Plíšková v Charlestonu vydřela první letošní výhru, Fruhvirtová podlehla Bencicové

6. 4. 2022, 21:54
Aktuality 5
WTA CHARLESTON - Karolína Plíšková, která kvůli zlomenině ruky přišla o začátek sezony, si na třetí pokus připsala první letošní výhru. Na zelené antuce v Charlestonu třicetiletá Češka zdolala v zápase kvůli dešti rozděleném do dvou dnů 5-7 7-5 6-4 Ukrajinku Katarinu Zavackou (215. v WTA). Naopak vypadla šestnáctiletá Linda Fruhvirtová, jenž ve stejné fázi podlehla olympijské vítězce Belindě Bencicové ze Švýcarska.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková otočila na turnaji v Charlestonu deštěm přerušený zápas s Ukrajinkou Katarinou Zavackou a připsala si první výhru v sezoně WTA Tour. Třetí nasazená Češka duel druhého kola vyhrála 5-7 7-5 6-4.

Světová sedmička Plíšková se vrací na okruh po prosincové zlomenině ruky, kvůli níž přišla mimo jiné o úvodní grandslam Australian Open. 30letá rodačka z Loun prohrála na předchozích velkých turnajích v Indian Wells a Miami shodně první zápasy, na zelené antuce v Charlestonu už ale na vítězství dosáhla.

S 215. hráčkou světa Zavackou prohrála Plíšková první set a za stavu 3-2 v druhé sadě byl duel v úterý kvůli dešti přerušen. V dnešní dohrávce měla česká tenistka nůž na krku, po ztrátě tří gamů za sebou prohrávala 3-5 a třikrát byla dva míčky od vyřazení. Zkušená bývalá světová jednička ale získala následující hry a tím i druhý set.

V rozhodující třetí sadě Plíšková vedla už 4-2, ale Zavacká srovnala. Česká tenistka pak na Ukrajinku zatlačila v desátém gamu při jejím podání a po druhém mečbolu se mohla radovat z vítězství, protože soupeřka trefila bekhend do autu.

V osmifinále se Plíšková střetne s Jekatěrinou Alexandrovovou.

Osmifinalistka březnového turnaje v Miami Linda Fruhvirtová nestačila na desátou nasazenou Belindu Bencicovou. Po hladce prohraném prvním setu měla 16letá Češka šanci na obrat, v druhé sadě vedla 3-0 s dvěma brejky a pak ještě 5-3, ale pětadvacetiletá Švýcarka dovedla zápas do tie-breaku. Vyrovnanou zkrácenou hru Fruhvirtová prohrála 6-8.

Aryna Sabalenková zahájila antukové jaro vítězstvím, v Charlestonu nasazená jednička zdolala 7-6 6-4 domácí Alison Riskeovou a po nezdarech v Indian Wells a Miami přerušila sérii tří porážek.

O postup do čtvrtfinále se světová pětka Sabalenková utká s další Američankou Amandou Anisimovovou (h2h 0-2).

Také druhá nasazená Paula Badosaová svůj první letošní zápas na antuce zvládla. V nové roli světové trojky 24letá Španělka přehrála 6-1 6-4 Maďarku Anu Bondárovou a vykročila za obhajobou loňského semifinále. V dalším zápase narazí na domácí Claire Liuovou (h2h 0-2), s níž v minulosti oba duely na antuce prohrála.

Ve skvělém vstup do  sezony pokračuje Kaia Kanepiová, jež na všech pěti akcích vyhrála úvodní zápas a počtvrté v řadě porazila minimálně dvě soupeřky po sobě. V Charlerstonu si po bitvě s Shelby Rogersovou poradila 7-5 6-3 s Polkou Magdalenou Fręchovou.

O první čtvrtfinále na antukovém podniku WTA od července 2014 se šestatřicetiletá estonská veteránka utká s Leylah Fernadezovou, nebo Magdou Linetteovou, jejichž duel byl kvůli dešti odložen na čtvrtek.

• WTA 500 CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 899.500 dolarů
středeční výsledky (06. 04. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (3-ČR) - Zavacká (Ukr.) 5-7 7-5 6-4
Bencicová (10-Švýc.) - L. Fruhvirtová (ČR) 6-1 7-6(6)
Sabalenková (1) - Riskeová (15-USA) 7-6(3) 6-4
Badosaová (2-Šp.) - Bondárová (Maď.) 6-1 6-4
Kalininová (Ukr.) - Rybakinová (5-Kaz.) 6-4 2-6 6-4
Pegulaová (6-USA) - Paoliniová (It.) 6-2 6-1
Keysová (9-USA) - Eikeriová (Nor.) 6-3 6-1
Cornetová (12-Fr.) - Baptisteová (USA) 6-3 6-2
Beguová (Rum.) - Tomljanovicová (14-Austr.) 6-2 6-3
Anisimovová (15-USA) - Putincevová (Kaz.) 6-1 6-2
Liuová (USA) - Shuai Zhang (16-Čína) 7-5 2-6 6-4
Vandewegheová (USA) - Davisová (USA) 3-6 6-3 6-3
Alexandrovová (-) - Qinwen Zheng (Čína) 2-6 7-5 5-2 / skreč Q.
Kanepiová (Est.) - Frechová (Pol.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
makro99
Teď nevím, kdy se přesně odečítá loňskej Cherleston (že by až příští týden?), ale Linda je momentálně v živým rankingu už 168...
Reagovat
tommr
loni byly Charlestony dva: jedna pětistovka, která se odečítá tento týden a jedna dvěstěpadesátka, která se odečítá až příští týden ...
Linda Fruhvirtová hrála loni na tý dvěstěpadesátce a získala tam 60 bodů což znamená, že v pondělí se jí přičte 30 bodů a postoupí na 168.místo a další pondělí se jí odečte 60 bodů a klesne na 205.místo ...
Reagovat
Fransoas
V nervy drásajícím a srdcervoucím duelu hrála Ukrajinka na hraně fyzického fondu a herního projevu - za což jí patří uznání.Byla velice blízko postupu.K vybojovaněmu vítězství pro Karolínu - velká gratulace.
Reagovat
tommr
moc nechybělo a Karolína mohla utrpět třetí porážku v řadě, která by byla pro její psychiku asi hodně devastující. Takže díky bohu i za takový utrápený vítězství ... smile
Chtělo by to samozřejmě přidat ještě nějakou výhru, ale Alexandrova asi bude nad její současný síly ...
Reagovat
FulnekUltras
se státní příslušností soupeřky to nemá vůbec nic, ale po dlouhé době snad teď budu Plechovce fandit... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist