Plíšková po konci na US Open: Nebylo se kde chytit, zklamání je samozřejmě velké

8. 9. 2022, 01:40
Rozhovory 21
Karolína Plíšková litovala po čtvrtfinálové porážce na US Open s Běloruskou Arynou Sabalenkovou 1-6 6-7 horšího vstupu do utkání. Soupeřku ocenila za riskantní hru, na níž nenašla odpověď. Bývalá světová jednička přesto hodnotila poslední grandslamový turnaj sezony pozitivně a věří, že se má od čeho odrazit. Tím, že v úvodu roku vynechala kvůli zlomenému zápěstí řadu turnajů, chce do konce sezony hrát, co půjde.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

"Aryna mi nedala vůbec nic a hrála strašný riziko. Nebylo se kde chytit," řekla Plíšková českým novinářům v New Yorku. "Jedna věc je, že se třeba nepovede první, druhý game. Tady mi ale přišlo, že i když jsem druhý set držela, stejně jsem furt horší. Dotáhla jsem to do tie-breaku a dala si šanci udělat drama. U hráček, které hrají vabank, se to může otočit jedním, dvěma míči. To se ale nestalo. Neskutečně servírovala a na returnu se nebylo kde chytit," doplnila Plíšková.

Třicetileté rodačce z Loun se nepodařilo navázat na osmifinálový výkon proti jiné Bělorusce Viktorii Azarenkové. Plíšková vstoupila do utkání čtyřmi ztracenými gamy a získala v prvním setu jediný vítězný míč. Za celý zápas jich měla 10, Sabalenková třikrát víc.

"Utkání bylo ovlivněné začátkem. Dala jsem jí hodně šancí a nedostala se do hry. Nehrála jsem tak jako v předchozích duelech. Je to ale také o soupeřce a Aryna mi moc šancí nedala. Ještě nikdy jsem proti ní nehrála, když byla v takovéto formě," řekla Plíšková.

O šest let mladší Sabalenková se dostala mezi čtyři nejlepší hráčky US Open podruhé za sebou. Vloni vyřadila ve čtvrtfinále Barboru Krejčíkovou. Plíšková s Běloruskou prohrála třetí z pěti duelů a skončila v New Yorku stejně jako minulý rok ve čtvrtfinále.

"Měla jsem s ní spoustu zápasů a vím, že je to u ní nahoru dolů. Mohla tu prohrát už ve druhém kole (s Kaiou Kanepiovou odvracela dva mečboly), ale je to velká hráčka, a přesně takhle může zahrát," uvedla desetinásobná čtvrtfinalistka grandslamu.

Vzhledem ke kolísavým výsledkům a nedávnému zranění nohy byla Plíšková s vystoupením v New Yorku spokojená. "Na to, že jsem byla týden v posteli, to bylo dobré. Asi to budu dělat častěji," řekla s úsměvem. "Zklamání je samozřejmě velké, ale myslím, že jsem odehrála kvalitní zápasy. Nebylo to, že bych to upachtila, Hrála jsem dobrý tenis a asi se na tom dá stavět. Snad na to navážu ještě na dalších turnajích," podotkla Plíšková.

V září plánuje odehrát turnaj v Tokiu, na začátku října by měla startovat v Ostravě. "V podstatě jsem kvůli zranění zmeškala první část roku. Vynechala jsem řadu turnajů a v těch, do nichž jsem nastoupila, jsem nebyla kdovíjak dobrá. Pořád ale zbývá hodně turnajů a mám hodně fyzických i psychických sil. Po Ostravě uvidíme, jak na tom tělo bude," řekla bývalá světová jednička.

Nevyloučila ani účast na finálovém turnaji Billie Jean King Cupu od 8. do 13. listopadu. "Vidím to 50 na 50. Ráda bych hrála, ale čas je úplně šílený. Je to tři týdny po posledním turnaji, což když se chci připravit na další rok a mít nějaké volno, tak to tam nesedí. Kdybych hrála Masters asi by to bylo jednodušší, ale takhle je to nešťastný termín. Uvidíme, co budu hrát. Nechte se překvapit," dodala Plíšková.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
tommr
čtvrtfinále je velkej úspěch obzvlášt po letošní tragický sezoně. Poslední zápas sice trochu kazí výslednej dojem ale na to si nikdo za rok nevzpomene ...
Co se týče programu ve zbytku sezony tak doufám, že Karolína bude hrát i v Guadalajaře a že tam dojde daleko. Pak by byla pauza mezi posledním turnajem a finále BJK Cupu je dva týdny což je tak akorát. Nicméně chápal bych pokud by Karolína letos finále vynechala. Sestava Kvitová, Bouzková + debl KrejSi by byla i tak silná ...
Reagovat
Krisboy
ČF určitě není žádná tragédie, ale "velký úspěch" si u bývalé finalistky a světové jedničky představuji teda jinak.
Reagovat
Torn
Souhlasím s tebou i Tommrem. Jako průser to není, ale asi bych taky čekal od Káji už trochu víc. Snad letos alespoň něco vyhraje.
Reagovat
Blondie
Myslíš, že bude Peťa hrát BJKC?
Reagovat
Torn
No v Ostravě hrát nebude, takže je otázkou, jak to bude.
Reagovat
Torn
To Mexiko je asi kvůli prachům hádám. Přijde mi to dost blbá destinace na tenis. Reálně se ta tisícovka bude hrát i docela pozdě, když to porovnáme s Pekingem či Wuhanem ne?
Reagovat
Alien
Sabalenka mohla prohrát ve druhém kole s Kájou Konopníkovou! A ty jsi mohla zhasnout hned v prvním!
Reagovat
Torn
Co je tohle zase za pseudointeligenci? :D Prostě zhodnotila Aryny účast na GS. Naznačila tím, že i když má propady, dokáže v důležitý moment zabrat. :D

Dám ti radu (vlastně dvě). Nesazej a nekoukej na tenis. :D
Reagovat
Alien
100% se budu tvými radami řídit! Já ti dám jenom jednu - neotravuj!
Reagovat
Torn
Díky,ale ne. smilesmilesmile
Reagovat
Alien
Jo a ještě jedna věcná! Nemám jako sázet brambory?
Reagovat
Torn
Z tohodle už nic nevytřískáš. :D Byl si trapný, takže tak. Radši dělej, že si to ani nenapsal. Nebudeš se víc ztrapňovat. Hezký den! smilesmilesmile
Reagovat
Alien
Byl jsi trapný!
Reagovat
Alien
Podle pravopisu tě tipuji na Koblihu!
Reagovat
Torn
s merunkovou náplní..:D
Reagovat
vojta912
Vyhodil bych trenéra!
Okamžitě!
Reagovat
Blondie
*povzdech*
Reagovat
lars
vsak vyhod svyho trenera, kdyz ses opet nedostal ani do kvaldy na GS :)
Reagovat
Torn
Děkujeme za názor, posíláme klíčenku. smilesmile
Reagovat
Kozoroh
Trenérských změn udělala hafo a nepomohlo jí to. I přes relativní bezvládí na WTA okruhu nemá její tenis takovou kvalitu, aby dosáhla na GS titul. Snad se mýlím a major v budoucnosti získá, ale pochybuji o tom.
Reagovat
LukasH
Jenže to bezvládí neznamená, že by hráčky hrály špatně. Akorát chybí konzistence ve výkonech. Kdyby Karolína byla ve špičce před 10 lety, tak by možná měla větší šanci. Tehdy byla rivalita, top hráčky se znaly a hrály spolu často. Teď vždycky nějaká přilítne, mega výkonem to vystřílí a pak zhasne. V tom se hraje daleko hůř.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist