Plíšková před French Open: Favoritkou nejsem, ale šance určitě bude

21. 5. 2019, 18:18
Aktuality 15
S vědomím, že prožívá nejlepší sezonu a povzbuzena největším antukovým titulem v kariéře, odletí Karolína Plíšková na grandslamové Roland Garros. Po nečekaném triumfu v Římě ale odmítá automatickou nálepku největší kandidátky na pohár Suzanne Lenglenové.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

"Nechci a ani to tak neberu. Neberu to, že bych měla být hlavní favoritkou Paříže, ale šance samozřejmě je. Vím, že mám na antuce rezervy, ale i vím, že na ní hrát můžu," řekla Plíšková novinářům v pražském areálu Vista resort, kde ukázala repliku římské trofeje a zakrojila se do dortu s třináctkou na počest třináctého vavřínu kariéry.

Do města nad Seinou vyrazí s předstihem ve středu. "Vždy se vyplatí, když jsem na turnaji tři čtyři dny dopředu," řekla. Ubytuje se po vzoru Wimbledonu v pronajatém domě. "Beru s sebou zájezd," uvedla Plíšková, kterou doprovodí manžel a manažer Michal Hrdlička, trenérka Conchita Martínezová, vyplétač (kuchař) Richard Šodek a fyzioterapeut Martín Salvador a na úvod dorazí i mentální kouč Marian Jelínek.

Vítězství v Římě je pro Plíškovou důležité i vzhledem k tomu, že měla od března zdravotní problémy. V krvi jí putoval vir, od kterého trpěly klouby. "Fyzicky se cítím dobře, už mě skoro nic nebolí, všechno odešlo," řekla lounská rodačka, která brala antibiotika a poté také kortikoidy. "Hlídám si teď, abych neonemocněla, protože tělo není stoprocentně odolné. Ale energii mám a je to docela dobré."

V Římě ještě hrála se zavázaným zápěstím, jinak ale bez omezení. "V zápasech mě nic nelimitovalo," uvedla. I herně má pocit, že tréninkový výpadek dohnala. "Povedlo se to a budu v Paříži doufat v dobrý výsledek," řekla Plíšková.

Opírá se o dobrou psychiku posílenou výtečným rokem. Začala titulem v Brisbane, došla do semifinále Australian Open, hrála o titul v Miami a nyní slavila v Římě. Souhlasí, že prožívá životní sezonu. "Výsledkově i pocitově asi jo. Jsem solidní od začátku. Jsem stabilní, není tam vyložený propadák a mám důvěru v sebe, v tenis i v tým, který jsem si postavila super komplikovaně, ale sedlo si to."

S trenérkou Martínezovou si padly do noty
Hodně si pochvaluje spolupráci se španělskou trenérkou Martínezovou. Hned při prvním kontaktu loni na US Open si padly do noty na kurtu i mimo něj. "Už tam jsem byla nadšená. Má zkušenosti ze špičky, to předtím nikdo neměl. Zažívala věci jako teď já. Je pečlivá, pracovitá a všechno velmi prožívá," ocenila Plíšková.

V tréninku má díky vítězce Wimbledonu z roku 1994 Martínezové nahráno jako nikdy předtím. A na její hře je určitá změna znát. "Conchita tomu říká kontrolovaná agrese, připravit si výměnu a hrát do prázdného kurtu, nebo že soupeřka zkazí," řekla Plíšková s tím, že se nebojí ani výměny, i když vyložená antukářka z ní nikdy nebude, "Ale jsem trpělivější a pečlivější. Tak nějak jsem k tomu věkem dozrála."

Je světovou dvojkou, což je její nejlepší postavení od předloňského konce srpna, kdy byla v žebříčku první. Nyní by se teoreticky mohla na nejvyšší post vrátit, jelikož je na dohled Japonky Naomi Ósakaové a na Roland Garros obhajuje "jen" body za třetí kolo. "Jednička teďka není úplný cíl, ale bylo by hezký se tam usídlit a třeba i na déle, než jsem byla," řekla Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviete nahodou, kedy bude zreb na hlavnu sutaz?...Stvrtok alebo piatok?...Prípadne kedy presne...Neviem to najst, vdaka
Reagovat
Fandina
Mělo by to být na Eurosportu 1, v programu je uveden čtvrtek 19 hodin. Tak snad to tak je.
Reagovat
tommr
s tou jedničkou to není tak jednoduchý. Karolína má na Osakaovou poměrně velkou ztrátu (801 bodů) a obě na FO obhajujou třetí kolo. Aby se tedy Karolína před Osakaovou dostala musela by na FO minimálně dojít do finále a současně by se Osakaová nesměla dostat dál než do čtvrtfinále. Obojí je sice teoreticky možný, ale ne moc pravděpodobný ...

Na FO se dá spíš čekat, že Karolína bude bojovat o udržení druhého místa s Bertensovou, která na ní ztrácí jen 280 bodů a z lonska obhajuje stejně jako Karolína jen třetí kolo ...
Reagovat
Fandina
Kája může dojít do finále, stejně tak tam může dojít Osaka a nebo mohou obě vypadnout v prvním druhém třetím kole, podobně Bertens. Je to u holek nevyzpytatelné, ale ta možnost tu pro Káju je a o to tu jde. Takže uvidíme a bude to zajímavé.
Reagovat
turista
Není to jednoduchý. To máš pravdu. Ale těšme se z jejího titulu v Římě. Bylo těžký tam vyhrát. Dešťové výpadky a následná šturmovština v podobě 2 náročných zápasů za sebou to unavilo kdekoho i Novaka Djokoviče, který pak byl ve finále mátožný.
Reagovat
Frick
https://www.securitymagazin.cz/krimi/pripad-porezane-tenistky-kvitove-ze-spisu-se-ztratil-se-klicovy-dukaz-ze-odsoudili-nepraveho-1404063183.html
Reagovat
Nenela
Tonouci se stebla chyta. Snaha obhajcu Zondry je dojemna, ale vina Zondry byla jasne prokazana. Kamere se lze snadno vyhnout, pokud vis,kde je, takze o klicovem dukazu nemuze byt rec. Jsou to jen honici senzace, stejne jako u Kramneho.
Reagovat
Frick
Jasně, no. Když kamera zabírá jediný vchodový dveře, u kterejch jsou i zvonky, tak zvonící Žondra se jim vyhne. Tak určitě.
Reagovat
George_Renel
Jasně no, ztratí se to co ho usvědčuje a ty to vidíš obráceně.
Reagovat
Jon61
Proboha, snad nebudete věřit konspiracím? Žondra je protřelý bezcitný kriminálník, který přepadával seniory. Násilí proti lidem,kteří se nedovedou účinně bránit, dělá jen neodpornější lidský odpad. I Žongrovo tvrzení, že ve své minulosti dělal přepady maskovaný, je úsměvné. Petra by jistě neotevřela dveře, kdyby kukátkem viděla maskovaného muže.
Reagovat
jirkaS
...jo a země je kulatá ;-)
Reagovat
jirkaS
....nebo placatá? ;-)
Reagovat
rybicka
Jednou mne tu někdo "utlumoval", oprávněně, že na stupiditu se nemá reagovat.
Tuhle tu o Petře jsem četla hned, když se tu vyloupla. Tentokrát jsem to ustála a nenaběhla si. :-)
Reagovat
Blondie
V tom článku jsou nesmysly, je to psané pohledu člověka, který asi paranoidně věří tomu, že soudy jsou po ostatních a vytváří realitu, kde si chudý obyčejný recidivista neškrtne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist