Plíšková v Cincinnati vydřela dvousetovou výhru nad Petersonovou

15. 8. 2019, 21:06
Aktuality 42
WTA CINCINNATI - Karolína Plíšková se v osmifinále turnaje v Cincinnati nadřela na dvousetové vítězství nad švédskou kvalifikantkou Rebeccou Petersonovou a udržela naději, že se po turnaji stane podruhé světovou jedničkou. Ve čtvrtfinále narazí stejně jako v roce 2016 na bývalou vítězku US Open Rusku Světlanu Kuzněcovovou
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková v Cincinnati neztratila ve dvou zápasech ani set a znovu po týdnu postoupila do čtvrtfinále. Ale zatímco ve středu si s lucky loserem Yafan Wang poradila zcela bez problémů, dnes proti švédské kvalifikantce Rebecce Petersonové potřebovala hodinu a tři čtvrtě, než zvítězila 7-5 6-4.

Sedmadvacetiletá Češka měla dobré začátky setů. Soupeřce, které patří v žebříčku až 74. místo, vzala vždy na úvod podání, ale v obou případech o výhodu přišla.

V první sadě světová trojka neproměnila za stavu 3-0 čtyři brejkboly a soupeřka se vrátila do hry. Česká favoritka dokonce musela za stavu 5-5 likvidovat čtyři brejkboly, ale poradila si s nimi a vzápětí udeřila druhým brejkem.

Ve druhém setu Plíšková přišla o vedení 2-0 a dokonce prohrávala 3-4 s mankem brejku. V osmé hře ale po boji vyrovnala, získala i následné dva gamy a překvapení nedopustila.



Ve čtvrtfinále se současná světová trojka Plíšková střetne stejně jako před třemi lety cestou za triumfem s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, s níž má vyrovnanou vzájemnou bilanci 2-2.

Čtyřiatřicetiletá Kuzněcovová po dvou třísetových bitvách se Sevastovovou a Jastremskou dnes v duelu dvou bývalých vítězek US Open smetla 6-1 6-2 domácí nasazenou osmičku Sloane Stephensovoupoprvé od dubna, kdy se vrátila po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolena, vyhrála tři zápasy po sobě.

Sestry Plíškovy v deblu vyřadily nasazené Češky
Plíškové se v Cincinnati daří i ve čtyřhře, ve které se společně s dvojčetem Kristýnou dostaly do semifinále. V českém čtrvtfinále porazily 7-5 2-6 10-6 jiný český pár Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Turnajové trojky prohrály po pěti vítězstvích a nedělním zisku titulu v Torontu.

V boji o finále narazí česká dvojčata na další krajanku Lucii Hradeckou a její slovinskou parťačku Andreju Klepačovou. Ty prošly do semifinále bez boje poté, co k jejich souboji nenastoupily wimbledonské vítězky Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh.

Ve dvouhře Plíšková bojuje o návrat do čela světového žebříčku, v němž před dvěma lety strávila osm týdnů. K šanci vystřídat Japonku Naomi Ósakaovou potřebuje postoupit do finále.

Ani Ósakaová v Cincinnati nechybí mezi osmičkou nejlepších, ale obě své výhry vydřela v třísetových duelech, když dnes zdolala Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu 7-6 5-7 6-2.

V semifinále si japonská tenistka zahraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, nebo domácí Sofií Keninovou.

Kromě Plíškové má šanci vrátit se na 1. místo žebříčku ještě Ashleigh Bartyová, a také ona potřebuje postoupit alespoň do finále. V dnešním osmifinále Australanka udolala 4-6 7-5 7-5 Estonku Anett Kontaveitovou, přestože ve druhém a třetím setu musela celkem třikrát dotahovat manko brejku a třikrát se ocitla dva míčky od porážky.



Ve čtvrtfinále se třiadvacetiletá Bartyová utká s řekyní Mariou Sakkariovou (h2h 2-1), která po skalpu Petry Kvitové vyřadila další hráčku Top 10 Bělorusku Aryanu Sabalenkovou.

'Nestárnoucí' Venus Williamsová na domácí půdě v Cincinnati zdolala 2-6 6-3 6-3 o šestnáct let mladší Chorvatku Donnu Vekičovou a po pěti měsících vyhrála tři zápasy po sobě.

Ve čtvrtfinále se 39letá Američanka utká s krajankou Madison Keysovou. Ta po sérii pěti proher našla recept na světovou čtyřku a trojnásobnou finalistku Simonu Halepovou, která tak v Ohiu chybí po šesti letech ve čtvrtfinále.

• WTA PREMIER 5 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.944.486 dolarů
čtvrteční výsledky (15. 08. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Kar. Plíšková (3-ČR) - Petersonová (Švéd.) 7-5 6-4
Bartyová (1-Austr.) - Kontaveitová (Est.) 4-6 7-5 7-5
Ósakaová (2-Jap.) - Su-Wei hsieh (Tchaj-wan) 7-6(3) 5-7 6-2
Keysová (16-USA) - Halepová (4-Rum.) 6-1 3-6 7-5
Keninová (USA) - Svitolinová (7-Rus.) 6-3 7-6(3)
Kuzněcovová (Rus.) - Stephensová (8-USA) 6-1 6-2
Sakkariová (Řec.) - Sabalenková (9-Běl.) 6-7(4) 6-4 6-4
V. Williamsová (USA) - Vekičová (Chorv.) 2-6 6-3 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Hradecká/Klepačová (8-ČR/Slovin.) - Su-Wei Hsieh/Strýcová (1-Tchaj-wan/ČR) bez boje
Kar. Plíšková/Kr. Plíšková (ČR) - Krejčíková/Siniaková (3-ČR) 7-5 2-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
Elip13
Nevíte někdo proč Bára s parťačkou odstoupily z debla?
Reagovat
tommr
moc hezkej tenis a to nečekaně i od Halepky. Už jsem se bál, že se Keysová jako tradičně vyhází, ale nakonec to zvládla. Bylo to naprosto zasloužený vítězství a Keysová se tímto u mě pasovala na velkou favoritku nejen v Cincinnati ale i na USO ...
Reagovat
blixa
No hezky sis zapřeháněl :D Kliče a USO ? To by jí někdo musel vyměnit hlavu ;-)
Reagovat
tommr
Keysová je taková americká verze Petry Kvitový. Aspon 1 GS by vyhrát mohla pokud bude mít štěstí na los ...
Reagovat
Grape
No nevím... To srovnání s Petrou se nabízí, ale přijde mi, že Petra když prostě chytne vlnu tak to obvykle vystřílí na turnaji všechno, Mad většinou chytne nějaký zápas blbec, kdy se vyhází. A přes to všechno, co se tu píše o Petřině labilitě, tak si myslím, že je i v hlavě silnější (viz. finálové bilance obou tenistek)
Na druhou stranu, těžko dnes v ženském tenise odepsat kohokoliv ze širší špičky, natož hráčku s potenciálem jako má Mad. Rozhodně grandslamy v posledních letech vyhrály i méně kvalitní tenistky. :-)
Reagovat
LukasH
Noo, to není moc šťastný srovnání vzhledem k tomu, že Keys má 4 tituly ne vyšší než premier :-)
Reagovat
Torn
A viděl si ten zápas? :D Katka tam hrála to, co v singlu a Kája taky. Jako debl se mi moc nelíbil, ale co musím říct, že duo Krejčíková/Siniaková působí na kurtě až nesympaticky. Kája s Kristýnou hrály očividně pro zábavu.
Reagovat
Torn
//Pardon, to má být jinam. :D

Sem jsem chtěl napsat, že srovnávat Petru a Madison je trochu přestřelný. :D
Reagovat
tommr
další poměrně jasná výhra sester nad deblovými specialistkami. Škoda, že spolu nehrajou častěji - určitě by toho mohly společně hodně vyhrát ...
Reagovat
Jon61
To by musela být Kristýna být výše v žebříčku, aby mohla hrát stejné turnaje jako Karolína.
Reagovat
tommr
nemusela. Bára Krejčíková je v žebříčku mnohem níž než Kristýna a přesto může s Katkou Siniakovou hrát na všech velkých turnajích ...
Reagovat
Jon61
Bára s Katkou bývají v deblu nasazené. Kristýna se pořád nedokáže prosadit, aby mohla hrát větší turnaje jako Karolína, v deblu by na těchto turnajích mohly možná dostat divokou kartu.
Reagovat
tommr
to nasazení by si sestry mohly velmi rychle vybojovat pokud by spolu pravidelně hrály ...
Reagovat
Torn
A viděl si ten zápas? :D Katka tam hrála to, co v singlu a Kája taky. Jako debl se mi moc nelíbil, ale co musím říct, že duo Krejčíková/Siniaková působí na kurtě až nesympaticky. Kája s Kristýnou hrály očividně pro zábavu.
Reagovat
paddy
Jelikož Karolína omezila debl kvůli singlu, tak je zbytečné spekulovat
Reagovat
Torn
Katka už je zase vyloženě trapná, napalování míčku, házení s raketou.
Reagovat
Fandina
Plíščata a KrejSi na place.
Reagovat
Jon61
Plíščata, to je pěkné, ale už poněkud odrostlá mláďata Plíškových. :)
Reagovat
Dobry-den
Sloane byla neskutečně trapná, to je fakt na pokutu. Domácí turnaj a takhle to vypustit...že jí není hamba...

Kája si tím pádem zahraje proti Kuzněcovce, tak snad to nepohnojí :-)
Reagovat
tommr
škoda, že si Stephensová ten trapnej výkon nenechala až na zápas s Karolínou. Ale i Kuzna bude atraktivní soupeřka ...
Reagovat
Fandina
Osaka Hsieh je pěkný mač, ale mě zaujalo olečení. Hsieh má děravá záda a Osaka zase triko, které je neprůsvitné a přesto průsvitné. Několik úsměvů.
Reagovat
Fandina
oblečení
Reagovat
SpacialRecognition
je prý díky Haddad-Maie a její dopingové kauze v hlavní soutěži USO.
Reagovat
SpacialRecognition
To, co zatím předvádí, je na pokutu.
Reagovat
fujtajblick
se bude rozehrávat před USO v Bronxu...
a Fed je kousek od vyřazení.. tolik zpráv v pozdním večeru
Reagovat
fujtajblick
takže čtvrfinále dvou teenegers Rublev versus Medvedev
Reagovat
EllNino
ani jeden už není teenager
Reagovat
tommr
dnešní výhra je sice cenná, ale výkon Karolíny byl pro mě zklamáním. Po zápase s Čínankou jsem si myslel, že se Karolína začíná rozehrávat, ale dneska už zase hrála stejně mizerně jako v Torontu ...
Reagovat
com
Sety jako pres kopirak - luxusni zacatky, kdy nakonec ztratila vedeni brejku.. Ale nastesti koncovky zvladla s prehledem a se stestim :D Do pristiho kola radeji Kuznu prosim :)
Reagovat
tommr
jj v závěru obou setů se projevily větší zkušenosti Karolíny a dneska jí navíc přálo i to štěstí ...
Reagovat
EllNino
fakt držák ... ty zápasy směrem do čtvrtfinále zvládá s železnou pravidelností ... stejně jako Tomáš kdysi :)

Ale pak nahoře fouká ... a tady se sešla opravdu silná konkurence v závěrečné fázi turnaje ... samé zvučné jméno ...

Další kolo Sloane nebo Světlana, poslední výsledky hovoří jasně pro Karolínu, ale obe potenciální soupeřky jsou velmi zkušené ... bude to těžké, o dalších kolech nemluvě

GL
Reagovat
Torn
Hlavně na americké půdě je Sloane dost nevyzpytatelná. Kája byla asi unevaná, podmínky nic moc a ještě ten debl do toho. Není už moc zvyklá hrát na turnaji ještě zápasy navíc.
Reagovat
tommr
ten debl bych do toho netahal. Karolína v něm hraje vyloženě exhibičně ...
Reagovat
Fandina
super. I když vždycky stratila vedení v setu, tak nakonec oba sety zvládla a jde dá. Gratulka!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
ztratila
Reagovat
tommr
Karolíně vyšel i začátek druhýho setu, ale opět nadějný vedení neudržela a ted už jí dokonce soupeřka odskočila o brejk. Začíná to vypadat zle ...
Reagovat
blixa
Ty taky furt plašíš ... :D :D
Reagovat
Fandina
Musí tommrovat, jinak by to nedopadlo dobře. :D
Reagovat
tommr
dneska to ale byla pořádná dřina ... :)
Reagovat
Fandina
Jj, dneska to k tommmmmmmmmmmmmrování doslova vybízelo ... úsměv
Reagovat
tommr
Karolína sice nakonec první set přece jen urvala, ale je třeba říct, že při tom měla víc štěstí než rozumu. Nejdřív promarnila vedení 3:0 a 4 brejkboly na 4:0 a pak jí v závěru setu zachránil jestřáb před brejkem soupeřky po neskutečný hrubici na síti ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zkušeně zvládla konec 1. setu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist