Plíšková v Berlíně prohrála čtvrtfinále s Gauffovou

17. 6. 2022, 19:22
Aktuality 12
WTA BERLÍN - Karolína Plíšková se na trávě v Berlíně do druhého letošního semifinále neprobojovala. Nasazená čtyřka a světová sedmička dnes prohrála s finalistkou letošního Roland Garros Cori Gauffovou z USA 5-7 4-6.
Karolína Plíšková (© AFP)

Třicetiletá Plíšková prohrála s o dvanáct let mladší soupeřkou poprvé v kariéře. Předtím ji porazila vloni v dubnu v Madridu. Třináctá hráčka světa Gauffová neztratila zatím na turnaji ani set. V boji o finále vyzve nasazenou jedničku Ons Džabúrovou z Tuniska, která porazila Bělorusku Aliaksandru Sasnovičovou 6:7, 6:2, 6:2.

Česká tenistka vstoupila do utkání lépe a soupeřce sebrala hned první podání. Vzápětí však brejk nepotvrdila a set dospěl až do dramatického závěru. V něm měla Plíšková za stavu 5:4 čtyři setboly, ani jeden ale nevyužila a Gauffová třemi gamy za sebou získala úvodní sadu ve svůj prospěch.

Začátek druhého setu kopíroval úvod toho prvního. Plíšková opět utekla do vedení 2:0, její soupeřka jí však vzápětí brejk oplatila. Rodačka z Atlanty za stavu 4:4 prolomila servis Plíškové podruhé a při následném podání zužitkovala po hodině a 37 minutách první mečbol.

Přestože se Plíšková mohla v minulých zápasech opřít o svůj razantní servis, nyní nezaznamenala v utkání ani jedno eso. Gauffová si připsala na okruhu WTA deváté vítězství z posledních deseti zápasů. Prohrála jen ve finále Roland Garros se světovou jedničkou Polkou Igou Šwiatekovou.

• WTA 500 BERLÍN •
Německo, tráva, 757.900 dolarů
páteční výsledky (17. 06. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Gauffová (7-USA) - Karolína Plíšková (4-ČR) 7-5 6-4
Džabúrová (1-Tun.) - Sasnovičová (Běl.) 6-7(3) 6-2 6-2
Sakkariová (2-Řec.) - Kasatkinová (6-Rus.) 6-0 6-3
Bencicová (8-Švýc.) - Kuděrmětovová (Rus.) 3-6 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
úplně zbytečná prohra. Gauffová byla k poražení ale to by Karolína musela proměnovat svoje šance. Pozitivní je ale zjištění že se Karolína herně začíná zlepšovat ...
Reagovat
aape
smile
Reagovat
Alien
Myslíš?
Reagovat
tommr
herně se už začíná blížit úrovni jakou měla před tou zlomeninou. S Gauffovou svedla zcela vyrovnanej zápas kterej ale bohužel nezvládla mentálně ...
Reagovat
stafel
To se dalo krásně čekat. Na mladé pušky už tahle veteránka nemásmile
Reagovat
Dobry-den
Není třeba truchlit, na tu letošní bídu to zas tak hrozný nebylo. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak trochu jsem čekal, že se Kája téhle prognóze vzepře a do pátého setbolu v prvním setu tam byla i jistá naděje. Nabídnutou šanci ovšem odmitla a vývoj druhého setu si jen domýšlím, ale asi nebudu daleko od reality. V té koncovce 1.setu totiž ukázala slabiny - hra na střed bez většího důrazu, málo křížných úderů a Cori Káju překonávala i na servisu. Z Cori roste jedna z nejlepších servismanek. Její 1.servy létaly rychlostí až 197km/h a v prnim setu nastřílela i více es. Káje opakovaně chybí v rozhodujících momentech větší odvaha, kterou proti top hráčkám prostě musí ukázat. To se dnes nestalo a podle mě to bylo jednou z hlavních příčin její prohry.
Pochválit se dá pár zásahů na síti a BH i FH po lajně.
Dnes tedy bohužel bez pochvaly, Cori je sice talent, ale Kája by měla vyhrávat aspoň s hráčkami pod sebou...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pardon, prognóza v neprospěch Káji 40% : 60%
Reagovat
com
smile
Reagovat
paddy
přidej
smile
smile
Reagovat
Blondie
Nebul, zlepseni hry tam bylo velke. Aj behala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist