Plíšková: Odehrály jsme se Simonou dobrý zápas

10. 2. 2019, 17:58
Aktuality 11
Karolína Plíšková byla navzdory porážce se svým výkonem proti nedávné světové jedničce Simoně Halepové spokojená. Mrzelo ji, že nepřinesla do šatny českého týmu v prvním kole Fed Cupu proti Rumunsku druhý bod, ale vyprodaná Ostravar Aréna podle ní viděla kvalitní zápas. Rozhodlo pár míčů, o které byla rumunská tenistka lepší.
Profily hráčů
Kar. Plíšková (© Česká sportovní)

Halepová předváděla svůj obvyklý výkon postavený na výborném pohybu a minimu nevynucených chyb. Prakticky se vyrovnala Plíškové i v počtu vítězných úderů, zahrála jen o dva méně. Českou tenistku kvalitou své hry nepřekvapila.

"Já jsem na to byla připravená, protože je to výborná hráčka. Všechny zápasy, které jsem s ní hrála, hrála dobře. Většinou si svou úroveň drží. Možná chvílemi mohla kazit víc, ale nechci čekat od hráčky, která byla dva roky první na světě, že bude sama kazit. Určitě jsem mohla zahrát líp, ale myslím, že zápas to byl dobrý a měl dobrou úroveň," řekla Plíšková na tiskové konferenci.

Celkově získala jen o čtyři míče méně než Halepová. "Vždycky je to s dobrými hráčkami o pár míčích. Mohla jsem trochu líp podávat. Ona můj servis velmi dobře četla, takže jsem neměla tolik přímých bodů, jak jsem zvyklá. Odehrála pár skvělých úderů. Myslím, že hrála výborně," doplnila aktuální světová pětka.

Když v rozhodující sadě prohrávala 2-5, vzpomněla si na nedávné čtvrtfinále Australian Open proti Američance Sereně Williamsové, ve kterém se dostala ze stavu 1-5. Halepová ale tolik neriskuje jako Williamsová, proto je s ní obrat těžší. "Nehrozí tam chyby z prvních míčů, neudělá jich víc než jednu v gamu. Uhrát proti ní tři čtyři gamy v řadě je těžké," poznamenala Plíšková.

Z Ostravy zamíří na turnaj do katarského Dauhá, který se hraje příští týden. Myslí si, že jí Fed Cup prospěl. "Něco jsem tady natrénovala. Myslím, že nakonec jsem se dostala do docela dobré formy. Se svým tenisem jsem momentálně spokojená. Ani z tohohle zápasu nebudu smutná. Vyhrát chce každý, ale někdo prohrát musí. Odehrála jsem tady dva kvalitní zápasy proti dobrým hráčkám," pochvalovala si.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
chosoi
Skóre 7:2 pro Halep hovoří za vše. Karel se jen chvástá a na prohry
si nějak nevzpomíná. Kurt přeběhne 2x a už nemůže.
Fed Cup by hrát neměla, protože není bojovnice jako Petra. Nacpala se
tam jen ze zištných důvodů.
Reagovat
slacker
nemel blbe
Reagovat
tommr
mě to teda jako nějak extra dobrej zápas nepřišlo, ale můj úsudek je samozřejmě ovlivněn špatným konečným výsledkem. Kdyby Karolína vyhrála asi bych to viděl v lepších barvách ...
Skutečnou formu obou hráček ukáže až turnaj v Doha. Bylo by fajn kdyby došlo na jejich odvetnej zápas ve finále ...
Reagovat
Fandina
A co povrch, nebylo to povrchem, mohl víc vyhovovat Halep než Káje. A mohlo být i víc přímých bodů z podání, o kterých mluvila Kája. Es také moc nebylo.

Rosol minulý týden pro prohře s Haasem řekl, že ten povrch byl asi pomalý.
Reagovat
FulnekUltras
Simona prostě hrála za svou zemi, zatímco Plech trénoval před Dauhá.
Reagovat
Fandina
Minule za ní nehrála, když prohrála. Fakt si trapný.
Reagovat
dadaft
to jsou kecy
Reagovat
FulnekUltras
nechutně pravdivé
Reagovat
dadaft
nejméně kvalitní zápas, co jsem letos viděl.

ale asi se mi to jen zdálo...
Reagovat
Torn
No, dobrý to nebylo, Kájo, fakt velký špatný...ale Simona taky nic moc neukázala. Vy proti sobě už radši nehrajte a choďte radši na kafe.
Reagovat
Frick
Mne to přijde jako příliš. Na domácím povrchu určitě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist