Plíšková s Görgesovou dohrály. V semifinále podlehly sestrám Williamsovým

8. 7. 2016, 18:07
Aktuality 22
Karolína Plíšková si ve Wimbledonu poprvé ve finále grandslamu nezahraje. V semifinále čtyřhry s Němkou Julií Görgesovou nestačily na Serenu a Venus Williamsovy, kterým podlehly po dvou vyrovnaných setech. Američanky si o společný 13. titul zahrají s duem Timea Babosová a Jarolava Švedovová.
Julia Görgesová a Karolína Plíšková

Karolína Plíšková se s Wimbledonem loučí stejně jako na lednovém Australian Open po semifinále čtyřhry. Spolu s Němkou Julií Görgesovou dnes na londýnské trávě prohrály se Serenou a Venus Williamsovými 6-7 4-6.

V obou setech se osmé nasazené Plíšková s Görgesovou ujaly vedení. V první sadě ale dvakrát neudržely brejk a zkrácenou hru ztratily poměrem 3-7. Ve druhém setu vedly už 4-1, ale pak Američanky získaly pět her v řadě a Serena zápas ukončila esem. 

Finále čtyřhry žen si z Češek naposledy v Londýně zahrály před čtyřmi lety Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou, které letos podlehly Williamsovým ve třetím kole. Poslední českou šampionkou v deblu je Květa Peschkeová v páru se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou z roku 2011.

Americké sestry se do finále grandslamu dostaly potřinácté v kariéře, všechna předchozí proměnily v tituly. Poslední dvanáctý titul získaly před čtyřmi lety právě ve Wimbledonu, kde triumfovaly celkem pětkrát.

O 13. trofej se čtyřiatřicetiletá Serena a šestatřicetiletá Venus utkají v neděli s maďarsko-kazašským párem Timea Babosová a Jaroslava Švedovová, které budu usilovat o první společný triumf. Třiadvacetiletá Maďarka Babosová bude ve svém druhém grandslamovém finále ve čtyřhře žen usilovat o premiérový titul, osmadvacetiletá Kazaška Švedovová má na kontě už dva triumfy, když v roce 2010 vyhrála s Američankou Vaniou Kingovou Wimbledon a US Open.

Serena Williamsová bude o víkendu hrát i finále dvouhry, v němž se už v sobotu utká s Němkou Angelique Kerberovou.

• WIMBLEDON 2016 •
Velká Británe, tráva, 13.163.000 liber
páteční výsledky žen (08. 07. 2016)
• Čtyřhra - semifinále •
Williamsová/V. Williamsová (USA) - Kar. Plíšková/Görgesová (8-ČR/Něm.) 7-6(3) 6-4
Babosová/Švedovová (5-Maď./Kaz.) - Atawová/Spearsová (10-USA) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Frick
https://www.instagram.com/p/BHoJaIWAWEx/

Pořídila si 17-letýho zajíčka.
Reagovat
FulnekUltras
aneb kdeže ty loňské pneu jsou... ;)

https://www.super.cz/439009-trenink-i-relax-u-more-petra-kvitova-se-u-more-ukazala-v-plavkach.html
Reagovat
Frick
Sakra, já chci paparazzi snímky. A ne, co si čmajznou ze sociálních sítí.
Reagovat
Frick
Překvapujou v tom Versmoldu. No, v SF budu fandit Káje.
Reagovat
tommr
zatím tam hrajou dobře. Pro vítězku jejich semifinálovýho zápasu to bude znamenat posun/návrat do druhý stovky. Asi to taky budu přát víc Karolíně, která se mi jeví trochu perspektivnější ... :)
Reagovat
Frick
Tak tak. Tereza měla teď odpočívat po premiérovym GS čtvrtfinále.
Reagovat
Frick
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100037591

A taky už je venku kvalda o Olomouc - zahraje si jí 19 Češek :o)
Reagovat
Frick
A už vyšla kvalda o Gstaad a Bukurešť. V Gstaadu si o MD zahraje Jesika Malečková, v Bukurešti nikdo. Štefková se odhlásila a Krejčíková by měla hrát přímo MD.
Reagovat
Frick
Julča (180 cm) taky neni žádná malá síťařka typu Báry, po který tu bylo voláno jako po deblový parťačce Káji.

Tak proč by nakonec to Lucce s Kájou nemohlo jít...
Reagovat
lars
musis hledat i rozdily
Reagovat
tommr
se sice do finále nedostala, ale přesto může být se svým výkonem v deblu velice spokojená. S Williamskama prohrály až po velikým boji a předtím dokázaly jasně přehrát světový dvojky ... :)

Postup do semifinále Wimbledonu znamená, že se Karolína dostala před Lucku Šafářovou a posunula se na 14.pozici v deblovým žebříčku. Před ní už tak z Češek zůstávají jen Háčka ... :)

V Race to Singapore budou po dnešku Karolína spolu s Goergesovou na 7.místě a na první nepostupový místo mají docela slušnej náskok 430 bodů. Šance na to, že si zahrajou na deblvým TM je proto poměrně velká ... :)
Reagovat
freeteepek
Já tam pořád vidím značný rezervy především v taktice. Myslím si, že i na ten GS titul by mohly jednou dosáhnout. I když možná ještě větší potenciál by měl pár Kája + Bára:-) Samozřejmě je to těžký, když se obě věnují především singlu a čtyřhru mají jen jako doplňkovou disciplínu. Snad to Káje časem pomůže dostat se dál na GS právě v singlu. Musí si ale věřit a hrát aktivně.
Reagovat
freeteepek
Holky určitě šanci měly. Minimálně na ten třetí set. Nějak nechápu, proč nehrály víc variabilně. Obě mají skvělý servis i return, ale vůbec nehrály čop ani nezkoušely lobovat. Co jiného ale hrát od základní čáry, když je na síti vytáhlá mnohonásobná wimbledonská vítězka Venus? Serena mi pohybem připomíná medvěda. Je potřeba jí rozpohybovat. Hrát na ní, jak se to ve čtyřhře obvykle dělá, není to nejlepší řešení.
Když bych jejich hru srovnal s H+H, tak ty mají jasně slabinu, když je na servisu Hlaváčková, ale vyhrály toho už hodně právě proto, že hru víc variují.
Reagovat
freeteepek
Karolína v singlu hodně čopuje, ale dnes ve čtyřhře snad ani jednou. Podseknutý krátký míče přitom na trávě platí. Když jsou holky na síti, tak to vždycky pálí dozadu místo aby zkusily kraťas.
Reagovat
tommr
Háčka mají už delší dobu slabinu v servisu Lucky Hradecký ...
Reagovat
freeteepek
To si nemyslím. Lucka pálí servis 190km/hod. Někdy má slabší chvilku a pak o servis holky přijdou, ale to je normální.
Reagovat
PetaM
V zápase s Wiliamskama si Lucka servis neprohrála. Andrea 2x. Co na tom, že ho Andrea drží proti slabým soupeřkám, když proti skvělým si ho neudrží? To Lucka je pravý opak ;)
Reagovat
Kozoroh
V deblu je udržení servisu častokrát otázka aktivity spoluhráče na síti...
Reagovat
tommr
základem je ale vždycky samotný podání. Co zmůže hráčka na síti kdy podávající netrefí první servis nebo dokonce udělá dvojchybu?
Reagovat
kada.tom
Reagovat
d@ve
v obou setech holky neudržely vedení. V tom druhém dokonce 4:1. :/
Reagovat
tommr
a v prvním setu soupeřky brejkly dokonce dvakrát. Škoda, že to ani jednou nedokázaly udržet ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist