, i když 2012 byla "slabá" hlavně optikou očekávání, které do ní byla vkládána.

Vlastně jediná sezona, kde se na dvou GS dostala mezi 4 nejlepší.
Reagovat
tommr
lepší International? Ukaž mi nějakej International kde by bylo k zisku titulu nutný porazit dvě hráčky z top-10. Ty ses snad už úplně pomát ... :(
Reagovat
bIbec
ten internationál, co vyhrála Katka letos.
Reagovat
bIbec
i když teď úplně nevím, jestli Konta byla v té době v desítce. Ale víc hráček top 10 tam bylo.
Reagovat
tommr
no když to bereš takhle doslova tak Karolína musela přejít přes tři hráčky top-10 a všechny nasazený v Eastbourne byly hráčky z top-10. International s takovým obsazením prostě nemůže existovat ...
Reagovat
bIbec
ale jo.. já bych z toho nedělal vědu. Do jisté míry ale s Frickem souhlasím, chtělo by to bodovat na těch větších turnajích. Třeba to časem přijde.
Reagovat
bIbec
prostě být schopná udělat ten poslední krok (posledních pár kroků). A to je těžká věc. Toho si já cením víc jak té jedničky.
Reagovat
lars
takze Vesna je pro tebe letos lepsi tenistkou nez Karol ?
Reagovat
bIbec
ne. Titul z IW je sice pěkná věc, ale konzistenci Karolíny to nepřebije.
Reagovat
bIbec
ještě dodatek. Záleží i na okolnostech. Třeba Ostapenko řadím letos výš jak Karolínu. Přesto, pokud by Karolína dokázala vyhrát Wimbledon, z mého pohledu by to byl cennější úspěch. Karolína by ho vyhrála z podle mě těžší pozice, kdy je na ni vyvíjen mnohem větší tlak. Vlastně by vyhrála GS a zároveň se stala tou jedničkou. To by bylo něco úžasného.
Vyhrát velký turnaj je fajn, ale zopakovat to.. nebo ho vyhrát z pozice favoritky... to dělá z hráčky šampionku.
Reagovat
lars
Kdyby Stosur nemela unavovou zlomeninu , tak by asi RG Ostap nevyhrala
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Serena nebyla těhotná...
Reagovat
Frick
Kdyby Azarenka nebyla těhotná
Reagovat
lars
Azarenka behem RG2017 nebyla tehotna
Reagovat
Torn
Eastbourne mělo velmi slušné obsazení, nejleší z těch travnatých turnají zatím, že vypadla Kerber, Halepka, Cibule...tak to je věc druhá. Karolína musela porazit 3 hráčky TOP10. Že Konta nenastoupila je věc druhá.
Reagovat
misa
Jistě, Plíšková kromě Cincinnati v životě nic většího nevyhrála. Dost tristní na budoucí světovou jedničku.
Reagovat
lars
takze podle tebe je finale Lucky na RG min nez vyhra Petry v Madridu ?
Reagovat
misa
Tehdy byla v ženském tenisu jiná konkurence, takže o tebou zmiňovaných nikdo jako o světových jedničkách nemluvil.
Reagovat
lars
asi mas problem odpovedet primo na mou otazku. Co ?
tak nejdriv napis odpoved na mou otazku z 17:55 : ano nebo ne
Reagovat
Frick
Na US Open ale nevyhrála. Tam prohrála. A hloupě.
Reagovat
lars
Ty hloupe vetsinou pises na TP :)
Reagovat
misa
Jsi autista nebo dement?
Reagovat
lars
ani jedno.
Ty jsi dement ?
Reagovat
VlS
Proč máš problém odpovědět na jasně formulovanou otázku? Není na ní nic dementního.
Reagovat
misa
Protože mi známý provokatér lars nemá co nařizovat. Navíc se jeho otázka vůbec nevztahovala k tomu, co jsem napsal v 17:44. Tak proto.
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Karolíně, vyhrávat z pozice favoritky je zkrátka potřeba a tituly posilují sebevědomí. Ohledně finále snů Kája vs Petra jsem však opatrný, je možné, že o titul nebude hrát ani jedna z nich. Káju může zaskočit Coco, Monika Niculescuová rovněž nebude příjemná soupeřka na 2. kolo; Petru může zastavit Garciaová anebo příjde den blbec a vyletí s no-name hráčkou typu Hogenkampovou.
Snad se Wimbledonu vyhne úlet v podobě Ostapenkové. Samotné Ostapenkové věřím max. na 4. kolo.
Reagovat
Vaslab
Myslím, že ve 2. kole by Káju spíše čekala Magda Rybáriková, která má momentálně formu jako hrom a i podle sázkovek bude proti Niculescu jasná favoritka (kurz 1,30).
Reagovat
horska.kraslice
S tou favoritkou bych si nebyla tak jistá, ale vzhledem k výborné formě Magdy to může být top bitva. A když odklidí Niculescu, nebudu se zlobit. :-)
Reagovat
EllNino
Magda ale vyhrávala na ITF převážně ... nějaký cenný skalpy uplně nemá :) ale Niculescu doufám dám, ta mě štve
Reagovat
EllNino
hlavně, bilance Ryby na GS, jen 3x se podívala do 3. kola, z toho 2x už skoro před 10 lety, pravidelně končí v 1. kole, někdy ve 2.
Reagovat
tommr
no při vší úctě k Rybárikový pokud by si s ní Karolína nedokázala na GS poradit tak by si post jedničky prostě nezasloužila ...
Reagovat
Jabadu
Už je to nějaký rok, kdy se Petra s Magdou sešly ve finále a Slováci zde škemrali, že Petra je hodná, ať jí to nechá, však jí to neublíží a Magdě to pomůže.
Petra dostala přísný zákaz a jak jsme řekli - tak bylo!
:-)
Reagovat
FulnekUltras
V NH to ani jinak nešlo. Tam má Královna svou stabilní ušáckou rezidenci. ;)
Reagovat
janek_da
Káje gratulace, ale za výběr turnajů by zasloužila pár facek.
Reagovat
Kozoroh
Napodobuješ Kveše?
Reagovat
janek_da
To už je taková tradice, za každým Kájiným titulem tohle napsat.
Reagovat
EllNino
jj loni za Nottingham dostala pár facek :)
Reagovat
gigin
jsem neviděl, ale prej:
Wozie viditelně nehrála naplno - ne že by to vyloženě vypouštěla, ale šetřila se (není divu, včera se zranila) - se Karolína dost nadřela. Celkově to nebyl pohledný zápas a ani kvalitou nepřesvěčil.
Asi jediný zajímavý moment zápasu byl, když Kader okřikl ptáky.
Reagovat
tommr
to je doufám ironie? Wozniacká nevypustila ani jeden míček a už hodně dlouho jsem jí neviděl hrát tak dobře ...
Reagovat
EllNino
komentář Kvěše z Idnes ;)
Reagovat
gigin
Přesně, plus další jeho nenávistné kecy :DD
Reagovat
tommr
jo takhle - já už jsem se lek, že se nám gigin zbláznil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přečtu, pochopim, ani se menusím na idnes dívat.
Jasná kvěšovština :-)
Reagovat
janek_da
Co ten Hrdličkův, ukldinil se?
Reagovat
Jabadu
A já jsem si říkal, proč se tam ten Hrdlička tak červená a ošívá.
:-)
Reagovat
Mayo
Karolína je veľká tenistka, nech sa darí vo Wimby.
Reagovat
tommr
Karolína si dneska výrazně polepšila v boji o světovou jedničku a před Wimbledonem má zdaleka nejvýhodnější pozici. Po odečtení bodů za lonskej Wimbledon (a u Halepový i za lonskou Bukurešt) bude pořadí na prvních místech v průběžným žebříčku následující:

1. Karolína Plíšková 6785
2. Halep 6240 (-545)
3. Kerber 5735 (-1050)
4. Svitolina 4695 (-2090)
5. Wozniacki 4540 (-2245)
...

Karolíně k získání postu světový jedničky úplně stačí uhrát ve Wimbledonu stejnej výsledek jako Halepová a Kerberová ...
Halepová jí může předstihnout jen když dojde aspoň do semifinále a současně získá o 550 bodů víc než Karolína ...
Kerberová jí může předstihnout jen když dojde aspoň do finále a současně získá o 1055 bodů víc než Karolína ...
Žádná jiná hráčka už nemůže Karolínu předstihnout ...
Reagovat
horska.kraslice
Díky za vypracování přehledu.
Reagovat
Pani_Kostalova
taky děkuji :-)
Reagovat
Mayo
Pane Košťál (:
Reagovat
Pani_Kostalova
Dneska to byla cesta kolem světa :D
Reagovat
FulnekUltras
plus dýmka míru ;)))
Reagovat
Torn
"aspoň do finále" Kerber bude ráda za 3. kolo :D
Reagovat
Jabadu
Nóóó ... to je alespoň pohár!
A Petře dali minulý týden popelník.
To je taky spravedlnost ...
:-)
Reagovat
fialka
to je skôr polievková misa :)
Reagovat
Torn
Taky jsem si říkal..Kája dostala cenu jako pro vítězku GS a Petra aladinovu lampu :D
Reagovat
lars
Eastbourne je vetsi turnaj nez Birming proto vetsi trofej :)
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
vendulkabendulka
Chci české finále Wimbledonu
Reagovat
tommr
já taky, ale ještě bych to trochu upřesnil: chci finále Karolína vs. Petra ... :)
Reagovat
Jabadu
Šmarjá, tady už se chrastí medailemi, ale zapomněls říci to hlavní a zásadní!!
Že tomu dáváš 10%. Maximálně!
:-)
Reagovat
tommr
je to samozřejmě jen moje přání a ne tip. Kdybych měl tipovat tak by ta pravděpodobnost, že k tomu dojde asi byla opravdu velmi nízká - těch 10% docela sedí. Pravděpodobnost, že ve finále bude bud Karolína nebo Petra bych viděl asi tak na 20% ... :)
Reagovat
Jabadu
Tvých pověstných 10% už nám vyhrálo dva Wimbledony.
A je docela možné, že za 14 dní ...
:-)
Reagovat
Pe3k
To by bylo něco!
Reagovat
tommr
dneska po velmi dobrým výkonu vybojovala jedno z nejcennějších vítězství ve svý kariéře. Získala třetí letošní a celkově devátej titul a výrazně se přiblížila postu světový jedničky. Velice důležitý je i to, že dokázala porazit obávanou soupeřku, která dneska taky hrála velice dobře a přibrzdila jí tak trochu v jejím stoupání žebříčkem ... :)
Reagovat
fialka
Gratulujem, super výkon.
Reagovat
Fandina
Ať žije Kotyza!!!
Reagovat
Krisboy
...a Havlát prská vzteky. A co asi vyvádí tykve na idnesu, to radši nevědět :)
Reagovat
Torn
Kája i Petra mají na jednu stranu docela výhodu v tom, že jsou ted pro ostatní hráčky hrozbou, oho můžou využít v zápasech. Na druhou stranu, 2 největší favoritky, ale myslím si, že tohle si brát k srdci moc nebudou. Kája už poslouchá X měsíců, že bude světová jednička a Petra musí být už zvyklá na to, že je 6 let žhavou aspirantkou na W.
Reagovat
FulnekUltras
Ta pozice našeho eltního dua před letošním Wimblem je opravdu výjimečná - a kdo by to byl ještě dva týdny zpátky řekl. Tak nezbývá, než si to užívat, co to dá... ;)
Reagovat
Jabadu
konečně si Michal může zpívat:
Kdo má nejkrásnější paní
já,já,já
Kdo jí splní všechna přání
já,já,já
Kdo má kopce drahokamů
já,já,já
Kdo má kočár pro svou dámu
já,já,jenom já ...
:-)
Reagovat
sprchon
Super, ten brejk na 5:4 luxusní. :) A pak dopodávala. Kája je silná, už ten zápas se Světlou se mi moc líbil. Snad to půjde takhle dobře i ve Wimbledonu.
Reagovat
vrabejka
Iksyby holky neuspěli na Wimbledonu i tak to bude úspěšná travnatá sezóna. Ale věřím že alespoň jedna se dostane daleko. Těch favoritek ve formě teď zase tolik není.
Reagovat
Nancy_z
Tak i Karolína má titul z trávy a byl by to sen, kdyby se sešly s Petrou ve finále za 14 dní!
Tak snad se nevystřílely dopředu a bude se jim dařit.
P. S. S Petrou jsou to pro mě přece jenom jiný emoce, ale Kájin úspěch je taky fajn :-)
Reagovat
tommr
já prožíval obojí zhruba stejně. U Petry je obdivuhodný, že se dokázala tak rychle vzpamatovat z toho neštěstí a Karolína se dneska zase výrazně přiblížila postu světový jedničky ... :)
Reagovat
Torn
Podle mého je zbytečné to porovnávat, důležité, že jsou dva tituly doma (U Káji a Péti). :D
Reagovat
Frick
Já klidně porovnávat budu - pro Petru ten titul musel určitě znamenat.

Pro Káju je to Eastbourne jen "další v řadě".... no, OK - je to první větší titul z trávy, ale i tak...

Vlastně by to asi chtělo ještě něco slušnějšího vyhrát na tý cihle. Stuttgart nebo Madrid.
Reagovat
Krisboy
Skvěle, Královno. Trůn je připraven...
Reagovat
vrabejka
Famózní Kája!!
Rozhodl 6 gem 2.setu
Češky vládnou na trávě!!
Birmingham: Kvitová
Eastbourne: Pliskova
Wimbledon finále: Kvitová - Plíšková??
Reagovat
tommr
jj ta dlouhá šestá hra druhýho setu byla klíčová. Kdyby se Wozniacký podařilo Karolínu brejknout tak by se zápas moh ještě zkomplikovat. Karolína ale prokázala pevný nervy a Wozniacká pak už víceméně rezignovala ... :)
Reagovat
Bloody13
Před týdnem Petra, dneska Kája. Za 14 dní - doufejme - další pěkné finále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přestože to byly dva vyrovnané sety, tak to bohužel dopadlo podle předpokladů. K čemu je, že Caro hrála letos už čtvrté finále, když ani jedno nevyhraje... Na druhou stranu, tenhle i další výsledky mých favoritek v posledních týdnech (Donna titul v Nottinghamu, CiCi semifinále na Mallorce) dávají naději, že i bez Mashy by pro mě letošní Wimbledon nemusel být úplně nezajímavý...
Reagovat
Torn
zcela zbytečný příspěvek.
Reagovat
EllNino
proč ?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi proto, že nefandím Češce...
Reagovat
slacker
tim ze tam napslal "bohuzel" tuhle mizlovnici emzaku e mezacek jsou uchylka prirody, jako by jeleni byli priznivci vlku
Reagovat
Torn
A proč ne?:D
Reagovat
Empe
Karolíně to moc přeju. Ale přiznám se... moc to se mnou nehnulo. Minulý týden to byly teda jiné emoce! :-D
Ale můžu slíbit, že za dva týdny bych to prožívala mnohem více! :-)
Reagovat
Torn
Já to měl/mám třeba naopak. :D
Reagovat
historik
musím přiznat, že tenhle týden to se mnou hnulo taky víc :-)
Reagovat
Empe
Budiž nám pohnutí přáno hlavně za ty dva týdny. :)
Reagovat
George_Renel
Dvě slibné soboty máme za sebou. Klidně si dám týden pauzu a za 14 dno repete. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Minulý týden sobota byla o Lucčině skreči, ale nedělní finále s Ash kvalitní stejně jako to dnešní :-)
Reagovat
George_Renel
Máš pravdu, ale pointa zůstala :-)
Reagovat
Fandina
a gratulka Káje. Caro hrála moc dobře, dařilo se jí, ale Kája byla lepší. Nádhera Kájo a jen tak dál. Číslo jedna se pomalu blíží. Gratulace veliká, pěkně!!!
Reagovat
avos
To jsou soboty! :)
Reagovat
EllNino
no minulý týden neděle ne ? :)
Reagovat
avos
Ajo ... tak víkendy :D Ještě aby dneska vyhrál Gael a bude to ideál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist