Plíšková titul ve Stuttgartu neobhájí. V prvním zápase na antuce podlehla Azarenkové

25. 4. 2019, 22:22
Aktuality 20
WTA STUTTGART - Karolína Plíšková ve svém prvním letošním zápase na antuce neuspěla. Ve Stuttgartu česká tenistka podlehla v souboji bývalých světových jedniček Bělorusce Viktorii Azarenkové a neobhájí tak loňský titul.
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková dnes odehrála první soutěžní zápas od konce března, kdy ve finále turnaje v Miami podlehla Australance Ashleigh Bartyové. A vstup do antukové sezony se jí nepovedl.

Sedmadvacetiletá Češka ve Stuttgartu zahájila útok na obhajobu titulu proti těžké soupeřce a souboj s Viktorií Azarenkovou byl jejím prvním a zároveň posledním vystoupením. O necelé tři roky starší Bělorusce podlehla po dvou a čtvrt hodinách boje 6-4 3-6 4-6.

Plíšková sice začala souboj bývalých světových jedniček lépe, když v prvním setu udržela všech pět servisů a jediný brejkbol proměnila v zisk sady, vedení ale neudržela a ve vzájemné bilanci prohrává 3-4.

Ve druhém dějství neodvrátila ani jeden ze tří brejkbolů, naopak v rozhodující sadě neproměnila ani jednu ze tří šancí na brejk a to jí 'zlomilo vaz'. Za stavu 4-5 se poprvé v setu dostala do problémů na podání, neudržela ho a turnaj pro ni skončil.

"Hraju lépe než před léty, když jsem byla jedničkou. A hlavně trpělivěji," řekla v rozhovoru na kurtu Azarenková, jež měla dlouhou pauzu po narození syna v prosinci 2016. Ve čtvrtfinále ji čeká Estonka Anett Kontaveitová.

Ve čtvrtfinále stejně jako Azarenková nechybí Naomi Ósakaová a po výhře nad Sie Šu-wej z Tchaj-wanu 6:4, 6:3 má jistotu, že i po turnaji zůstane světovou jedničkou. Po jejím premiérovém postupu mezi nejlepší osmičku na antuce na okruhu WTA přišla Petra Kvitová o teoretickou možnost sesadit ji z trůnu.

Světová trojka Kvitová se mohla posunout do čela jen v případě, že by turnaj vyhrála a Ósakaová úvodní duel ztratila. Japonka ale utkání se soupeřkou, s kterou letos prohrála v Miami, zvládla bez ztráty servisu za hodinu a 24 minut.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová uspěla ve 2. kole už ve středu večer. "První zápas na antuce je vždy složitý, ale byla jsem soustředěná od prvního míče. Ráda hraju v hale a antuka je tady jiná než jinde," řekla Češka.

Čtvrtfinálovou soupeřkou dvojnásobné semifinalistky Kvitové bude v pátek Anastasija Sevastovová z Lotyšska (h2h 1-2), se kterou se utká po dlouhých osmi letech. Sedmá nasazená Sevastovová si dnes poradila 6-4 6-3 s domácí šampionkou z roku 2017 Laurou Siegemundovou.

• WTA PREMIER STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 886.077 dolarů
čtvrteční výsledky (25. 04. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Azarenková (Běl.) - Kar. Plíšková (4-ČR) 4-6 6-3 6-4
Ósakaová (1-Jap.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-4 6-3
Kerberová (5-Něm.) - Petkovicová (Něm.) 6-2 6-4
Bertensová (6-Niz.) - Bencicová (Švýc.) 4-6 6-3 6-4
Sevastovová (7-Lot.) - Siegemundová (Něm.) 6-4 6-3
Kontaveitová (8-Est.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-3 6-2
Vekičová (Chorv.) - Kasatkinová (Rus.) 6-1 7-5
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Šafářová/Pavljučenkovová (ČR/Rus.) - Atawová/Srebotniková (4-USA/Slovin.) 6-0 6-2







 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
dadaft
vcelku vyrovnaný zápas, Azarenková ve dvou ze tří setů o chlup lepší.

a vítězka hlavně proto, že ve třetím setu byl obrovský rozdíl v kvalitě servisu pro českou hráčku, přesto ho nebrala Karolína, ale Vika.

ne, nepřekvapí mě, když Karol zahraje winner z dobré pozice............ ale zas a znova mě překvapovalo, jak dobré míče dokáže uhrát i z pozic, kde není nohama........ tentokrát to ovšem na stabilní, dobře podávající i returnující, s jasným plánem hrající Viku holt nestačilo.
Reagovat
EllNino
Vika tenhle zápas potřebovala k tomu, aby zjistila, že na nejlepší stále má ... o ní je to dost o sebedůvěře :) ...

Karolína totiž svými dlouhými končetinami nepotřebuje moc ani být u míčku včas, prostě napřáhne, a jak zůstane zaklíněná v nohou, vyšle z té pozice prostě úder, který by u většiny holek končil 3 metry v autu :D Já tomu říkám plecháč :))
Reagovat
LukasH
Petra zas dává údery v předklonu a taky pecka. Tohle mají dost podobný. Obě dělají něco úplně stejně a zas jiný věci zcela opačně. Je to zajímavý sledovat. :-)
Reagovat
EllNino
První turnaj, na kterém letos Karolína nebude hrát čtvrtfinále nebo výš ... žádná ostuda, výkony má velice konzistentní a první zápas na antuce proti takové hráčce ( sice paěrkuje spíše, ale pořád je to Vika - jedna z nejlepších tenistek tohoto tisíciletí :)) je vždycky těžký ...

Mně ta Praha prostě přijde zbytečná prot Petru a Karolínu, být Karolínou, střihnul bych si tam jeden dva zápasy na získání praxe na antuce a pak se přesunul do Madridu, protože tam obhajuje spoustu bodů ... ta Praha je prostě termínově hrozně nešťastná a slouží spíš pro naše "mladice" :)

Ale uvidíme ... snad Stuttgart vyhraje některá z dolní půlky :)
Reagovat
Blondie
Konzistence a neuvěřitelný servis jsou u Karolíny opravdu obdivuhodné, tam mám fakt bradu u kotníků.
Reagovat
George_Renel
Možná by nebylo špatné občas z té konzistence vybočit. Nejen dolů, ale i nahoru a něco pořádného zase vyhrát.... .-)
Reagovat
Andrew89
Nepřišlo mi, že by Karolína hrála nějak extra špatně. Byl to klasický zápas na jiném povrchu než se doted hrálo. Nevyužila BP a proto prohrála. Aza kousala celkem dost. Líbí se mi poslední dobou jak zas hraje..tak finále Aza - Petra:)))
Reagovat
Mantra
tak letí, Aza má syna nar.2016, takže když to vezmu kolem a kolem, mohla by mít Plíšek taky dítě (když je o dva roky mladší). Myslím, že by to pro ni bylo smysluplnější.
Reagovat
tommr
obhajoba titulu se jí nepovedla a neslavně končí už po úvodním zápase. Po prvním setu to přitom vypadalo nadějně. Pak ale začala hrát Karolína bojácnej a ustrašenej tenis a jen čekala na chyby soupeřky, který sice přicházely, ale Karolína jich nedokázala využít. Ve druhým a ve třetím setu měla Karolína podstatně víc brejkbolů než Azarenka, ale dokázala využít jen jeden zatímco soupeřka proměnila 4 z 5 ...

Prohra mrzí o to víc, že Karolína nehrála FC a měla tudíž mnohem víc času na přípravu než Azarenka. Na hře to ale nebylo vůbec vidět spíš naopak. Karolína hrála pěší tenis zatímco Azarenka tam lítala jako čamrda a vydržela až do konce ...

Karolína příjde o spoustu bodů a bude se muset pokusit to aspoň částečně vykompenzovat v Praze. S tou hrou co předváděla dneska ale nemusí uspět ani v Praze ...
Reagovat
cabuna
Vy jste falkt černá kronika :-D Karolína 14 dní brala atb trénovala týden ,tím jí neobhajuji to jen reakce na to že nehrála FC a měla času dost.
Není to žádná ostuda je rozdíl prohrát v 1,kole a prohrát v 1.kole,Zápas ,který jsem viděla byl vyrovnaný a boj do posledního míčku .Azarenka hrála dobře a.A Kája má taky nárok si vypadnout v 1.kole je člověk ne robot a body si uhraje jinde svět se nezboří :-D
Reagovat
Blondie
Souhlas!
Reagovat
hluuusa
To sice ne, ale mohl jsem mit skoro 500 eur za vsazenych 20. Pet zapasu vyslo jako nic a Kaja me zklamala. Ale mas pravdu, svet se opravdu nezboril, porad tu je.
Reagovat
lars
je to takovy " pesi tommrismus " :)
Reagovat
cabuna
:-D u zápasů holek mi tomrismus vyhovuje,ale po skončení zápasu to vypadá jako by Karolína dostala dva kanáry s kvalifikantkou :-D Kdybych zápas neviděla tak mi to podle recenze tak přijde :-D Taky mě to mrzí moc nechybělo ,ale psát trestuhodná ostuda a podobně mě vytočilo .
Reagovat
lars
je rozdil v tommrovani a v tommrismu a v tomrismu :)
Reagovat
cabuna
Už jsem to pochopila :-D
Reagovat
Blondie
Karolína ve třetím setu lítala slušně...
Reagovat
Ela-fon-isi
Vždyť si většinu svých podání v pohodě udržela, bojovalo se o Azarenčina. Jasně, dělala chyby, ale taky bych to viděla, že ji chybělo štěstí při rozhodujících míčích. Azarenka se vrátila se vší parádou.
Reagovat
Aussie
Já bych to spíš podal tak, že Azarenka se vrátila se vším kraválem.
Reagovat
turista
Škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist