Plíšková otočila zápas, je ve čtvrtfinále

29. 1. 2014, 16:08
Aktuality 17
Karolína Plíšková se v thajské Pattaye přiblížila svému druhému turnajovému semifinále na okruhu WTA. Česká tenistka dnes obrátila utkání s Ruskou Kudrjavcevovou a po výhře 4-6 6-3 a 6-4 postoupila mezi nejlepší osmičku. V ní ji čeká třetí nasazená Sorana Cirsteaová.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková nevstoupila do svého druhého zápasu na turnaji nejlépe. Téměř dvouhodinovou bitvu s Allou Kudrjavcevovou odstartovala dvojchybou a už při svém prvním podání musela odvracet brejkbol. O servis přišla až o několik minut později; Rusce sice brejk hned oplatila, za stavu 4-4 ale přišla o podání znovu a vzápětí i o celý set.

Prohraná sada Plíškovou nesrazila, Kudrjavcevové byla od základní čáry dál vyrovnanou soupeřkou. Druhé dějství rozhodl jediný game, když v šesté hře česká tenistka podruhé v utkání sebrala ruské kvalifikantce servis. Kudrjavcevová si sice hned v další hře vypracovala tři brejkboly v řadě, Plíšková ale dobrými servisy nebezpečí zažehnala a krátce na to poslala zápas do třetího setu.

V něm lounská rodačka rychle zaváhala a brzy prohrávala 0-3, ale ani za tak nepříznivého stavu se nevzdala. Plíšková se nadechla k obratu, získala následujících pět her a svůj náskok už neztratila. Kudrjavcevová si sice ještě za stavu 4-5 vypracovala brejkbol, česká hráčka ale v důležitých momentech dobře podávala a zápas dotáhla do vítězného konce.

O své druhé semifinále v kariéře si Karolína Plíšková zahraje s turnajovou trojkou Soranou Cirsteaovou, která dnes ve dvou setech vyřadila Američanku Alison Riskeovou.

Svůj poslední zápas na turnaji dnes v Pattaye odehrála zdejší vítězka z let 2009 a 2010 Věra Zvonarevová, která si tento týden připsala první vítězství po roce a půl. Bývalá světová dvojka, která celou minulou sezonu vynechala po operaci ramena, nestačila na svou kamarádku Jekatěrinu Makarovovou: první game uhrála Zvonarevová až ve druhém setu, od stavu 2-2 v něm už neuhrála ani game a 63 minut prohrála 0-6 2-6.

Výsledky - Pattaya (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Karolína Plíšková (ČR) - Kudrjavcevová (Rus.) 4:6, 6:3, 6:4
Görgesová (Něm.) - Kuzněcovová (2-Rus.) bez boje
Cirsteaová (3-Rum.) - Riskeová (USA) 6:3, 6:4
Makarovová (4-Rus.) - Zvonarevová (Rus.) 6:0, 6:2

Komentáře

17
Přidat komentář
ptpc
Súhlasím s Tebou. A Simona ešte k tomu robila veľa UE...
Reagovat
ptpc
To malo byť do iného vlákna.
Reagovat
Fandina
super. Dívala jsem se, tak ještě tři zápasy a máš to. Držím palce. Pojď pojď pojď!
Reagovat
tommr
zdá se, že se začíná stávat víc psychicky odolnou. Ještě před rokem by se za stavu 0:3 ve třetím setu úplně sesypala ... :)
Bez šance není ani ve čtvrtfinále proti Cirsteový, který se v poslední době moc nedaří ...
Jinak je zajímavý, že turnaj už kvůli zranění opustily obě nejvýše nasazený hráčky Lisická a Kuznetsovová ...
Reagovat
Fandina
Nejsem si jistá, jestli tvoje teorie o psychickém sesypávání je ta pravá. Když někdo dojde do třetího setu, tak něco hrát musí umět. Ruska proti ní hrála dobře, ale Karolína byla lepší. Všechno není o psychice. Jde o tenis.
Reagovat
EllNino
Tenis je o psychice :D ...minimálně ze 3/4 ...a moc nechápu, co myslíš tím, že to není o psychice, ale jde o tenis :)
Reagovat
nouma
No musím Karolíně pogratulovat ale přiznám se že jsem vsadil Rusku. Jenže Ruska vyhořela a těch možností co zazdila tak jen dodávalo Karolíně na sebevědomí. Uvidíme kam Karolína dojde. Hodně štěstí Karolínko
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju Kátě a držím palce teď Simče, Krista nějak chodí k síti.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
co to jako je?
Reagovat
smazaný uživatel
Co by bylo... Kiki (žádná Krista :D) zatím hraje výborně. :) Halová Paříž jí svědčila už loni... A není divu, že chodí k síti. Vždyť je to čerstvá vítězka AO v mixu, tak musí mít nějakou praxi. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D no jo, Kiki, ona je Kristýna ne? :) Simča není tak agresivní jak ji znám, no snad to ještě OTOČÍ :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Kristina. Ale snad každý jí říká Kiki. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře, Kiki :) Simča mě štve, strašně chybuje a tak nějak celkově mi připadá bez zájmu..
Reagovat
smazaný uživatel
škoda škoda vypadnutí Simči.. no ale dneska její výkon nic moc, Kiki si chodila pro winnery a Simča nebyla aktivní, jak bývá. To mě štve.
Reagovat
VlS
zkus si něco dělat aktivně proti takovejm peckám, to jsi ráda, že to nějak vracíš. Myslím, že Simona může mít letos problém minulej rok obhájit. Byla ve dvacítce a tudíž má omezenou možnost výběru turnajů a bude to mít daleko těžší.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky osobně nemám názor, že když se jí vloni dařilo, v tu ránu hned bude hrát skvěle a všechno jí půjde, to určitě ne. Ano máš pravdu, bude to mít těžší. Kiki byla dnes hodně aktivní, zkracovala hru, ale i Simona umí dávat pecky, dneska mi přišla prostě pasivnější, odešlo jí i podání.. mě to mrzí, samozřejmě, ale snad se jí bude dařit příště líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Vera patrí medzi moje favoritky, ale proti Makarovej sa od nej po zranení nedali čakať zázraky, hlavne že už hrá a má na svojom konte aj jednu výhru, snáď sa do toho ešte dostane, na AO som si myslel, že by mohla postúpiť, ale Dell'Acqua bola príliš vo forme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist