Plíšková v Eastbourne porazila Kerberovou a slaví 14. titul v kariéře

29. 6. 2019, 13:50
Aktuality 147
WTA EASTBOURNE - Karolína Plíšková vybojovala na travnatém turnaji v Eastbourne 14. titul v kariéře. Česká tenistka dnes ve finále přehrála Němku Angelique Kerberovou 6-1 6-4 a po Brisbane a Římě ovládla letos již třetí turnaj.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková se na turnaji v Eastbourne prezentovala ve skvělé formě a smetla všechny soupeřky v turnaji, v semifinále i světovou čtyřku Kiki Bertensovou z Nizozemska a ve stejném duchu pokračovala i v dnešním finále proti Angelique Kerberové.

Plíšková odstartovala utkání ve velkém stylu a během pár minut si díky pestré agresivní hře vypracovala vedení 4-0. V následujícím gamu sice pak sama přišla o servis, Němka ale vzápětí znovu na podání neuspěla a česká hráčka už další zvrat nedopustila a úvodní sadu nakonec získala na svou stranu poměrem 6-1.

Ani ve druhém setu Plíšková nezpomalovala, za pomoci jestřábího oka proměnila brejkbol v první hře a při svém servisu zvýšila. Poté si Kerberová poprvé v utkání vyhrála podání a výměny se přeci jen trochu vyrovnaly. Po hodině a deseti minutách ale Plíšková podávala na výhru a druhý mečbol proměnila bekhendem.

"Angelique je určitě jedna z nejlepších hráček na trávě, ale já si tu věřila. Bylo to mé třetí finále tady a dvě z nich jsem vyhrála. Opravdu jsem si to tady užila. Celý týden jsem tady hrála skoro dokonalý tenis a neztratila jsem ani set," pochvala si Plíšková. Za celý týden povolila soupeřkám během pěti zápasů pouhých 19 gamů.

"Karolíno, hrála jsi skvěle celý týden a dneska také. Dělala jsem, co jsem mohla. Přesto mám za sebou dobrou přípravu na Wimbledon," řekla Kerberová po prohře 1-6 4-6.

"Celý týden jsem hrála skoro perfektně, neztratila jsem ani set," řekla sedmadvacetiletá Plíšková na kurtu. "Někdy ale skóre vypadá snadněji než hra na kurtu. S Angeliqou jsem musela bojovat a nebylo to jednoduché."

Na trávě se rodačka z Loun Plíšková radovala z vavřínu potřetí. V Eastbourne zvedla nad hlavu pohár už předloni a v roce 2016 vyhrála v Nottinghamu.

Svěřenkyně Španělky Conchity Martínezové dnes vyhrála pětatřicátý zápas v sezoně. Lepší je jen světová jedničky Ashleigh Bartyová z Austrálie (36), s kterou se nyní Plíšková dělí o vedení podle počtu letošních titulů.

Plíšková má nyní před sebou den volna a v pondělí nastoupí v 1. kole na trávě v All England Clubu. Soupeřkou turnajové trojky bude Ču Lin z Číny. Ve Wimbledonu se Plíšková pokusí vylepšit své maximum, osmifinále z loňského roku.

"Hrála jsem tady v Eastbourne několikrát, a i když se mi tu dařilo, tak to zas tak dobré ve Wimbledonu nebylo. Ale určitě je to dobrý začátek. Mám pocit, že všechno je o sebedůvěře. Pokud se budu cítit dobře, můžu hrát ten samý tenis i nadále," dodala Plíšková.

• WTA PREMIER EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 998.712 dolarů
sobotní výsledky (29. 6. 2019)
• Dvouhra - finále •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Kerberová (4-Něm.) 6-1 6-4
• Čtyřhra - finále •
Hao-Ching Chan/Latisha Chan (Tchaj-wan) - Flipkensová/Matteková-Sandsová (Belg./USA) 2-6 6-3 10-6
TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

147
Přidat komentář
baggik
Klasika Kája výborné výkony před GS a pak na hlavním turnaji bude stát na místě a pálit do autu.
Reagovat
lars
Kolik tisic vsadis na vyhru souperky Karol ?
Reagovat
Jan
Jestli se Petra Kvitová ve Wimbledonu zase nezraní, bude to pozitivní. Moc se od ní asi čekat nedá. Kdyby si to zase utrhla, tak je to zbytečný start. Ale ona musí vědět, jak se cítí.
Reagovat
Jan
Gratulace Karolíně, hyn se ukáže jak ve Wimbledonu :)
Reagovat
sojka1
gratulace, dotahla to a famozne zvladla i Kerberku. Teprve se na zapas divam, neuveritelny prvni set od ni! Teda alespon myslim, ze ta pozorna, ziva, nekompromisne agresivni a jako camrda litajici bila cara je Kaja.. :-)) Vypada v pohode, to nebude nic predcasneho, kratkodobeho, zbytecneho... vysledek tvrde prace a souhra tymu se jen tak nevypari, myslim. Velmi dobra vzpruha pred Londynem, z toho se da zit, vsechno je prece jen v nasi hlave... ;-)
Reagovat
brixner
Ale jo, hodná holka a fotřík má asi vkus! Jenže bavorácí sou moc složitý, soused ho má a mojí audinu mi fakt závidí! Otevírám jí zapáleným hábéčkem, páč se to jednou nějak šprclo a já to musel rozkuchat šroubovákem. Šroubovákem taky startuju, klíče sem totiž vomylem jednou vypral v pračce zn. Bosch a zoubky se prostě tak upraly, že z klíče vznikl vonen šroubovák. Když spratkové zblejsknou, že strejda Brix se zrovna chystá proměnit v Mikilaudu, slítnou se jak mouchy na govno, vytasej mobily a za chvíli je na fersu plno fotek vohnivý koule a vohňostroje, jak na Silvestra. Jednou se z vejfuku vozvala podivná rána a vylít černej dejm no a stará Mrákotová hbitě pajdala domu pro růženec a chudák Čenda, v domnění, že se zase vrátila II. WW, kteroužto von ve svym pokročilym věku nehodlá už prej akceptovat, vystartoval jako Tajsn Gej a našli ho až druhej den v hasičárně schovanýho pod starym Trambusem. No a když pak vodpáčim zaseklej pedál plynu a na kazetě si pustim svoje voblíbený Flojdy, moje audi poskočí, spratkové s mobilama uskočí a já hbitě vyrážim do krajskýho města za nákupama. Vodjezd mojí audi je událost, takže Maky - ještě to přehodnoť! Ňákej nenápadnej bavorák se jen ztratí v davu a to si tvuj otěcko za to, že Tě napůl stvořil, nezaslouží :-))
Reagovat
Mac
na bavoracky neplivat! sice prvni se sral kazdou chvili, ale druhej uz je poslusnej...
Reagovat
Kozoroh
Ve čtvrtečním vydání magazínu DNES vyšel rozhovor redaktora Daniela Packa s finalistkou letošního French Open Markétou Vondroušovou a já zde přenáším přepis tohoto rozhovoru:

V tenisu kamarádství nehledejte
Tři zamilovaná jídla, dvě stě párů bot, ale hlavně obrovská porce talentu podpořená vůlí a bojovností. To je velká česká tenisová naděje z malého Sokolova. Má za sebou finále slavného Roland Garros a před sebou... Teď Wimbledon a pak možná skvělou kariéru.

Pacek - Vzpomínáte si na okamžik, kdy jste jako čtyřletá vzala poprvé do ruky dětskou tenisovou raketu?
Vondroušová - Ne, na tenhle moment si vůbec nepamatuji, ale vím že mě k tenisu přivedl táta, který hrál u nás v Sokolově amatérsky a zpočátku se mnou jezdil po turnajích.

Pacek - Od kdy si už své tenisové začátky pamatujete?
Vondroušová - Vybavuji si, že jsem hrála v Praze na Štvanici mistrovství republiky, ale to by ještě dětský minitenis, tehdy mi bylo asi sedm let. Pak jsme tam začali jezdit v mých devíti nebo deseti, protože si mě tady všimli. To jsem ale dojížděla ze Sokolova zahrát si třeba jenom jednou v týdnu. Tak to bylo až do mých čtrnácti, kdy jsem na Štvanici přešla naplno.

Pacek - Vy jste ale nebyla typické tenisové dítě, které za dohledu svěřepých rodičů dnes a denně mlátí do tenisáku.
Vondroušová - Vůbec ne, dělala se také atletiku, hrála jsem florbal i fotbal. Naši nechtěli, abych se věnovala jenom tenisu, tak mě dali na víc sportů. Bylo to od nich cílené, abych získala všestrannost.

Pacek - Kdy bylo jasné, že se budete naplno věnovat tenisu?
Vondroušová - Bavil mě nejvíc. A pak mi při fotbale zlomili nos. Tedy zlomil mi ho při hře trenér - já se sklouzla, on mě chtěl přeskočit a trefil mě do nosu.

Pacek - Hrála jste fotbal ve smíšeném žákovském družstvu, kde jsou kluci i holky?
Vondroušová - Tam byli sami kluci a já, jediná holka. Od toho zlomeného nosu jsem už ale na fotbal chodit nechtěla, protože mi to nepřišlo moc bezpečné. Taky jsem postupně začala dojíždět na Štvanici, takže na ostatní sporty už nezbýval čas.
Reagovat
Kozoroh
Pacek - Stalo se, že vás někdy v dětství tenis přestal na čas bavit?
Vondroušová - Nikdy, naopak jsem vždycky chodila na tréninky ráda. Některé děti jsou ještě malé a už hrozně trénuji a je toho pak na ně moc, tenis je netěší. Právě tohle naši nechtěli, aby mě to třeba nepřestalo bavit. A tak jsem v Sokolově hrála jen tak dvakrát třikrát týdně po hodině. Pak mi v Praze na Štvanici říkali, že musím začít hrát víc, že tohle je málo.

Pacek - Tenisoví fanoušci si pochvalují, že vaše hra je jiná než většiny ostatních hráček, pestřejší, zajímavější, nepálíte jen rány od základní čáry. Takhle šikovně už jste hrála odmala?
Vondroušová - V Sokolově jsem měla trenéra Jana Fuchse, který to tak na mě hrál při trénincích a já lítala po celém kurtu. Také jsme spolu často hrali čtyřhru. Myslím, že tam to začalo. Učil mě, abych nehrála jenom odzadu, abych často chodila na síť, hrála voleje a zkoušela všechno možné. Na Štvanici jsem zároveň trénovala s paní Magdalénou Zemanovou, to byli v dětství pro mě klíčoví lidé.

Pacek - Jak se stalo, že si vás v patnácti vzal na starost Jiří Hřebec, kdysi jeden z nejlepších československých tenistů?
Vondroušová - Na Štvanici jsem trénovala s jiným trenérem, ale pak už to úplně nešlo, takže jsem hledala náhradu. Hlavně jsem chtěla, aby to byl člověk z klubu, tedy z ČLTK, abych nemusela dojíždět někam jinam. A pana Hřebce jsem si za trenéra přála.

Pacek - Pamatujete si na první trénink, kde vás vedl?
Vondroušová - Velmi dobře. Cítila jsem k němu obrovský respekt a snažila se, aby to bylo ode mě super. O to víc mě překvapilo, jak jsme si brzy lidsky sedli, vždyť je o hodně starší. Nakonec mi na Štvanici dělal nejen trenéra, ale vlastně i druhého tátu. Nikdy jsme spolu za ty roky neměli žádný spor, žádnou nepříjemnost, prostě nic. A funguje to doteď!
Reagovat
Kozoroh
Pacek - Jiří Hřebec se ve své hráčské kariéře občas na kurtu projevoval jako bouřlivák, a co si pamatuji, pro ostřejší slůvko nešel daleko. Je i takovým trenérem?
Vondroušová - Vůbec ne. Je přísný, to zase jo, chce, aby lidi makali, ale že by někomu nadával, na někoho ječel, to ne, takový není. Vážím si ho jako člověka, vím, že dokázal v tenisu velké věci. A i to mi pomohlo v tom, abych ho tolik respektovala a aby nám to spolu klapalo. Věřte mi, pan Hřebec je pro mě opravdu velká autorita! Naučil mě toho hrozně moc i mimo kurt.

Pacek - Co například?
Vondroušová - Má spoustu zkušeností, zažil při tenisu nejrůznější situace. My se o tom spolu po tréninku bavíme. Třeba mi radí, ať si při hře tak nepřipouštím ty vyhrocené momenty, říká mi "Podívej, ty lidi, co tady jedou okolo v tramvaji, tak vůbec netuší, že má zrovna teď na kurtu někdo mečbol, tak to tolik neprožívej." Všechno bere sportovně, vítězství i prohry.

Pacek - Pomohlo to?
Vondroušová - Určitě. Já to dřív skutečně až moc prožívala, on mě dost uklidil.

Pacek - Nebylo vám pak líto, že s vámi nechtěl jezdit po světě na turnaje?
Vondroušová - Docela ho chápu, v minulosti, když byl mladý, toho hodně procestoval. Teď už má svůj věk a také patnáctiletou dceru, se kterou chce být doma, tomu rozumím. Na Štvanici pro mě udělal hrozně moc, byl se mnou na pár turnajích, ale víc už jezdit nechtěl. Měla jsem potom problémy na to cestování někoho najít. Minulý rok byl v tomhle dost chaotický, ale pak se domluvil Herňa (trenér Jan Hernych, poznámka autora roz.) a s ním to nakonec všechno klaplo.
Reagovat
Kozoroh
Pacek - Vy jste měla problém najít trenéra? Čekal bych, že se k tak talentované hráčce trenéři dychtivě pohrnou.
Vondroušová - Ono to bylo tím, že jsem pořád chtěla mít na Štvanici pana Hřebce a potřebovala jsem někoho na cesty. A takhle se to každému nelíbilo, chtěli se mnou hrát i na Štvanici. Druhým problémem byly finance. Prostě si říkali o hodně peněz. Hrála jsem teprve rok velký tenis a oni chtěli za trénování měsíčně strašné částky. Tolik jsem si nemohla dovolit jim platit, protože se na to ještě neměla vyděláno.

Pacek - Povězte mi, jaký je zvyk - platí se trenérovi pevná gáže, nebo bere procenta z peněz, které si vyděláte na turnajích?
Vondroušová - Většinou to bývá obojí, základní plat a k tomu ještě nějaká procenta od určitých kol, do kterých postoupíte.

Pacek - Jak jste se v tom coby nezkušená dívka ze Sokolova zorientovala?
Vondroušová - Hodně jsem se o tom bavila s panem Hřebcem a ještě s mámou, jenže ta do toho taky moc neviděla. Byly jsme tím vším dost překvapené, ale pan Hřebec se v tom naštěstí vyzná, takže mi radil a pomáhal. A člověk se také rozhoduje podle svých pocitů. Když mám z toho druhého dobrý dojem, tak ho ráda zaplatím, jenomže když vidím, že to nefunguje a že s ním nejsem spokojená, tak mu přece nebudu dávat ty velké peníze.

Pacek - Jak početný je nyní tým okolo vás?
Vondroušová - Začalo to panem Hřebcem, ten mi doporučil kondičního trenéra Michala Vágnera, potom se přidal Herňa a teď mám i svého fyzioterapeuta Martina Janouška a ještě budeme spolupracovat s lékařem fedcupového družstva Vlastimil Voráčkem.

Pacek - Kdo z nich s vámi cestuje po světě k turnajům?
Vondroušová - Zatím jenom Herňa.
Reagovat
Kozoroh
Pacek - Není to málo? Špičkové hračky mívají daleko bohatší doprovod a větší servis.
Vondroušová - Časem bude potřeba, aby se mnou jezdil i kondiční trenér a fyzioterapeut.

Pacek - Pokud se budete častěji probojovat až do finále jako v Paříži, tak jejich služby určitě využijete. Tam vám prý pořádatelé Roland Garros v závěru turnaje dokonce přidělili bodyguarda.
Vondroušová - Ne jen jednoho, ale hned dva, ženskou a chlapa. Nehnuli se u nás, ani když jsme někam přejížděli autem, to nás pak doprovázeli v těsné blízkosti na motorce.

Pacek - Před časem jste promluvila o odporných až hrozivých vzkazech, které dostáváte po prohraných zápasech. Píšou vám je rozezlení lidé, kteří vsadili peníze na vaše vítězství. To musíš s člověkem zamávat.
Vondroušová - Teď už ani ne, ale zprvu, kdy jsem začínala hrát první turnaje dospělých, tak jsem z toho byla hodně překvapená. Bylo to divné, já hrála na menších turnajích, na které oni dost sázejí a chodily mi z různých koutů světa opravdu hnusné zprávy, obvykle psané anglicky. Už jsem si ale zvykla a nějak zvlášť to neřeším.

Pacek - Nenahání vám to přece jen strach?
Vondroušová - Zatím ne, snažím se to nevnímat a vyhýbat se tomu, ale určitě to není příjemné.

Pacek - Ve svém osobním týmu máte samé muže. Jak to snášíte, nepotřebovala byste se občas vypovídat s nějakou ženou?
Vondroušová - Já mám kolem sebe docela hodné chlapy a když potřebuji, mám mámu a ségru, se kterými jsem v kontaktu skoro denně. Voláme si, píšeme, takže o holky nemám nouzi. A když přijedu domů do Sokolova, tam jsou vlastně samé ženské - máma má sestru, babička má dvě sestry. Samozřejmě, když jsem někde třeba měsíc, už je to dlouhé, ale teď jsou turnaje po Evropě, takže za mnou může máma se sestrou občas přiletět.
Reagovat
Kozoroh
Pacek - Už docela dlouho máte přítele. Nechce se vám někdy skoro až prohrát, abyste už mohla letět zpátky do Prahy, kde spolu bydlíte?
Vondroušová - To ne, v tom problém není. On taky hrával tenis, známe se ze Štvanice. Je mu dvaadvacet, zvládáme to a taky za mnou někdy přiletí, když si vezme v práci volno.

Pacek - Účasti ve finále Roland Garros jste vydělala hodně peněz. Je to velká pomoc pro vaši další kariéru?
Vondroušová - Teď to bude určitě příjemnější, mám klid, vím, že můžu vzít s sebou na další turnaje, koho chci, být tam, jak dlouho chci. Můžu zaplatit to, co pro svůj tenis potřebuji, aniž bych musela koukat na to, co to bude stát. Prostě už nemusím tolik počítat.

Pacek - Mluvíte výborně anglicky. To jste se ve škole tak pilně učila?
Vondroušová - Je to spíš tím, že jsem už odmala hodně cestovala. Když mi bylo osm, jeli jsme na týden do Irska a tam bydleli v rodinách, kde jsme se museli nějak domluvit, nic jiného nám nezbývalo. Díky tenisu jsem se venku kamarádila a mluvila s jinými dětmi, hodně mi pomohlo, že se často dívám na anglicky mluvené filmy. Angličtinu jsem se samozřejmě taky učila ve škole. Po základce jsem dělala v Sokolově obchodní akademii, jsem na končící čtvrťáku, ale maturitu ještě nemám. Měla jsem k ní jít teď, ale nestihla jsem to.

Pacek - Co vás kromě tenisu ještě baví?
Vondroušová - Mobil. Jsem pořád na telefonu. Ale vážně, jakmile mám chvíli čas, tak moc ráda jedu domů do Sokolova, snažím se být s rodinou, co to jde. A také se vždycky těším na našeho úžasného dvouletého mopse, jmenuje se Brownie.

Pacek - Prý docela dost čtete dokonce vás baví historie.
Vondroušová - Je to tak, čtu si hodně třeba o druhé světové válce, o koncentrácích. Teď mám rozečtenou knížku Mengeleho děvče. Ráda koukám i na filmy o té době, ale víc než hané příběhy mě baví válečné dokumenty.

Pacek - To pro vaše vrstevníky určitě není typická záliba, oni často ani moc nevědí o tom, co se dělo v roce 1968 nebo během listopadu 1989.
Vondroušová - Nevím, jestli to ví všichni, ale já jo. Ve škole se to vyučuje.
Reagovat
Kozoroh
Pacek - Před časem jsem vás zahlédl v pořadu Zdeňka Pohlreicha Ano šéfe!, který se natáčel v restauraci štvanického tenisového areálu. Jak vám jeho jídlo chutnalo?
Vondroušová - Jo dobré, byly to nějaké těstoviny. To už jsou asi tři rok, když se nás při natáčení náhodou ptal, co tady nejčastěji jíme. Víte, já ale jím tak tak tři jídla pořád dokola. Jsou to těstoviny, palačinky a... A pak už nevím. Aha, ještě snad kuře s rýží. Nejradši mám ty palačinky, po Roland Garros jsem se odměnila a snědla jich asi tisíc!

Pacek - Jaký další dárek jste si po skvěle odehraném pařížském turnaji ještě dopřála?
Vondroušová - Vlastně nic mimořádného, jako dárek jsem si byla trošku nakoupit. Pořídila jsem si novou kabelku a nějaké oblečení. Ale boty jsem si tentokrát nekupovala, mám jich hodně, teď mi nějaké zase přišly domů.

Pacek - Hodně? Kolik asi?
Vondroušová - Nevím, opravdu nevím. (směje se)

Pacek - Desítky? Nebo víc?
Vondroušová - No desítky to nejsou, je jejich víc.

Pacek - Chápu, zřejmě máte jako jiné ženy slabost pro krásné dámské lodičky na podpatku.
Vondroušová - Kdepak, lodičky mám asi jenom dvoje. Zato různých tenisek tak odhadem dvě stě párů.

Pacek - Mnozí mladí sportovci, hlavně fotbalisté nebo hokejisté, když dostanou velké peníze, si hned běží koupit nějaké luxusní auto. Vy jste po něčem takovém nezatoužila?
Vondroušová - Ani ne. Teď ale budu kupovat auto domů našim - hlavně tátovi, který má auta rád, udělá nový Bavorák radost.
Reagovat
Kozoroh
Pacek - Bude to pro něj překvapení?
Vondroušová - Nebude, ví o tom, půjde si auto vybírat se mnou. Ať si ho pěkně vyzkouší a vybere podle svého, to je lepší, než abych ho kupovala jenom já sama.

KONEC ROZHOVORU

Komentář redaktora Packa: Její svět
Můžu si dát ještě větrník než na to vlítneme? zeptala se po rozhovoru a před focením na pražské Štvanici. Zřejmě si ty dvě vyhrazené hodiny potřebovala něčím osladit. Což o tom, mluvila ochotně, odpovídala bez váhání, ale bylo na ní vidět, že tuhle část své tenisové profese bere spíš jako povinnost, která buduje její image a marketingovou cenu. Na kurtu, s rodinou, kamarády nebo na Instagramu to má určitě o hodně radši.
Reagovat
George_Renel
Díky za přepis.
Reagovat
cabuna
Díky moc .
Reagovat
FulnekUltras
Díky - a taky Jirkovi...

"Podívej, ty lidi, co tady jedou okolo v tramvaji, tak vůbec netuší, že má zrovna teď na kurtu někdo mečbol..." ;-)
Reagovat
Fandina
Dík za rozhovor a práci s tím.
Reagovat
slacker
moc pekny rozhovor
Reagovat
blixa
Super ! Díky moc ! ;-)
Reagovat
sojka1
diky Kozorohu, moc pekne od tebe! :-)
Reagovat
Mac
pan buh zaplat...
Reagovat
Vlk-v-trave
Kozorohu. Moc děkuji, že jsem si mohl přečíst...:)
Reagovat
vrabejka
Gratulka :)
Kája to hraje chytře. Před grandslamem vždy vyhraje velký turnaj aby při případném neúspěchu limitovala ztráty :)
Snad konečně na Wimbledonu prorazí a zúročí formu.
Reagovat
turista
Karolína bravo! Jen tak dál.
Reagovat
kada.tom
Borna Corič se odhlásil z Wimbledonu, takže by místo něj měl jít do hlavní soutěže Lukáš Rosol ... snad :-)
Reagovat
EllNino
ne, šel místo něj Schnur ... Lukáš je další v pořadí, pokud se někdo odhlásí
Reagovat
kada.tom
a tak moje chyba - já nejprve četl o Lukášovi a až pak o odstoupení Borny, tak jsem si to spojil a měl jsem za to, že půjde Lukáš do hlavní soutěže .... tak třeba ještě někdo odstoupí :-)
Reagovat
Kozoroh
https://www.sport.cz/tenis/wimbledon/clanek/1119962-nasazena-ctrnactka-se-odhlasila-z-wimbledonu-i-tak-dostane-pres-600-tisic-korun.html#section-artcl
Reagovat
tommr
po výhře Karolíny další dnešní dobrá zpráva. Moc velký naděje v souvislosti s Petrou si ale nejspíš nemá cenu dělat. Já budu vděčnej za každej vyhranej zápas. Hlavně aby si Petra to zranění zase neobnovila ...
Reagovat
FulnekUltras
Vzhledem k týden starému vyšetření MR, které objektivně nepotvrdilo žádné výrazné zlepšení, čekám brzkou skreč. Snad jednorázový zážitek z chrámu sám o sobě nezničí Petře celou sezónu.
Reagovat
bIbec
z hlediska takového toho mentálního stavu by měla být ve výhodné pozici. Nikdo, asi i ona sama od sebe extra nic moc nečeká, delší dobu nehrála, není favoritka. Uvidíme. Samozřejmě úplně nevíme jak moc cítí tu ruku.

Věřím jí z našich holek nejvíc. A to dost jednoznačně.
Reagovat
bIbec
asi druhá nej favoritka po Barty. Pak už sou tam jenom kopyta.
Reagovat
lars
tak to rekni Serene W. primo do oci, ze je na Wimblu za kopyto :)
Reagovat
FulnekUltras
spíš kongoidní kentaur
Reagovat
lars
Kvitko ma , ale deficit v treninku
Reagovat
bIbec
tj, ale celkem i věřím, že ten deficit je výhodnější jak třeba přílišná očekávání.
Reagovat
Jabadu
Napadla mne ještě jedna možnost. Že to celé bylo vymyšl ...
Reagovat
Torn
Jakože klamání nepřítele..."Jsem slabá Petra, určitě nevyhraju zápas.." A pak bum, bum, bum? :D Všechny soupeřky v krvi 6:1 6:0?:D
Reagovat
smazaný uživatel
Máš asi úpal, ne?!!
Reagovat
PetaM
Ano, celé si to vymyslela. Stejně jako se sama pořezala. To je přece logika ne? A pro jistotu na stejné ruce. A teď si ještě zlomí nohu. Jakože. A levou.
Reagovat
Torn
Prej si zlomí rovnou vaz jako ve filmu smrt jí sluší a bude chodit po kurtu jako Meryl Streep. :D
Reagovat
com
No ja bych se ani nedivil, kdyby rozjeta Jabeur smetla Kvitovou v prvním kole :D
Reagovat
Torn
Džaberka je teď taky mimo. Tu Petra spláchne i se zlomeným vazem. :D
Reagovat
PetaM
A levý nebo pravý vaz? :D :D
Reagovat
slacker
zadni vaz
Reagovat
Torn
Možná to bude střídat při servisu, aby jí nepřekážela čelenka. :D
Reagovat
Fransoas
Petra nemá žádný důvod skrečovat zápasy na turnajích,pokud to nepřekazí zranění.Toto je Vaše šílená teorie.Na rekonvalescenci nebylo tolik času.Je to její rozhodnutí že bude hrát a současně dost riskantní.
Reagovat
George_Renel
Tebe napadají hovadiny poměrně často... .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně se svými nápady nechlub mamince.
Radši brnkej na kytaru, nebo zvedej činky.
Reagovat
EllNino
Celý týden brutální forma ...:) nejvíce gemů s ní paradoxně uhrála Rita ve 2. kole ... pak to bylo vždycky max 5 her :)

Snad si to přesune i do Wimbledonu, letos to tak nějak cítím v kostech, že jí to tam půjde :)
Reagovat
FulnekUltras
berdychovsky kožené QF jí bude slušet
Reagovat
EllNino
udus se v té změti zvratků prosímtě :)
Reagovat
FulnekUltras
zvratky ještě teď uklízejí na letenské pláni a koberci ve varech
Reagovat
EllNino
něco k tenisu? už dlouho jsem tu nic tenisového od tebe neslyšel
Reagovat
FulnekUltras
tak to jsi nejmíň 5 minut za opicemi
Reagovat
Torn
Nebo ty 100 let za nima. :D
Reagovat
makro99
že mu na to naskakuješ...
Reagovat
slacker
Vyhlaeni viteztvi mi vizualne strasne pokkazila jedna odporne krabicojdni "zenska" co tam furt pobihala a komandovala jak ma karolina pozovat a kam si ma stoupnout. Neco tak neestickeho by nemelo vubec patrit do zaberu kamer.
Reagovat
Torn
A já myslel, že se jim na kurtě splašila lednička...
Reagovat
VlS
:-)) - vytáhnout šňůru, no
Reagovat
Jon61
A nezničila při tom mastodontka travnatý povrch?
Reagovat
slacker
po turnaji uz na tom nezalezi, do roka to znova zaroste.
Reagovat
tommr
Karolína získal v Eastbourne svůj třetí letošní a celkově 14.titul.
Svojí finálovou bilanci si vylepšila na 14:12 ...
Její soupeřka si naopak finálovou bilanci pohoršila na 12:16 ...
Je ovšem zajímavý, že Kerberová má mezi těmi 12 tituly 3 GS zatímco Karolína mezi těmi svými 14 ani jeden. Zdá se, že Karolína má na GS určitej mentální blok zatímco Kerberka tam naopak hraje mnohem líp než na normálních turnajích ...
Reagovat
Torn
Nemá Kerber spíš bilanci 12:18?
Reagovat
tommr
tak jsem to ještě jednou kontroloval a zdá se, že pravda je někde uprostřed a Kerberka má finálovou bilanci 12:17. Ke konci minulýho roku měla podle WTA stránek bilanci 12:15 a letos prohrála dvě finále - první v IW a druhý ted v Eastbourne ...
Reagovat
Torn
Nebude to tím finále v Riu?
Reagovat
tommr
tím myslíš, že tam Kerberce nezapočítali OH? I to je možný ...
Reagovat
cabuna
Nejsi daleko od pravdy viděla jsem rozhovor s Marianem Jelínkem a bavil se o sportovcích pro koho pracuje a říkal ,že Karolína si ho najala protože má mentální blok z GS .
Reagovat
Torn
Ono to je dost vidět na její hře. Ani v tom Římě do toho nešla Kája úplně, jak by měla, narozdíl od Eastbourne, kde do toho jde, jak by měla.
Reagovat
cabuna
Taky jsem si všimla ,že od včera už tam Jelínek je s týmem.A přesouvá se s nimi do Londýna ,tak třeba to už konečně pomůže.Ptali se ho s jakými sportovci spolupracuje a jako perlička bylo že ho oslovila Bára Strýcová,ale že se jí omluvil ,protože u hokejistů a fotbalistů může mít několik klientů,ale že u tenisu ne,že je to individ sport a nemůže pomáhat potencionálním soupeřkám,Celkově to bylo moc zajímavé povídání.
Reagovat
Torn
Tak je to logické, kdyby proti sobě hráli, mohl by být problém atd.
Reagovat
lars
spis to muze byt tim, ze Kerber je asi o 4 roky starsi, a 1.GS vyhrala v 28 letech
Reagovat
tommr
jj Karolína má oproti Kerberce 4 roky k dobru ve kterých tu GS bilanci ještě může napravit ...
Reagovat
Fandina
Kája má tři tituly, letos, nejvíc, jestli se nepletu. A také je zajímavé, že vždycky vyhrává ty před GS. Držím palce, aby to bylo víc než SF na AO. Kájino pojď!!!!!!!!!!!
Reagovat
Torn
Tři tituly už jednou měla a letos má tři tituly i Ash. :)
Reagovat
tommr
tři tituly má letos i Barty, která v tom má i jeden GS. Kéž by jí Karolína trumfla ve Wimbledonu ...
Reagovat
Jabadu
ehmm ...
Reagovat
Torn
No, u Petry i přes zranění nelze moc očekávat, že by to tam jen tak přišla vystřílet, takže at si W vezme Kája a Petra si může utrhnout US Open, stejně jí to tam poslední roky jde nejlíp.
Reagovat
R01316
Tak Petra hraje v USA podle toho, jaka je zrovna vlhkost vzduchu. Kez by se letos postestilo..
Reagovat
Jabadu
Nezapomněls na někoho?!
Reagovat
smazaný uživatel
Už ji na titul tipla Navrátilová, takže asi smůla?. :))
Reagovat
Torn
Tak pokud jí tipla Martina nebo Chris, tak to fakt může Kája jet domů. :D Koho dál tipovala?:D
Reagovat
smazaný uživatel
Řekla jen, že letos Wimbledon vyhraje Plíšková. Žádné další prognózy, ale to přijde!:)
Reagovat
lars
Ale Tignor ji netipuje

Semifinals: Kerber d. Konta; Keys d. Pliskova

FINAL: KERBER D. KEYS

a Barty ma prohrat s Kerber, o cemz pochybuji
Reagovat
Fandina
Já mám dojem, že Martina tipovala Káju už na ledacos. Takže je to úplně jedno, jestli ji tipovala teď znovu.
Reagovat
slacker
wilander a Martina by meli radeji drzet usta smerek k nasim hrackam. Nikdo o jejich polibky srti nestoji.
Reagovat
Torn
Jako občas mám pocit, že čím lepší tenista, tím horší odhad. :D
Reagovat
rybicka
Na tom může být hodně pravdy. Jako když sází hodně poučený sázkař a překombinuje...
Reagovat
kada.tom
Gratulace, tento turnaj se Karolíně opravdu vydařil :-)
Uvidíme, zda-li naváže v Londýně.
Reagovat
paddy
Jsem taky zvědav, ale nevypadá, že je to její oblíbený turnaj.

Rok Kolo
2018 osmifinále
2017 2. kolo
2016 2. kolo
2015 2. kolo
2014 2. kolo
2013 2. kolo
2012 1. kolo
2010 kvalifikace
Reagovat
tommr
z toho přehledu ale jasně vyplývá, že se Karolína ve Wimbledonu pomalu ale jistě zlepšuje. Letos by tam tudíž měla dojít minimálně do čtvrtfinále ...
Reagovat
paddy
souhlasím, ale uvidíme, jak jí s mentálním blokem pomohl Jelínek (viz výše)
Reagovat
lars
Jelinek s Karol spolupracuje od leta 2016
Reagovat
Fransoas
Je to od Karolíny famózní jízda na tomto turnaji.Já bych to viděl z několika pohledů. 1) - cenné výtězstvi na jednom podniku WTA. 2) - nevim,kdo vyslovil názor,co se týká vnitřní pohody.Je jedno byla-li to Karolína nebo někdo jiný.Důležité pro tuto indicii - ta souvisí s mentální stránkou a herní pohodou.nakonec je to provázané.Gratulace k titulu.Jasně - Wimbledon bude trochu jiný,co se týká podmínek aspol.
Reagovat
smazaný uživatel
Francoasovy pohledy, to jsou cenné recenze. Indicie napoví nejen o (mo)mentální indispozici.
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
rybicka
Jo momentálně? To jsem někde viděla a slyšela :-)
Reagovat
Jabadu
Říká se, že Karolína z TOP hráček (vysokých) dává tréninku nejvíce. Moc jí to přeji. Hraje v éře Petry, Lucky ... a to je složité. Jen tak dál ... jen tak dál!
Reagovat
Dobry-den
Nádhera. Skvěle odehraný turnaj od Káji, prakticky neměla slabé momenty. Smetla světovou čtyřku i pětku. Soupeřky drtila na returnu, zlepšila pohyb, navíc skvěle podávala, myslím, že snad jen dvakrát za celý týden ztratila servis...

Vím, že směrem k Wimbledonu to nic neznamená, tam to Káji nesedí, hraje se obden...ale moc bych jí přál, aby si tuhle formu udržela ještě 2 týdny a konečně dosáhla na ten svůj vysněný GS. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ať vydrží forma i ve Wimbledonu.
Spojení s Conchitou je super.
Reagovat
blixa
Dobrá hra, body i prachy. A žádný vyčerpávající utkání. Nezdá se vám, že Kája nějak zesílila ? Na to, jak vždycky byla tenká mi teď přijde trochu "korbovitější" :D
Reagovat
tommr
to je tím bílým outfitem ...
Reagovat
blixa
Nevím, už jsem ji viděl v několika bílých outfitech, ale v horní půlce těla mi připadá nějaká namakanější.
Reagovat
tommr
ve srovnání s Kristýnou je ale pořád štíhlá jako proutek ...
Reagovat
Jabadu
Myslím, že Karolíně se podařilo "vypreparovat" tak na ženu vysoké tělo do ideálních parametrů. Ale muselo ji to stát neskutečnou dřinu.
Reagovat
horska.kraslice
Myslím si, že je to logický důsledek posilování. Prostě přibylo svalové hmoty. A s ní i fyzické síly, takže je to v pořádku.
Reagovat
Torn
Velice pěkné, i když v druhém setu Kerber kousala, ale Kája se nedala a zvládla to jako paní profesorka. Má z ní velkou radost, gratulce vleiká! Smáznutí Bertens a Kerber se počítá.
Reagovat
Jon61
Pěkný výkon, oceňuji, že Karolína zlepšila obranu, pohyb.
Reagovat
Fandina
Kája hrála úžasně. První set byl komplikovanější, ale jinak super. Líbilo se mi, že na nic nečekala a byla agresnivní. Dlouho jsem ji neviděla takhle hrát. Doufám, že se na tom nezmění ani nic ve Wimblu, navzdory tomu, že je tam jiná travička :-)).
Reagovat
Fandina
První set super, druhý byl sice komplikovanější, ale jinak super ... oprava
Reagovat
tommr
dalo se čekat, že Kerberka do toho dá ve druhým setu všechno, ale Karolína si s tím s přehledem poradila ...
Reagovat
com
nadhera, tak ještě minimalne další dva tydny v tomhle stylu :)
Reagovat
tommr
kéž by. Já ale budu s travnatou sezónou spokojenej i kdyby ve Wimbledonu neuspěla ...
Reagovat
George_Renel
Pouze ale pokud neuspěje s Češkou. .-)
Reagovat
tommr
jj pokud to zase "pustí" Markétě v osmifinále nebo Petře ve finále tak nebudu nic namítat ... :)
Reagovat
paddy
Ve F bych se spíše bál Kristýny. Musím zopakovat, že na trávě to s ní má už 0:3. Prý se ale to nepočítá.
Podobně je na tom s Rybárikovou. 0:2, vše na trávě, jednou dokonce ve Wimbledonu, není to staré 6 let, ale jen 1-2 roky. To už se počítá?
Reagovat
tommr
s Kristýnou ani s Rybárikovou se letos ve Wimbledonu Karolína naštěstí nepotká, protože obě vypadnou nejpozději ve druhým kole ...
Reagovat
George_Renel
Teď jen aby jí formy ještě vydržela přes W.
Reagovat
tommr
ted měla pro změnu trochu štěstí Karolína a už jí zbýva jen 1 hra k titulu ...
Reagovat
Torn
Kerber měla taky dost.
Reagovat
tommr
na returnu to nevyšlo ...
Reagovat
tommr
ale dopodávat to Karolína zvládla ... :)
Reagovat
Fandina
Jak může jeden míček změnit skore. Viděla jsem 5:2 nebýt jestřába a je to 4:3.

Tak ještě dva game Kájo, pojĎ!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
com
taky si Kerber nemusela brat toho jestřába.. uz moh bejt konec :)
Reagovat
tommr
ted Karolína propásla velkou šanci na ukončení zápasu když neproměnila 3 brejkboly. Aby toho ještě nemusela litovat ...
Reagovat
Torn
Tak Kerber teď dost přálo štěstí, kromě toho pokaženého náběhu, moc dělat nemohla..
Reagovat
Mantra
bude na Wimblu proser... jako obvykle, všechny potrénovaly, ona na sto procent a tam bude čumět, ani ne za tejden je doma
Reagovat
Torn
Meleš hovnáááá
Reagovat
George_Renel
Ono nahrát ve W 470 bodů taky není jen tak.....
Reagovat
lars
Gasparyan hrala dobre - svuj naprumer
Kerber 2.set ve finale hrala na max, co asi mohla hrat
Reagovat
tommr
všechny její soupeřky hrály maximum toho co jim Karolína povolila a to tentokrát nebylo moc ...
Reagovat
tommr
Kerberka se zlepšila na servisu a tak Karolíně asi nezbyde nic jinýho než zápas doservírovat. Musí ale vyhrát ještě 3 servisy a to je hodně ...
Reagovat
Torn
Zlepšila, nezlepšila...u Kerber je ten servis taky občas nahoru dolů.
Reagovat
tommr
tak první z těch 3 servisů si může Karolína odškrtnout ... :)
Reagovat
tommr
ještě že je tam jestřábí oko jinak by ten slepej rozhodčí obral Karolínu o brejk ...
Reagovat
com
to uz bylo po druhy co jestrabi oko rozhodlo jinak.. asi tam ti lajnovy fandi spis Kerberce :D
Reagovat
Jon61
Málem ji připravil při tom prvním omylu o game na 4:0, nakonec to přes shodu Karolína získala.
Reagovat
tommr
tak první set je doma i když v závěru byla na Karolíně vidět trochu nervozita. Ted to chce zachytit začátek druhýho setu a nedat Kerberce šanci na otočku ...
Reagovat
George_Renel
Marně vzpomínám kdy jsem viděl Karolínu hrát s takovým zaujetím.
Reagovat
tommr
tak Kerberce má co vracet ...
Reagovat
com
to je panecku obrana :)
Reagovat
Jon61
Karolína je brutální! Pestrá hra, chodí si pro winnery na síť.
Reagovat
lars
abys to nezakriknul
Reagovat
Jon61
V ženském tenisu je možné vše. Ale to co předvádí v posledních dnech, je neskutečné a to hrála se silnými hráčkami. Zlepšila i pohyb, míčky nevypouští.
Reagovat
Kozoroh
Byl bych rád, kdyby tento level hry ukázala i ve Wimbledonu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist