Plíšková v Rouenu podlehla Stephensové, recept na Američanku nenašla potřetí v řadě

17. 4., 20:54
Aktuality 17
WTA ROUEN - Karolína Plíšková (32) zahájila antukovou část sezony nezdarem ve druhém kole. Na turnaji WTA 250 ve francouzském Rouenu sice přerušila sérii porážek, ale v boji o postup do čtvrtfinále nestačila na svou neoblíbenou soupeřku Sloane Stephensovou (31). Američance podlehla i vinou osmi dvojchyb 3:6, 2:6 a prohrála již šestý ze sedmi vzájemných soubojů.
Karolína Plíšková prohrála čtvrtý z pěti posledních duelů (© Profimedia)

Stephensová – Plíšková 6:3, 6:2

Karolína Plíšková sice v pondělí na novém turnaji WTA 250 v hale ve francouzském Rouenu udolala v prvním letošním zápase na antuce po třísetovém boji hráčku ze druhé světové stovky Polinu Kuděrmetovovou a přerušila sérii tří porážek, na první výhru po dvou měsících ale navázat nedokázala.

Ve druhém kole dvaatřicetiletá rodačka z Loun nestačila na neoblíbenou soupeřku Sloane Stephensovou. Přestože proměnila všechny tři šance na brejk, sama spáchala osm dvojchyb, servis šestkrát neudržela a po 70 minutách prohrála 3:6, 2:6.

Česká tenistka přitom začala nadějně a po zisku osmi fiftýnů v řadě se ujala vedení 3:1. Jenže pak ztratila osm gamů v řadě a do hry se již nevrátila. S o rok mladší Američankou prohrála třetí vzájemný duel po sobě 0:2 na sety (po Roland Garros 2021 a 2023 opět na antuce) a v celkové bilanci s vítězkou US Open 2017 a finalistka French Open 2018 ztrácí již výrazně 1:6.

Bývalá světová jednička a aktuálně 47. hráčka světa Plíšková po Australian Open vyhrála 11 zápasů v řadě a v rumunské Kluži ukončila čtyřleté čekání na 17. titul, od té chvíle se ale znovu trápí a od 20. února prohrála čtyři z pěti posledních duelů. Nyní ji čekají dvě tisícovky v Madridu a Římě.

Statistiky zápasu Sloane Stephensová – Karolína PlíškováStatistiky zápasu Sloane Stephensová – Karolína Plíšková (@ Livesport)

Výsledky turnaje WTA 250 v Rouenu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Teo
To už lepší nebude. Občas záchvěv, jinak nic
Reagovat
hanz
Ví někdo, jak to vypadá s oh žebříčkem.
Reagovat
Blondie
https://live-tennis.eu/en/olympics-race-women-singles
Reagovat
GaelM
U nás to spíš bude o lékařských zprávách než o žebříčku Naštěstí holek s dostatkem nahraných bodů máme 2x tolik než kolik může hrát, takže snad ty 4 místa nějak rozumně obsadíme. Největší otázka je Muška, jestli se tam bude chtít za každou cenu dostat. I třeba za cenu, že to bude její první/druhý turnaj po návratu a někomu zabere místo... ale po 2021 má na to holka plné právo.
Reagovat
EllNino
Ja myslim, ze je Muska utopie
Reagovat
hanz
Tak jestli Muchová nastoupí, tak někoho vyklepne v prvním kole a pak to vzdá... taková její klasika..
Reagovat
misa
Do konce sezony skoro nic neobhajuje, ale taky je příští týden mimo top 50, takže ji čekají těžké losy. Únorové vzepětí je už pryč.
Reagovat
com
pravda.. loni od tehle doby vzdycky vypadla v prvnim, maximalne druhym kole Takze ted se muze tech 8 mesicu do konce roku jen zlepsovat
Reagovat
hanz
Tohle bylo do konstanty.
Reagovat
Sinuhet1
Karolina podle ocekavani
Reagovat
Otmar
Bylo dost smutné sledovat, jak Sloane klidnou a inteligentní hrou rozebírá konstrukci hry Karo, pokud ovšem nějaká byla. Spíš nebyla. Sloane strašně klame tělem, líný pohyb po kurtu je jen zdání, u drtivé většiny míčů je včas a hraje je tak, že nedovolí soupeřce vypálit. Ona se umí do míčku opřít, ale dělá to jenom v nouzi, kdy si není jistá, co bude následovat. Profesorský výkon, Karo, bohužel, bez šance.
Reagovat
Ronnyx
Většinu zápasu jsem sledoval právě pohyb Stephens, ta hráčka je snad u každého úderu. Co je však zvláštní, že to přitom není takový to klasický běhání jako motorová myš např. Halep, Buzková apod.
Naopak u Stephens to vypadá jako by vůbec neběhala, zřejmě je to dobrou anticipací hry a celkově chytrostí v pohybu.

Za další je její skvělá hra v tom, že když už u toho míčku není včas pomůže si slajzem, tudíž zpomalí hru a následuje jakoby vyměněna od znovu neboť na další úder je již znovu plně připravená.
Právě toto zpomalování výměny je velmi účinné na Plíškovou, která nemá tak razantní či rychlý úder jako Sabalenka, Rybakina, tudíž právě tyto obranářky dokážou senzačně vybrat téměř každý úder od Plíškové.
Reagovat
makro99
jo, ten pohyb je jedinečnej.. taková vláčná kočka
Reagovat
com
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nepodstatná 250...
Reagovat
Kandinsky1
Jednu už vyhrála, tak má na nich do konce sezony splněno.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist