Plíšková našla náhradu za Bajina. Na americké turné odletí s Friedlem

20. 7. 2022, 17:55
Aktuality 17
Bývalou světovou jedničku Karolínu Plíškovou bude trénovat Leoš Friedl. Wimbledonský vítěz ve smíšené čtyřhře z roku 2001 nahradí Němce Saschu Bajina, s kterým česká hráčka ukončila spolupráci minulý týden po dvaceti měsících.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© Instagram)

Friedl už s Plíškovou krátce spolupracoval před rokem. "Samozřejmě se na spolupráci s Kájou moc těším. Máme už spolu výbornou zkušenost z loňské tour v USA, kde jsme se stihli poznat," uvedl pětačtyřicetiletý trenér v tiskové zprávě.

S novým týmem odletí Plíšková na turné po amerických betonech 27. července. Třicetiletá hráčka, která se v Marbelle připravuje s novým britským kondičním trenérem Jezem Greenem, má v plánu starty v San Jose, Torontu, Cincinnati a na US Open.

Právě tuto část sezony s Friedlem absolvovala i vloni poté, co Bajin nedostal víza pro pobyt v USA. Pod jeho vedením odehrála devět zápasů, z nichž sedm vyhrála a byla v semifinále v Cincinnati a ve čtvrtfinále US Open.

"Je to pro mě výzva a zároveň velká zodpovědnost. Naším primárním cílem bude získat zpátky ztracenou herní i psychickou pohodu. Určitě nebudu chtít zasahovat do Karolínina tenisu, její styl je úspěšný, byla díky němu i světovou jedničkou. Zaměříme se ale na pár konkrétních prvků a máme samozřejmě stále ty nejvyšší cíle," plánuje Friedl. Naposledy trénoval slovenského deblistu Filipa Poláška a vloni ho dovedl k titulu ve čtyřhře na Australian Open.

Bajin byl sedmým koučem Plíškové od roku 2014. Posledním turnajem, který pod jeho vedením odehrála, byl Wimbledon. Na londýnské trávě vypadla ve 2. kole a neobhájila loňskou finálovou účast. Ta byla jejím nejvýraznějším počinem během její spolupráce s Bajinem. Pod jeho vedením nevyhrála ani jeden turnaj a letos se po zlomenině ruky ze zimní přípravy spíše trápí.

Kvůli zranění vstoupila Plíšková do sezony až v březnu. Od té doby na okruhu WTA zvítězila jen v devíti z dvaceti zápasů. Pouze na dvou turnajích vyhrála více než jedno utkání, jejím největším úspěchem je semifinále ze Štrasburku. Ve světovém žebříčku jí patří 15. místo.

Po US Open plánuje Plíšková hrát dva turnaje v Japonsku. Poté by se chtěla v říjnu představit v Ostravě a ráda by reprezentovala Česko na listopadovém finále Poháru Billie Jean King v Glasgow.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
pink
potrestat za nevyužitý potenciál
potrestat všechny nás, co řekli "už si ji nikdy nezapnu" - a zapnuli
Reagovat
Lada62
To je už moc, tolik trenérů vystřídala a furt ten Grand slamový turnaj nemůže vyhrát. Dle mého ho asi nikdy nevyhraje, stejně jako Béďasmile
Reagovat
hippos
Pusťte hlavní diskusi! Chybí tady kvalitní obsahsmilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
:DDDD
Ta diskuse jede uz dva dny...
Reagovat
misa
Aspoň ušetří.
Reagovat
Fandina
:-DDDD
Reagovat
Mony
Oproti Osace přece jen malá vyhoda
Reagovat
Vlk-v-trave
Stacilo, aby se jednou setkala s Nickem, a uz je taky bez trenera:)))
Reagovat
Palmovka1
Karolína všech sázkařů radost. smilesmile
Reagovat
paddy
nevím smile

AC Sparta Praha a Karolína Plíšková. Dodnes nepochopili, že v trenérech to není. :-)

Pokud se nerozběhne, tak jí žádný trenér nepomůže.

Na jak dlouho asi. Nejdříve by se měla zamyslet sama nad sebou. Vždyť je líná jako veš.

A proč ji netrénuje ten nagelovaný, křivonohý tmavý pták???
Ty si ho dej výš kam.

https://www.sport.cz/diskuze/tenis-pliskova-ma-noveho-kouce-trenovat-ji-bude-wimbledonsky-vitez-friedl-3499587
Reagovat
Fandina
Výš než na jedničku to nejde. To vím zase já.
Reagovat
com
ja dostaval i jednicky s hvezdickou a dvakrat podtrzeny smilesmile
Reagovat
Blondie
A razítka se zvířátky až do pětadvaceti! :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
paddy
Reagovat
George_Renel
Jedině Bob. Měl u nás chalupu.
https://www.youtube.com/watch?v=Pmx0amXquao
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist