Plíšková si rovnala údery, den volna uvítala

26. 10. 2018, 13:24
Aktuality 31
V dobré náladě absolvovala Karolína Plíšková trénink před semifinále Turnaje mistryň. Soupeřku pro boj o finále se v Singapuru dozví až krátce před usnutím, ale její jméno neřešila.
Profily hráčů
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

V tréninkové hale si Plíšková zahrála hodinu. Měla k dispozici sparingpartnera z místního klubu a z její australské trenérky Rennae Stubbsová opět sršela energie a optimismus. Když to šlo, s Plíškovou si plácla a hráčku pochválila.

"Byl to poslední větší trénink, trošičku si srovnat údery a dát nějaký servis. Tady už se stejně nic moc velkého nenatrénuje. Jde o pohodu," řekla Plíšková.

Šestadvacetiletá tenistka hraje šestý týden v řadě. Na Masters si zajistila účast v semifinále výhrami nad Dánkou Caroline Wozniackou a Petrou Kvitovou, kterou na turnaji porazila poprvé. Po čtvrteční výhře nad krajankou se dnes cítila trochu unaveně. "Den volna se tak docela hodí. Mohla jsem se vyspat a udělat si plán podle sebe. Vyšlo to dobře, že nemám zápas hned druhý den a věřím, že budu dobrá," uvedla.

Její soupeřkou v semifinále bude buď Američanka Sloane Stephensová, nebo Nizozemka Kiki Bertensová. Rozhodne o tom poslední zápas Červené skupiny. "Možná se podívám, pokud nebudeme zrovna na jídle. Ale je mi to víceméně jedno, nechám to na nich. Stejně to neovlivním. Nevím, kdo co musí uhrát," řekla Plíšková.

Zápas Stephensové s Němkou Angelique Kerberovou si ale nejspíš ujít nenechá, je totiž náruživá tenisová divačka. "Mám tenis ráda a při sledování si hru užívám. Koukám se na něj odmalička, raději třeba než na filmy," prozradila rodačka z Loun.

Viděla většinu zápasů v Singapuru, v kterých sama nefigurovala. Baví ji, že na vrcholu roku jsou utkání vyrovnaná. "Těžko se dá odhadnout vítězka do posledního míče. Každá může porazit každou a je to zábavné sledovat. Tenis je krásný, každý může vyhrát," řekla Plíšková.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
ivecka
Já si myslím, že všechny hráčky jsou už unavené a nehrají svůj top tenis. Každá dělá dost velké chyby a proto myslím, že Karolína bez šancí není. Samozřejmě bych Káje moc přála vítězství, ale jinak tipuji Svitolinu.
Kájo, máš to v rukou, pojď!
Reagovat
Torn
A Karolína unavená není? :D Pokud vím, tak to byla hlavně ona, kdo honil body na poslední chvilku. :D
Reagovat
ivecka
Napsala jsem, že všechny, tj. i Karolína samozřejmě.
Reagovat
Fransoas
Tak Karolína bude hrát se Stephens.Druhé semi bude Bertens a Svitolina.Druhé semifinále Bude zajímavé.Novicky na TM budou hrát o finále.Zápas Karolíny bude velice těžký,ale věřim jí.Kájo pojď - držim palce.
Reagovat
Torn
Svitolina hrála už loni na TM. :)
Reagovat
Roger_Federer
Jj
Reagovat
Roger_Federer
Pokud se nemýlím, Svitolina hrala uz loni.
Reagovat
lars
ale ne o finale TM
Reagovat
smazaný uživatel
Ale hrála, takže není novicka.
Reagovat
Fandina
Kája Sloane porazila v Madridu, tak proč ne tady. Držím palce Kájino.

Jinak zajímavé, že v semifinále jsou samé nenasazené hráčky. První čtyřka komplet venku.
Reagovat
Fandina
Vysokoškolačka Sloane :-)).

https://twitter.com/SloaneStephens/status/941361466770202624/photo/1
Reagovat
tommr
zatím to vypadá, že se Karolína střetne se Stephensovou a rozhodně to nebude nic lehkýho. Na tomhle povrchu bude mít defenzivní hráčka jako je Stephensová velkou výhodu ...
Reagovat
gigin
No tak ale Plech taky není žádný válec, pro její pohyb je to lepší.
Reagovat
tommr
to je pravda - Karolína bude mít víc času na údery. Když ale vidíš co všechno dokáže na tomhle povrchu Stephensová vyběhat tak z toho mám docela blbej pocit ...
Reagovat
gigin
Klid. Wozejk je taky vracečka a viděls. Musí si pomoct servisem, v klidu si to připravit ten útok, uvidíš, to půjde, né že ne :)
Reagovat
tommr
no uvidíme. Bez dobrýho servisu (a returnu) to samozřejmě nepůjde ...
Reagovat
gigin
Navíc ještě nevíme, jak to dopadne. Třeba bude hrát s tou Janekdovou Hrůzou. To by bylo ještě větší peklo podle mne.
Reagovat
tommr
Kerberka to už neotočí ...
Reagovat
gigin
Ještě jsem raději čekal do konce, páč do ženských a do melounů nevidíš, ale nakonec jo, měls recht. Tak nic, no, smeteme Vlčí očička, Pepinovy :DD
Reagovat
VlS
Akorát teda vlk s černejma očima je přírodní rarita :-)
Reagovat
gigin
A co teprvá Vlk zdejší, co tu chodil.
Reagovat
Fandina
Kája kouká na tenis raději než na filmy. Žije tenisem, takže není divu, že je v něm tak dobrá, když se téměř nevěnuje ničemu jinému. Podle mě je to jeden z atributů úspěchu.
Reagovat
tommr
no je to rozhodně sympatičtější přístup než kdyby jí tenis nezajímal a brala ho jen jako zdroj peněz jak je u mnoha hvězd obvyklý ...
Reagovat
Fandina
Podle mě a to platí o všem, nejen o tenise, platí, že když něco děláš jen pro peníze, tak nikdy nedosáhneš takových výsledku, jako když máš tu práci rád, zajímá tě a věnuješ se tomu permanentně.
Reagovat
ivecka
To se mi právě moc nelíbí u A. Hlaváčkové a říkala to i Bára Strýcová, že tenis berou pouze jako práci. A zdroj peněz, samozřejmě. Myslím, že i Andrea má proto problémy se spoluhráčkama, málokdo je jí po chuti. Lidi na ni dost nadávají, že zpeněží kde co, no třeba prodává i AVON, ne?
Reagovat
Torn
Možná dělá i pojištění. :D
Reagovat
FulnekUltras
a twerkweb
Reagovat
VlS
No, a co má dělat, kdž jí prachy nepadají z nebe, jako asi vám?
Reagovat
manager1
Máte někdo přesný link kde se hlasuje na ceny ATP AWARDS?
Je nutné se tam nějak registrovat a přihlašovat?
Ďík
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Odkaz je v článku http://www.tenisportal.cz/zpravy/kdo-se-bude-radovat-atp-zverejnila-nominace-na-letosni-ceny-24520/

registrovat se nikam nemusíte. stačí zvolit oblíbeného hráče a tým a kliknout na "VOTE".
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist