Plíšková poprvé vyhrála anketu Zlatý kanár

14. 12. 2017, 19:13
Aktuality 23
Karolína Plíšková získala poprvé Zlatého kanára. V 25. ročníku ankety časopisu Tenis, kterou pořádá ve spolupráci s Českým tenisovým svazem (ČTS), se stala i nejlepší hráčkou roku 2017. Mužům poosmé v řadě kraloval Tomáš Berdych. Nedávno zesnulé wimbledonské vítězce Janě Novotné byla in memoriam udělena Cena prezidenta svazu Iva Kaderky.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Pětadvacetiletá Karolína Plíšková se v uplynulé sezoně stala na osm týdnů světovou jedničkou dvouhry žebříčku WTA, vyhrála tři turnaje a došla do semifinále grandslamového French Open. Kanára získala poprvé, nejlepší tenistkou je podruhé za sebou a v letech 2014 a 2015 dostala cenu za žebříčkový postup.

"Uplynulý rok hodnotím pozitivně. Myslím, že úspěchů bylo dost. V sezoně byly i některé věci, které se mi nepovedly, a doufám, že se mi to podaří napravit v příštím roce," řekla ČTK Karolína Plíšková. Netají se zejména přáním vyhrát jeden z turnajů grandslamu. "To je můj hlavní cíl. A nejen v příští sezoně, ale i v dalších letech," uvedla.

A uspět by chtěla také v týmovém Fed Cupu, v kterém Češky po třech triumfech letos v oslabené sestavě vypadly v semifinále s pozdějšími vítězkami z USA. "Bylo by hezké to napravit. Základem bude vyhrát v prvním kole doma proti Švýcarsku, což si myslím, že bude hodně těžké," odhadla Plíšková.

V tomto roce ji ještě čekají extraligové zápasy, které odehraje společně s dvojčetem Kristýnou v barvách obhájců titulu Prostějova. "Dokončuji ještě nějaké přípravy na další sezonu a potom odletím na můj první turnaj do Brisbane," nastínila držitelka Zlatého kanára svůj nejbližší program.

Plíšková dostala 180 ze 190 hlasů osobností, funkcionářů, trenérů, novinářů a sponzorů. Stala se díky tomu první individuální vítězkou po třech letech. Loni a předloni získal hlavní ocenění fedcupový výběr, v roce 2014 uspěla Petra Kvitová.

Berdych sice neprožil nejlepší sezonu, byl dvakrát zraněný, ale hrál semifinále Wimbledonu a doma nemá konkurenci.

Ceny za postup v žebříčku dostali Václav Šafránek a Markéta Vondroušová, jež vstoupila do roku 2017 jako 376. hráčka žebříčku WTA a nyní figuruje již na 67. příčce.

Nejlepší deblistkou roku je vítězka dvou letošních grandslamů Lucie Šafářová, která se stala na pár týdnů světovou deblovou jedničkou.

Talenty roku jsou Dalibor Svrčina a Linda Fruhvirtová. Týmem roku byli vyhlášeni junioři do 16 let, mistři světa Svrčina, Jonáš Forejtek, Andrew Paulson a kapitán Josef Čihák.

V kategorii Nejlepší tenista na vozíčku zvítězil Michal Stefanu z Centra tenisu na vozíku Brno.

• Tenisový Zlatý kanár 2017, anketa časopisu Tenis ve spolupráci s Českým tenisovým svazem:
Zlatý kanár 2017:
Karolína Plíšková (TK Sparta Praha)
Nejlepší český hráč:
Tomáš Berdych (TK Agrofert Prostějov)
Nejlepší česká hráčka:
Karolína Plíšková
Postup na žebříčku ATP:
Václav Šafránek (TK Agrofert Prostějov)
Postup na žebříčku WTA:
Markéta Vondroušová (I. ČLTK Praha)
Talent roku - chlapci:
Dalibor Svrčina (TK Agrofert Prostějov)
Talent roku - dívky:
Linda Fruhvirtová (TK Sparta Praha)
Deblista/Deblistka roku:
Lucie Šafářová (TK Agrofert Prostějov)
Tým roku:
Tým chlapců do 16 let (Dalibor Svrčina, Jonáš Forejtek, Andrew Paulson, kapitán Josef Čihák)
Nejlepší tenista na vozíčku:
Michal Stefanu (Centrum tenisu na vozíku Brno)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
vendulkabendulka
lucie safarova @luciesafarova
Coach robsteckley is back! Watch our preseason prep! I think I?m ready for @australianopen!?
3:39 PM - 15 Dec 2017
Reagovat
smazaný uživatel
Teď i na facebooku!
Těším se (nejen na videa)!
Reagovat
peggy
Karolino velke blahoprani.
Reagovat
Frick
https://twitter.com/MirekTopolanek/status/941441906315276294
Reagovat
horska.kraslice
Myslela jsem, že Maky dostane dvě ceny. Za postup v žebříčku i za talent roku, vždyť je to ještě mládě :-)
Reagovat
Jabadu
Bude dobrá. D..dyť vona je jak z jinýho světa!:-)
Reagovat
Frick
https://abload.de/img/p9510071r4js8.jpg
Reagovat
EllNino
tos fotil ty a přitom ses tak blbě ksichtil jako tenkrát ? :))
Reagovat
Frick
Bude mít doma hned dva ptáky.
Reagovat
janek_da
Reagovat
brixner
Jedna sousedka mě pořád, docela bezvostyšně, votravovala,že prej za to,že mě pořád tak těsně snáší, abych jí za to už konečně dal ňákej ten dárek a ne vod ní pořád vodcházel s plnym bříškem vepřovejch a podobnejch hodů a furt do záclon utíral přebytečný kapky božolé.No a já sem vám fakt hodně dlouho a zodpovědně přemejšlel,jakej dárek by mě jí neustále připomínal,ale aby to zase nebylo nápadný jejímu milovanému choti,kterej sice dochází za jinou sousedkou s pravidelností dne a noci,ale tadle první vo tom nemá ani šajnu.No,mělo to bejt něco živýho,vona se mi jednou ve slabý chvilce svěřila vo svý náklonnosti k ptákům všech velikostí a mě to voslovilo tak,že sem se rozhod pro Aru Hyacintovýho.Jenže ten prej moc kecá a je drahej a bazar na ptáky je dost z ruky a proto padlo rozhodnutí na kanára a jelikož nejsem žádnej držgrešle,tak rovnou zlatýho!Jenže znáte ptáky,ty jen tak neposeděj a tendle kanár byl tak vofrklej,že si sám votevřel zobákem klec a zrovínka,když mi sousedka v ložnici vopravdu upřímně děkovala za splnění snu, vobletěl si celou kuchyň a jelikož neměl ještě zkušenosti s nástrahama kuchyní,nejspíš vrazil do skla v lince v domění,že to je díra k útěku a spad do kastrolu s rajskou.Marně sme po děkovačce toho holomka hledali,prostě sme to vobrečeli.No a když pak její manžel dostal žvanec s vařenym kanárkem,sousedka to duchapřítomně zachránila tvrzením,že prej to je thajskej recept a manžel významně pokyvoval hlavou,že fantaziím se meze nekladou ani v gastronomii a kanárka zhltnul,ani pírka nevobral.A já kvůli jeho špatnejm letovejm schopnostem abych zase šáh do portmonky a vymejšlel jiný lítací tvory,páč sousedka chce ptáka a přes to vlaky nejezděj.No havěť zatracená!
Já bejt Kájou,tak toho plechovýho kanára vodmítnu!Sice by jí asi neulít,ale co s nim?Rovnice je jednoduchá:mrtvej kanár-žádnej kanár!
:-))
Reagovat
brixner
A to znam ještě jinou sousedku a ta má zas slabost pro plazy! Ale týdle se docela pečlivě vyhejbam, i když...Vono fakt nemá smysl moc nakukovat do ženskejch hlav!
Ale vo tom snad zas někdy příště...;-)
Reagovat
blixa
Tak pro sousedku, co má slabost pro plazy bych měl zase slabost já :D Teda ovšem pokud by nebyla jako starej Holeš, co strkal návštěníkům hlavy do terária s plivajícíma kobrama (Naja nigricollis), aby si prohlédli tu krásnou kresbu ... :D
Reagovat
brixner
Tak já bych k těm kobrám bez brejlí nevlez, Holeš Neholeš!
Ta moje sousedka ale asi furt nemá jasno ve svý vorientaci, vona furt mele vo černejch a dlouhejch hadicích a já mam dojem, že hadice sou samice a tak mi vrtá hlavou, proč mě vona, jakožto fakt výkonnýho samce, vobčas nechá udělat potřebnou údržbu! Já vim, charisma a tydle věci...Vona je jináč docela fajn, tak bych jí rád vyhověl, ale já se svejma, tedy vobčas mimořádnejma, intelektuálskejma schopnostma, prostě tu samici vod samce nerozeznam. Kdo ví, kde sem se tenkrát ve škole při hodině plazů, zrovna poflakoval...;-)
Reagovat
FulnekUltras
Jo Haleš, to mi něco říká... ;)

Navzdory utužení komunistického režimu se Jiřímu Halešovi dařilo najít způsob, jak vycestovat do zahraničí, o emigraci tudíž neuvažoval. V roce 1974 se například účastnil expedice Cotopaxi do Ekvádoru: ?Jednalo se o prvosestup do kráteru tenkrát uznávané nejvyšší činné sopky Cotopaxi. (?) Na hranu kráteru, tam vylezl kdekdo, ale dovnitř, do kráteru ještě nikdo před námi nesestoupil, takže jsme se stali takřka národními hrdiny. Byli jsme v novinách i v televizi, vysoko postavený plukovník Andrady z ministerstva války se zeptal: ?Vy jste takoví šikovní, hoši, nechcete se podívat na Galapágy?? Tak samozřejmě, kdo by nechtěl. Ovšem tenkrát to už začínalo být přísné. My jsme byli sice vysláni ministerstvem kultury, jakékoli vybočení z přesně daného rozvrhu se ale přísně stíhalo. Většina z nás deseti si netroufla, ale čtyři, včetně mě, si řekli: ?Ať mě klidně zavřou, ať mě vyhodí z práce, ty Galapágy mi za to stojí!?
Reagovat
blixa
Jo Haleš, zase jsem nedával pozor co píšu.
Reagovat
FulnekUltras
Nám starým hadařům stačí ťuknout... ;) Jinak s těma negrokobrama se hodně vyblbnul též Jiroušek. ;)
Reagovat
a.magerova
No.... jestli nakonec nebudeš Ty - sup Vometák... :-P

https://www.youtube.com/watch?v=LxzDKhUIQJA&feature=youtu.be&t=1h8m42s
Reagovat
smazaný uživatel
NRP
Reagovat
Fandina
Gratulka Káje a i jí to tam slušelo.
Reagovat
horska.kraslice
Měla by se naučit podávat ruku. Ta její "leklá ryba" nevypadala vůbec dobře :-(
Reagovat
FulnekUltras
je leklá celá
Reagovat
com
Tak to bylo jasny, ze to vyhraje byvala svetova jednicka :) ..kdyby to vyhrala treba Kvitova, to by to teda bylo dost divny
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist